Програмата на ПП: С парите от спряната корупция - по-високи заплати и пенсии

По-високи доходи за пенсионерите и работещите, и подкрепа за децата с парите от прекратените кражби на провалените политици от прехода
16 сеп 2022 15:02, Александър Попов
244
Програмата на ПП: С парите от спряната корупция - по-високи заплати и пенсии

"Продължаваме промяната" (ПП) обяви програмата си, която очертава новия подход в политиката: средствата от спрените кражби и схеми на старите корупционни модели да отиват за по-голяма подкрепа към пенсионерите, децата и работещите българи.

Визията на ПП за управлението на страната след 2 октомври стъпва на всичко, което партията направи по време на последното редовно правителство. В рамките на седеммесечния си мандат, Промяната увеличи пенсиите с над 50% – повече, отколкото за последните 12 години, направи детските градини безплатни за всички и спря корупционния канал за отровни храни през ГКПП „Капитан Андреево“.

В условия на инфлация, когато увеличението на доходите е единствената ефективна мярка в подкрепа на гражданите, „Продължаваме промяната“ ще работи за повишаване на минималната пенсия до 900 лева в рамките на следващите четири години, както и за вдигане на минималната работна заплата до 50% от средната - или 860 лв. още през 2023 г.

Тези мерки, паралелно със спирането на рекета върху бизнеса, ще подкрепят нормалното развитие на частния сектор в България и ръста на доходите на работещите българи. А за справяне с ценовия шок в енергетиката, ПП ще внесе предложение за пряка финансова подкрепа - чрез компенсации за бизнеса и фиксирана ниска цена на електроенергията и природния газ за потребителите. За да гарантира, че българите винаги ще ползват енергия на най-ниските възможни цени, ПП поставя приоритет върху експлоатацията на довършената от кабинета Петков газова връзка с Гърция, сътрудничеството с всички потенциални доставчици на природен газ, запазване на енергийния комплекс Марица-Изток и развитие на собствени енергоизточници.  

За младите семейства с деца са предвидени по-големи данъчни облекчения, след като по време на управлението на ПП сумата нарасна до 1200 лева. В подкрепа на децата е и безплатното и качествено образование, заложено в програмата на „Продължаваме промяната“. В новия парламент ПП ще работи за финансиране на нови детски градини и ясли и компенсации за родителите, чиито деца не са приети, безплатни учебници за всички ученици до 12 клас и редовно актуализиране на учителските заплати на ниво от 125% спрямо средната работна заплата.

Социалната програма на ПП обхваща и здравната система, след като за седем месеца бяха увеличени заплатите на медицинските сестри и лекарите и беше осигурено рекордно финансиране за доболничната помощ. Сред приоритетите на ПП в следващия парламент са спешна помощ в рамките на “златния час” във всяка точка на България, намаляване на доплащанията от страна на пациентите, допълнително увеличаване на възнагражденията на медицинските специалисти и др.

За да изпълни програмата си за по-социална България, ПП ще продължи решителната борба с корупционните модели на прехода, заради които публичните средства дълги години отиваха за лични облаги на политици и техните приятелски фирми, вместо за хората. Приоритет за ПП е реформата на КПКОНПИ, така че комисията най-накрая да разследва корумпираните, включително да разследва политици, уличени в корупция. А България да стане държава, в която корупцията намалява, а населението се увеличава.

Във фокуса на програмата на „Продължаваме промяната“ са още устойчиво земеделие за качествена българска храна, развити региони, справедливи и стабилни държавни финанси, защитено и сигурно общество, ефективно и прозрачно управление, опазване на българската култура и медийна свобода, чиста природа, активна младеж и спорт за всички, модерна и професионална отбрана и достойна и независима България в Европа и пред света.

Цялата програма вижте тук

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
4
 
17
 
! Отговори
Мая преди 1 година
Ни срам ни очи!
73
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само са забравили да добавят "за нас" та да завършат изречението... Ама ние ги разбираме де. Като знаем как Кирето си назначи цялата рода и всекви познати. И колко съветници си беше назначил? 62 ли бяха? Да го съветват. Щото си има нужда Кирчо... Пък той да им плаща заплати. Е, ся верно, че не са точно спряли корупцията, а по-скоро са я пренасочили. Да има и за тях. Ама кво пък! Докато народът им дава баница, що пък да не я ядат?
72
2
 
23
 
! Отговори
1280 преди 1 година
ХАХАХАХАХАХАХАХ отдавна не се бях забавлявал така, тези живеят в друго измерение.В тяхно лице психолозите могат да изследват на живо ефекта на Даунинг - Крюгер.Толкова са некадърни милите, че чак не го осъзнават ахахахха
71
2
 
23
 
! Отговори
Ако тия Минат 4% преди 1 година
то сигурен съм Машините са Хакнати!
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уффф.., Ай днес няма обиждам.
69
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мачкай кире, мутрягата ривеее
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щом ще печелим от крадени и кървави пари по тая логика да си гледаме канабис, опиум, да си правим амфетки и да ги продаваме
67
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
корупционни пари = крадени пари. с крадени пари ли ще дигаш заплати вместо да ги върнеш отдето са откраднати?
66
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако дойде ББ освен инфлация ще има и намаление на заплатите
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако корупцията е толкова доходоносна по-добре да си я отглеждаме
64
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е вместо лозунги да мислите за коалиция с останалите десни партии, защото в противен случай - отивате на бунището на историята !
63
1
 
34
 
! Отговори
реалист преди 1 година
При Корупцията с 2000лв заплата се живееше,сега едвам си плащаме сметките,та не знам кое е по-добре???
62
2
 
29
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Борисов изглежда титан пред тия двамата, взети заедно.
61
2
 
18
 
! Отговори
Времето е наше! преди 1 година
Те заплатите ще ги вдигнат ама както са тръгнали нещата нещата, които можете да си закупите с тях намаляват драстично и то точно благодарение на некадърността на ПП. А тепърва ще става и по зле само изчакайте зимните месеци и гледайте сеир. Кирча, Кокорча и балъците дето ги издигнаха на власт само за 7 месеца наиграха държавата за години напред!
60
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трапчинко и Кокорчо:):):)
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ок
58
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Програмата на пп е въвличане на бг във войната в украйна -- това е задачката от цру на агентурата, а другото са приказки за наивните българи.
57
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направиха 50% инфлация и обезцениха спестяванията на бедния изстрадал народ. Няма вече кой да им се хване на лъжите.
56
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне не обиждат пенсионерите че да лош човешки материал а обещават по високи пенсии и заплати за хората
55
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С парите от новите заеми ли искахте да кажете? Лъжци!