Борисов: Няма тема, в която мога да говоря за оптимистичен сценарий

Декември няма да има пари за пенсии, предсказа той
27 сеп 2022 13:33, Нели Христова
192
Борисов: Няма тема, в която мога да говоря за оптимистичен сценарий
Снимка: БГНЕС

Аз съм опитен човек, правил съм много бюджети, но такова нещо не съм виждал. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на живо включване във Facebook от централата на партията. По-късно депутатите от ГЕРБ ще се срещнат с представители на работодателите.

"Аз знам какво още можеше да се счупи в държавата. Но при всички случаи след още два - три месеца щяха да са приключили. Тези, които са учили повече, които са учили финанси и икономика, знаят какво ни казват пазарите, където се търгуват държавните ценни книжа. От няколко месеца, ще стане година, ние алармираме, че всеки месец, всяка седмица, се теглеше по половин милиард с лихви, които ставаха все по-високи. При което миналата седмица изтеглиха 5 млрд. с огромна лихва. Само преди няколко дни - 200 млн. с огромна лихва. Вчера вече международните пазари не ни искат. При положение, че държавата иска 200 млн, те им дават само 150 млн и то на лихва 4,13%, което е два пъти по-високо и 5 пъти по-висока, отколкото през COVID кризата, когато теглихме заеми. Изводът е категоричен - повече в България доверие няма", обясни Бойко Борисов."Българите все едно са в някакъв кошмар, някакъв филм. И колкото и по-гадни неща да им се случват, те толкова повече все едно не им се случват."

"Дали ГЕРБ може, дали някой друг може - трябват месеци, да не кажем години, да върнем вече доверието. Това са милиарди натрупани, с лихви за милиарди", заяви лидерът на ГЕРБ и каза, че иска да отправи предупреждение, защото "няма нещо, което да съм казал, и да не се е случило".  "Ноември - декември трябват още 2 млрд дългове. При такива лихви влизаме в дългова спирала, която ще доведе до тотален крах в дълговата ни система. Само ако външните пазари ни видят, че в България има разум, че българският народ е консолидиран, че има стабилност..."

"Инфлацията е 20%. Ние на всички работещи трябва да вдигнем заплатите с 20%, при положение, че едвам си събрал 150 млн. лева вчера и то на лихва 4,17%. Тотален крах. То ще е по-лесно да дадем на работодателите сами да си теглят кредити и след години да им ги върнем", допълни Борисов.

"Асен и Кирил доведоха държавата до това да не може да взима други кредити. Каква Еврозона, колеги? При тази инфлация, при тези кредити, при това недисциплинирано финансово поведение, при този популизъм - всеки обещава какво ще даде, а ние сме запънали и казваме "никакво вдигане на данъците", каза още бившият премиер и допълни, че скоро гражданите дори малките данъци няма да могат да плащат.

"В три големи области - Бургас, Ямбол, Хасково има бедствено положение заради мигранти. Пълно е по-гората, докато Рашков се занимаваше с измислици. Говорим за десетки хиляди нелегални мигранти, препълнени центрове... и все едно българите не разбират. Преди пет години щеше да има бунт заради подобно явление", каза още Борисов и заяви, че проблемът може да бъде решен, но трябва "да си имаш приказка със съседите".

"Няма тема, в която мога да говоря за оптимистичен сценарий", заяви лидерът на ГЕРБ и предупреди колегите си, че сега бизнесът ще иска помощ от тях, но при този нисък данък, висока инфлация и при това положение на международните пазари, този, който поеме отговорността за управлението, ако няма подкрепата на народа, ако няма политическа класа, която да каже: "Вижте, изглеждаме отвратително", декември месец няма да има пари за пенсии.

"Разумният човек, знаейки всички рискове, трябва да търси много голяма база", каза Борисов относно коалициите след изборите.

"Два къси края трябва да ги вържем накрая", завърши бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
4
 
2
 
! Отговори
До 157 преди 1 година
Вярното е,че ту.лупа ни остави дълг от 33 милиарда,а ПП го намалиха с 2 милиарда.А вдигнаха пенсиите за да спасят пенсионерите,нещо,което мразещия пенсионерите нямаше да направи.
143
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тогава що се натискаш пак за власт?
142
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махай се дърт крадец. Разсипа България
141
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм пр ос т и вие сте п р о с т и , затова се разбираме! Стадото иска чобанин,ето го!Всички овце ще го изберат, честито беее,беее
140
4
 
