"Възраждане" за преговорите с "Газпром": Трябваше да започнат преди месеци

Според Искра Михайлов от диалога зависи живота на всеки българин
30 авг 2022 09:22, Петя Славова
133

 

"Възраждане" смятат, че само те могат да нормализират доставките на газ от "Газпром". Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов по повод очакваният отговор от руската компания за доставките на газ за България.

"Тези преговори изискват обективна преценка и независима комуникация. Ние нямаме зависимости от нито една външна сила. Трябва да се води икономически диалог, който касае живота на всеки българин. Предходното правителство постави взаимоотношенията ни с Русия, с която ние имаме икономически полза да сме в добро партньорство, в риск", заяви бившият депутат от "Възраждане" Искра Михайлова.

Още по темата

По думите ѝ не се прави достатъчно, защото това, което те казват до момента е, че ще се опитат да стоплят комуникацията по този договор, която била развалена от правителството на Кирил Петков.

"Месеци по-рано трябваше да започнат нови преговори по договор, тъй като настоящият изтича. В момента имаме договор, който не се изпълнява двустранно, тъй като ние отказахме да открием допълнителната сметка, с която да превалутират от "Газпром", посочи Михайлова пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че не могат да кажат какъв ще е отговорът от руска страна, но това, което ние трябва да направим, е да се справим с тази криза.

"Предизборната кампания ще бъде изпълнена с неистини. Доскоро управляващите се опитват да вменяват вина навсякъде другаде в кризите, които са породени. Кирил Петков еднолично прекрати отношенията с "Газпром". От "Възраждане" трябва да се борим да сме първа политическа сила и да управляваме държавата самостоятелно. Едно лошо сглобено коалиционно правителство няма как да изправи България на крака. Няма в момента политическа организация, с която да водим преговори", заключи депутатът от "Възраждане".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
6
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 година
Днес форумът е пълен с троловете на гневник и капитал. Вдигнаха им режийните за предизборната кампания. 2 трола генерират 90% от коментарите под статиите с различни никове!
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във фалшивия макдоналдс има ли картофки? Питам за преател.
40
5
 
6
 
! Отговори
До Ивелин преди 1 година
Ясно е, че работиш със съветски мръсни пари. И ти ли заговори за поссредници? На теб ли да обяснявам какво е посредник = ТЪРГОВЕЦ!!! Най-нормален субект в една пазарна икономика, разбира се в Русия може би не е така! Ако "посредникът" ти намери продукт по-евтино от колкото ти го продава обичайния доставчик (защото газпром не продава на себестойност!), той лош ли е или всички са доволни? А? Само мътите главите на хората!
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До опечалените русофили....не се кахърете.Русия я очаква разгром.Ще бъде разделена и осъдена като хитлерофашистка Германия.А вие и военнопрестъпниците ще забраните е Америка...Само че не в Северна, а в Южна Америка.
38
4
 
5
 
! Отговори
Трол ценоразпис преди 1 година
Америка за България - 75 стотинки на коментарРусия - 40 стотинки на коментарГЕРБ - 25 стотинки на коментарОт човек от бранша
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Исторически парк, в момента не плащаме беГлаванак. Лъжец, на тебе дори и малките деца няма да повярват.
36
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извинете, но периодът с евентуално управление на Възраждане в България ще се нарича "Връщане към робството ". Никакво възраждане няма да е това! Ама откъде толкова мисловна дейност у поддръжниците на Костя Копейкин?
35
5
 
12
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 1 година
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
34
13
 
8
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
Ми тогава що Унгария и Сърбия плащат по 380$ ,а ние по 3400$ бе шорошииии
33
8
 
20
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 1 година
Колкото по-близо до Русия, толкова по-близо до просия.
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пепе, русофила да прочете, той пак ще лъже докато диша, всеки ден, всеки час навсякъде има матр ъъъъ русофилски лъжи.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 27...как я надушвате тая газ че е руски бе.?Сигурно мирише като в мавзолея на Ленин....хаха
30
4
 
8
 
! Отговори
Пепе преди 1 година
До Исторически паркСтига си лъгал хората за цените! Всеки може да отвори Гугъл, да напише henry hub natural gas price (американския газ) - в момента е 9,37$/MMBTU. MMBTu=0.293071MWh. т.е Цената в момента на американския танкерен газ е 31.67$/MWh. Сложи ако искаш още 100$ за разтоварване и капацитети! Сега сравнете с газпромския, TTF в момента е 306Eu/MWh. Газпром е 70% от TTF = 215Eu/MWh + 10Еu петролна надбавка= 225Eu/Mwh. Американски = 140$ мах, съветски 225Еу, кое е по-скъпо. Хора четете!
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ивелин, лъжа! Спрете с евтините манипулации!
28
11
 
7
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 година
Азербайджан има 10млд.кубика добив, а сключи договори за 16млд.кубика.. познайте тия 6 млд. откъде ще дойдат ;) ОТ РУСИЯ!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 21....не знаех че Русия са такива балъци да продават на Азия евтино и азиатците да пичелят.Освен ако не са като над.Продаваме тока евтино и после го копуваюе скъпо.
26
8
 
9
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
Как разкарахте газпром беее??? В момента 100% от газа ни е РУСКИ през посредници!
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция вече добива газ от Черно Море. Скоро ще почне и в Нашата територия да сондира докато ние лаппаме мухите.
24
19
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
23
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БългарияОнЕър канят само путинисти по студиата, днес.ру по цял ден ни занимават с Русия, руснаци и Путин. И малките деца разбраха рубладжийската схема.