Методиев към ПП: Някои си приписват заслуги, които нямат

БСП с критики към бившите си партньори
Обновена: 28 авг 2022 13:48 | 28 авг 2022 12:28, Петя Славова
28
Методиев към ПП:  Някои си приписват заслуги, които нямат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В започналата предизборна надпревара увеличаването на доходите през последните месеци се оказа тема за спор между бивши коалиционни партньори. От "Продължаваме промяната" се похвалиха с резултатите си от проведената социална политика.

Бившият шеф на кабинета на Корнелия Нинова реагира с пост в социалните мрежи.

"През последните дни мнозина кандидати за изборите започнаха да си приписват заслуги, които нямат. Като участник в предходното управление съм наблюдавал неподсредствено част от процесите. Претенцията, че някой има заслуга за повишаване на пенсиите, за въвеждането на безплатни детски градини, за увеличаването на минималната заплата и ваучерите за храна на работниците, за данъчните облекчения за млади семейства с деца, трябва да отговаря поне базово на истината", пише Калоян Методиев.

Той подчертава, че доходите са увеличени под натиска и преговорите персонално на бившия министър на икономиката Корнелия Нинова. Той присъствал на срещи между нея и социалния министър Георги Гьоков.

"Действай с всички възможни средства да увеличим пенсиите, да направим безплатни детските градини, да осигурим младите семейства. Моя грижа е да убеждавам коалиционните партньори, да настоявам пред парламента и в правителството". Разказването на други истории по този въпрос е в унисон с нашенската поговорка: "С чужда пита помен прави", пише още Методиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
2
 
! Отговори
Зелена Йода преди 1 година
Ех Калояне, ех Методиев ... от къде тръгна и къде стигна. Тръгна от МСДС, мина през Президенството на Радев, та сега браниш като Матросов на амбразурата другарката Нинова. Осрахте се с вашите АНАЛизи и с вашите прогнози. Имайте малко чест и достойнство бе момчета-политолози....
22
4
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Ще се избият другарите от подмяната кой да лъже повече Българи тези ли са вашите месии ужас потрес лелелелелеле толкова е паднала България
21
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ЧЕНГЕТО РАШКО ТАРАШКО ОНЕВИНИ ГЕРБ И БОРИСОВ ЗАВИНАГИ- НЯМА ЕДИН АКТ ВНЕСЕН В СЪДА КОЙТО ДА Е С ПРИСЪДА- ДЕДУ РАШКУ КАЗА ЕДИН НЕ ПРОЧЕТЕ КАКВО ПИШЕ В ПОСТАНОВЛЕНИЕТО ЗА ЗАДЪРЖАНЕ НА БОРИСОВ- МАЛЕЕ ТОЯ Е ТОЛКОВА ЗЛЕ И Е ТАКАВА ИЗЛАГАЦИЯ- ПРЕДЛАГАМ ИЗПИТИТЕ ПОЛОЖЕНИ ПРИ ТОЯ ПИАНДУРНИК ДА СЕ СЧИТАТ ЗА НЕВАЛИДНИ- АНУЛИРАЙТЕ ДИПЛОМИТЕ
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъкмо Техноимпексовата *** има огромни заслуги за ИНФЛАЦИЯТА (наречена от нея и кокорчовците "повишаване на доходите"), защото ЛАПАТ до откат тъкмо ИНФЛАЦИЯТА за НАША сметка, и от износа на оръжие и ток. НИЩО не се произвежда, за да се развива икономиката, инвеститорите се разбягаха панически само като видяха преврата на ***, доходите се били +увеличили4 - чисто ко...му...нис..ически "РАЗЦВЕТ"
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До не е така - Вместо Борисов и Герб, себе си изчегъртаха, толкова се престараха. Или по-точно - толкова си мога
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оценяваме приноса ти Нинова , и 17 процента инфлация , цените на тока лично аз не познавам човек който да казва че е по добре след вашето управление . То бива наглост , ама това вашето минава всички граници . Един твой предшественик като икономически министър , Румен Гечев , също твърди , че през 1997 бил свършил добра работа , та сега трябва пак да го изберем . През школа по наглост ли минавате в тази партия
17
9
 
