"Възраждане" за преговорите с "Газпром": Трябваше да започнат преди месеци

Според Искра Михайлов от диалога зависи живота на всеки българин
30 авг 2022 09:22, Петя Славова
133

 

"Възраждане" смятат, че само те могат да нормализират доставките на газ от "Газпром". Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов по повод очакваният отговор от руската компания за доставките на газ за България.

"Тези преговори изискват обективна преценка и независима комуникация. Ние нямаме зависимости от нито една външна сила. Трябва да се води икономически диалог, който касае живота на всеки българин. Предходното правителство постави взаимоотношенията ни с Русия, с която ние имаме икономически полза да сме в добро партньорство, в риск", заяви бившият депутат от "Възраждане" Искра Михайлова.

Още по темата

По думите ѝ не се прави достатъчно, защото това, което те казват до момента е, че ще се опитат да стоплят комуникацията по този договор, която била развалена от правителството на Кирил Петков.

"Месеци по-рано трябваше да започнат нови преговори по договор, тъй като настоящият изтича. В момента имаме договор, който не се изпълнява двустранно, тъй като ние отказахме да открием допълнителната сметка, с която да превалутират от "Газпром", посочи Михайлова пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че не могат да кажат какъв ще е отговорът от руска страна, но това, което ние трябва да направим, е да се справим с тази криза.

"Предизборната кампания ще бъде изпълнена с неистини. Доскоро управляващите се опитват да вменяват вина навсякъде другаде в кризите, които са породени. Кирил Петков еднолично прекрати отношенията с "Газпром". От "Възраждане" трябва да се борим да сме първа политическа сила и да управляваме държавата самостоятелно. Едно лошо сглобено коалиционно правителство няма как да изправи България на крака. Няма в момента политическа организация, с която да водим преговори", заключи депутатът от "Възраждане".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България си има и газ и нефт, и много други ресурси но местните *** нямат знания и технологии да ги добиват. Засега сме подарили златото канадците, дървесината я дадохме на Турция за стотинки сега ще подарим и нефта и газа и другите ресурси на който ни ги поиска.
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БългарияТи не разбираш ли, че Русия продава газ на Азия, а след това същата газ се продава на Европа на по-високи цени. Като стискаш зъби какво правиш, пълниш гушите на фирмите посредници близки до власт имащите ? Що за логика е твоята ? Стискай зъби вика ...
20
7
 
12
 
! Отговори
Коцето преди 1 година
Тази да каже за шефа си, че е милионер още преди да е докопал властта. Вижте как охолно живее един историк - имения, нови коли, апартаменти. Аз историците, които познавам работят за няма и 1000 лв. и живеят в двустайна панелка с родителите си.Коцето го инжектират доста солидно от Масква.
19
8
 
12
 
! Отговори
Абсолютно преди 1 година
прав е! Иначе наивниците преди време се разплакаха от умиление, когато Ленчето заяви с горда и тържествуваща усмивка, че е договорена газ 4 пъти по-евтина от руската!? Къде е тая газ ***, Лено? Оказа се пак руска, ама чрез посредници и огромни печалби потънали в гръцки и на ПП джобове!
18
4
 
11
 
! Отговори
Голям дъвка преди 1 година
Стига с тая газ! Газ няма, и няма и да има. Свиквайте.
17
6
 
11
 
! Отговори
Фе Калий преди 1 година
кремълски , бая от тях плуват в БГ блатото
16
12
 
19
 
! Отговори
България преди 1 година
Националният интерес на България е да НЕ преговаря с Газпром. Нищо не ни зависи от Русия, така че ще стиснем зъби и ще ги разкараме завинаги. Отношенията ни с Русия трябва да са като тези със Шри Ланка например. И без това крахът на Русия е близо.
15
5
 
13
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Напълно сте прав/а! България потребява нищожно количество газ в сравнение с други европейски държави, но някакви ква_чки като тая и Ваня Григорова преекспонират темата и я ползват за политически цели. Аз се отоплявам на газ зимата, ама ми е все тая също - без проблем мога да мина и на ток.
14
4
 
9
 
! Отговори
До Зозо преди 1 година
Ами ако той не иде да надупим тебе та да пуснеш от твоят газ
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като в соца. Цените ниски, ама стоката я няма. Руският газ бил по-евтин, ама по тръбата вместо газ се подава средния пръст на кремълския сатрап!
12
11
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
"Възраждане" смятат, че само те могат да нормализират доставките на газ от "Газпром"..............Хахахааааааа, мдааа тази лично ще иде да се надупи в Кремъл :)))))))))))))))))) Ще й теглят един четвъртит и обратно :))))))))))))))))))))))))
11
7
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Робинята Искра е взела бонус от Посолството и грамота лично от Митрофанова.Пламенно защитава руските интереси.Чак живота на всеки българин зависи от Русия.Бива да плещиш щуротии,но това е прекалено.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе...не че Путин и Русия са комунисти...Ама всичкото комунист ревът за тях.Е какви са тогава от Кремъл...Оди кът слон, яде и с...е като слон ...значи СЛОН Е!
9
5
 
11
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Ей нема да се свършат балъците в тая държава
8
5
 
18
 
! Отговори
ВъзРАШдане преди 1 година
Коце, колко рубли прибра за да дърпаш така към Масква ?? Ще има за още едно имение не се тревожи, особено ако прикоткаш умствено изостаналите поклоници на москоския сатрап да гласуват за теб. Хубавото е, че сте прекалено малко за да се усети присъствието Ви.
7
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този руски караконджул знае ли, че само 17% зависят от газа за да се отопляват? Моят живот по никакъв начин не зависи от това дали ще има или няма да има газ. Някои стоки може да са по-скъпи, но и това не ме бърка.
6
12
 
9
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
ЦЕНИТЕ НА ГАЗПРОМ СА 52% ПО-НИСКИ ОТ ТЕЗИ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ТАНКЕРИ!
5
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро и Василев хубаво бяха ги натирили ,ама де що русофил и мошеник крадец се сговориха и ги свалиха от власт
4
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Батя ви Костя се продаде отдавна, сега се опитва да продаде вас и децата ви.
3
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За българския народ дружбата със Съветския съюз е тъй жизнено необходима, както слънцето и въздухът за всяко живо същество.