7
 
! Отговори
Промяната!!! преди 1 година
Кое не е вярно. Че изтеглиха толкова кредити, колкото не може да върнем за близките 10г и с тях качиха пенсиите за да гласуват за тях. Че вече лихвата по новите кредити ще е по-висока. Че обслужиха интересите на хора като черепа. Че ни налазиха тълпи мигранти. Че всеки ден пияни и дрогирани убиват и се появиха мутрите на БСП и други позабравени убосници. Че всеки си прави тотално квото иска
139
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
162 Некадърниците от ПорноПартията са решени да унищожат държавата, само и само да се върнат във властта. Радев пере имиджа си, пострадал от провала на ПП, която той създаде.
138
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е за кредитите и лихвите, официална е информацията. За последния също.Висока е лихвата,не е работа.Не знам защо хората са толкова отнесени за саботажите срещу държавата ,Асенчо е за съд за безстопанственост,а те ги качили на второ място.Борисов да спре да циври, ами да си опича ума и търси решения.Струва ми се ,че дуета Ки и Ко го изпратиха умишлено да ни провалят и забавят развитието на БГ.А пък щели да " довършват " пази Боже!
137
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лоен смерч се спуска над нас,тук мафията си има държава,Бог да пази България
136
7
 
10
 
! Отговори
Ирландия преди 1 година
Тоя безсрамен селски тарикат опоска за 12 години с шайката си от държавата и народа това което беше останало неокрадено от Костов и сега коментира заемите на правителствата след него. Като падне Гешев и им вземат имотите, сметките и кюлчетата, няма да има нужда от нови заеми. Дано да вижда по-оптимистично през решетките. И стига сте ни занимавали с тоя варненски лъжлив ром, чалгарят не ви ли беше достатъчен??!!!
135
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тихо тихо! Буци говори за финанси и ценни книжа. Ама не се смейте бе!!!!
134
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
;Лидера на толупите отново забравя,че оградата я построй той,дадохме 300 милиона за нишо,Али Баба от Банкя и щайката рабойници точат зъби,освирипели са,че не могат да крадат
133
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто чакам да заровят някъде тоя тулупар, за да ида в аптеката, да си купя тройна доза очистително, да я изпия и след това да клекна на гроба му!
132
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краденето на политиците им е разрешено от сащ, нали целта им е да разрушават икономиката, затова и не ги разследват, гешев е също корумпиран т.е. купен и не функционира за разследване на престъпления. Хората, които не се интересуват от престъпните схеми, които се прилагат на най-високо ниво, си мислят "а, това е невъзможно." Не само, че е възможно, но има свидетели и документи, които излизат днес по-лесно на бял свят чрез интернет и може да се проверят при някакво желание.
131
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дебати - много, но дали публиката разбира как я манипулират и отива да гласува за неправилните хора ? Свалените кирчо и кокорчо са пак с много висок процент и населението ще гласува пак за тях без да разбира, че това са предатели и техни врагове. Откъде имат пари за предизборна кампания - от сащ. За това кокорчо ви каза на втория ден като стана министър, че на България не й трябва втора атомна централа.Всякакви държавни структури са кухи и не функционират за защита на държавни интереси.
130
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не гласувайте за този иддийод. Щом така говори, готви се яко да краде.
129
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подчиняване на правителство на една страна е всъщност много лесно за кукловодите от сащ. Става въпрос за най-обикновена корупция, членовете на правителството са много слаби фигури и лесно биват купувани или отстранявани. Ако има силни политици, то срещу тях се започват медийни кампании. Медиите са също купени като част от цялата схема. Така става много прозрачно, кои са тези политици, които работят скрито за сащ и са купени с пари за разрушаване на бълг. икономика -- борисов, кирчо, коркорчо ...
128
2
 
3
 
! Отговори
Пъзльо преди 1 година
До Анонимен Я излез на дебат и ги размажи ! Какво се криеш ?
127
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин и войната в украйна е само част от американската стратегия за разрушаване на силен ес. Преди това бяха операциите на сащ в близкия изток и притокът на бежанци. Това, което правят подчинените на сащ правителствата е симулиране на някаква дейност, а всъщност те изпълняват плана на сащ за разрушаване на икономиките на страните.
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 129 *** крадец ,шмекер и психопат . Свиреп демократ, от котилото на БКП . Нищо ново !
125
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде в европа вече се появяват политици, които изказват същите мисли, които съм писал тук - сащ предизвикват кризата в ес, а ръководството на ес изпълнява техни инструкции - става въпрос за германия, в италия даже вече спечелиха на избори властта, швеция, словакия, техни представители се събират и обявяват, че правителствата организирано разрушават икономиките на ес. Тук е същото - кокорчо и кирчо са проводници на сащ за разрушение. Борисов е същата история - марионетка на сащ, разрушител.