15
 
! Отговори
До не е така преди 1 година
ББ наистнина не вдигаше пенсиите. Но инфлацията му беше 0. И не ми пускай лъжи за войната! 99.9% увеличението се дължи на тока и упоритото некомпенсиране или 1/5 компенсиране от Кокоро и Нинова! Герб им каза 100 пъти да дават 80% компенсиране, но не се съглсиха, зсщото са корумпета и оттам идват парични потоци! Винаги гласувам срещу Герб, обаче сега изборът ми е нулев! Тези ПП бсп и дб се оказаха същинска чума! За съжаление така му извадиха очите на Борисов, че му изписаха веждите.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съгласен съм с 17 , помним за приносите на другарите и ще гласуваме да не минат 4 те процента
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като говорим за заслуги на червената партия , да не забравяме и приноса на водача на плевенската им листа , Румен Гечев . Обезценил спестяванията на едно поколение българи , докарал страната до най-голямата икономическа криза . И всичко това за да може да си купи къща на безценица и за да се обезценят заемите на ръководни другари. Защо не споменавате този принос , нали същия другар пак се гласи да става депутат за н-ти път
14
6
 
1
 
! Отговори
не е така преди 1 година
До Така е Ти гледай Нинова какво е направила,а не Борисов какво е щял или не щял да направи!Ейии,много подценявате тоя народ,бе!
13
1
 
20
 
! Отговори
ПОЗОР преди 1 година
АМА КАК ЩЕ ПРЕМЪЛЧИТЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ УСПЕХИ НА НИНОВА- 467ЛВ МИН ПЕНСИЯ- ПЕНСИОНЕРИТЕ НАЙ ЧЕСТО КУПУВАТ ХРАНИ И СИ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ. ИНФЛАЦИЯ ХРАНИ 35/40%, КАТО УМНОЖИМ ПО 467 ЛВ- СЕ ПОЛУЧАВА 163.45ЛВ- КОИТО ИЗХВЪРЛЯМЕ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА, КАТО ГИ ИЗВАДИМ ОТ 467ЛВ СЕ ПОЛУЧАВА МИН ПЕНСИЯ ОТ 303ЛВ- ЕТО НИНОВА ТОВА Е ТВОЯТА ГОРДОСТ И САМО ТВОЯ ЗАСЛУГА
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12% УВЕЛИЧЕНИЕ НА МИН ЗАПЛАТА- ИНФЛАЦИЯ 17.4% НА ХРАНИ 40%- ТА ПРАВИЛНО САМО СОЦИАЛИСТИТЕ ИМАТ ЗАСЛУГИ ЗА СПОМЕНАТИТЕ УСПЕХИ
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пак ще се прегърнете и целунете като Брежнев и Хоникер, в кръвчицата ви е
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурен съм, че Нинова и Методиев знаят, че т.нар. повишение на пенсиите в края на м.г. се отрази реално само на тези, които се пенсионираха след 2010 г.Пенсионираните преди 2010 г. поради това, че хванаха двата периода по 3 г. без повишение на пенсиите от ББ , бяха орязани от осъвременяване на пенсиите,като ролята на палачи изпълниха ЧИНОВНИЦИТЕ ОТ НОИ при равнодушното мълчание на министъра от БСП ГЬОКОВ. Така че Нинова и Методиев да не се тупат по гърдите,а да мълчат и се срамуват от тази сеч.
9
18
 
6
 
! Отговори
Така е преди 1 година
Нинова има голяма заслуга за социалната политика през последното управление - вдигане на пенсиите, минималната заплата и безплатните детски градини и това трябва да й се признае. Но ПП реализираха тези предложения и за това заслуга има и Асен Василев като финансов министър, че отдели тези средства от бюджета. ПП за 6 месеца вдигнаха пенсиите, колкото Борисов ги вдигна за цеееели 12 години. И макар, че инфлацияга ги "изяде", ако беше Борисов на власт щеше да бъде и по-зле.
8
3
 
16
 
! Отговори
та така преди 1 година
а в продължение на половин година промянаджиите се хвалеха колко мноо е стабилна коалицията :) в момента са се хванали за последното вагонче с надежда да не изпаднат . жалка картинка !
7
2
 
18
 
! Отговори
вижда се преди 1 година
Тази жалка женица ще получи инфаркт от борбата за власт и пари !!!
6
2
 
19
 
! Отговори
на100% преди 1 година
Нинова постави БСП в умряла кома , и ще се бори само за субсидия !!
5
3
 
20
 
! Отговори
3 има епредвид преди 1 година
Че комунистите така ни вдигат доходите, че накрая сме на просешка тояга! Напълно съгласен!
4
2
 
16
 
! Отговори
Каквото преди 1 година
Са вдигнали на пенсионерите (обещеха 10 %) засега дават 5! Това са им го изкарсли през носа със повишение на осн. храни със 100%! С това ли хвали Нинова??? Ако не е така поправете ме.