ПП и ДБ няма как да подкрепят ГЕРБ, ще е политическо самоубийство

Повечето партии не са склонни да се коалират с ГЕРБ, каза Емил Соколов
5 окт 2022 12:42, Анисия Иванова
349
ПП и ДБ няма как да подкрепят ГЕРБ, ще е политическо самоубийство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Хоризонтът за това да се състави ново правителство е много тесен. Партньорите, на които г-н Борисов разчита – ПП и ДБ, няма как да го подкрепят. Това означава те да извършат политическо самоубийство."

Този прочит на вчерашните изявления на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов направи в интервю за БНР политическият анализатор Емил Соколов, който бе част от предизборните листи на ПП.

Всичко, около което тези две политически формации градяха имиджа си в последните две години, беше разбиването на модела ГЕРБ, посочи той и допълни, че сега ПП и ДБ обмислят как да излязат от ситуацията, без да влязат в капана, че "едва ли не те предизвикват нови избори".

"Тоест размишляват над това как да му откажат, без у хората да остане впечатление, че те са причината отново да отидем на избори.", каза той.

Още по темата

Според Соколов по-логично е ГЕРБ да търсят подкрепа от ДПС, "Възраждане" и новия политически играч – "Български възход". Той обаче уточни, че Борисов е наясно, че коалиция с ДПС, "камо ли пък с "Възраждане" е абсолютно невъзможна за продаване дори пред неговия електорат, колкото е лоялен да е той".

"Г-н Борисов на думи винаги е готов да приеме всичко", подчерта Емил Соколов.

"Заради това повече партии не са склонни да се коалират с ГЕРБ. Защото сме виждали през годините как и Обединени патриоти, и Реформаторският блок буквално бяха изсмукани, изядени от ГЕРБ, разпарчетосани след коалиция с тях, защото обраха всички негативи на това, че г-н Борисов казва едно, а прави друго."

Ако ПП получи втория мандат, най-вероятно ще влезе в преговори за съставяне на правителство, но това е обречено, изтъкна Емил Соколов.

"Математиката стига докъм 111 депутата, почти аналогична ситуация с тази, която беше в 47-ото НС след изтеглянето на ИТН. Но не виждам защо ГЕРБ, ДПС, "Български възход" да не могат да сформират правителство на малцинството. При предварителни разговори с ПП и ДБ могат да се договорят евро-атлантически стъпки като изпращане на военна помощ на Украйна и т.н. Според мен трудно ще се случи, г-н Борисов не е фен на плаващите мнозинства."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако съм гласоподавател на ДПС или Възраждане и после ги видя в коалиция с другия, спокойно ще взема автомат и ще ги почна наред на жълтите плочки. Всичките. Тези алабала експерти май дори не си д са ват сметка какво плещят.
173
14
 
18
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
Горките ПП и ДБ,всячески се опитват да се измъкнат от онова което ги гони да им влезе в гръб.
172
16
 
21
 
! Отговори
* преди 1 година
ПП и ДБ електората изтича в посока ГЕРБ. Те, отказвайки да сформират проевропейско и антипутин кабинет, дават властта в ръцете на пропутнския Радев. ГЕРБ са партия на 15 години. Ще ги има и утре, и вдругиден, и си държат на позициите. ПП да се замислят дали няма да последват слави и и т.н. на следващия вот. А дб почти сигурно ще са под бариерата след отказа. Реално признание, че са пропутински проекти и не желаят промяна в българската позиция.
171
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този ***-лизатор защо си мисли, че е въпрос на просто събиране правителството? Ако в един двигател сложиш по една единица газ, дизел, метан, бензин, водород, дали като ги събереш ще тръгне колата? Истината е, че системата отдавна не работи и това са последните издихания. Отиваме към президентска република или нещо подобно. (П.с. това не значи Радев форевър, не сме русия).
170
11
 
24
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
ПОЛИТИЧЕСКО САМОУБИЙСТВО ЩЕ Е АКО НЕ ГО ПОДКРЕПЯТ! Идддиоти , оперирани от.срам и с липсващо държавническо мислене!Пфу!
169
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Борисов и неговите избиратели не вярват, те просто гласуват за да си запазят позицийте които имат в модела Борисов. Не мислете, че са толкова глупави и вярват на небивалиците дето изрича. Подсмиват му се но гледат никой да не ги види.
168
1
 
4
 
! Отговори
ура преди 1 година
лев и 30 *** по татово време
167
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бензина е 2 лева , не вярвай на очите си , вярвай на Борисов.
166
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политическо самоубийство, ако си надделеят на ината и заработят без значение с кого. Има достатъчно общи задачи за вършене, не политически. А мислят ли какво ще е на следващи избори, щом не искат да работят с тоя и оня. Ако се надяват да спечелят сами 121 гласа, няма да им се случи. Най-много вместо да извадят на Борисов очи, да му изпишат и вежди.
165
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бензина е 2 лева Боку ОБЕЩА, той нигога не лъже.
164
5
 
10
 
! Отговори
Арм. преди 1 година
Не ни занимавайте с Украйна,тука си имаме достатъчно проблеми,само отвличате вниманието на заблудените,байданчо да си друска куклата на конци зелъо колко ще,жалко за обикновените хора!
163
12
 
24
 
! Отговори
ПП =БСП =ДБ =КОМУНА преди 1 година
СЪСКАТ ЧЕРВЕНИТЕ ЗМИИ..... БАЙДЪН ГИ ХВАНА-И УВОЛНИ КИРО И АСЕН..... ВТОРИ МЕСЕЦ СА НА СУХО - НЕ МОГАТ ДА БАРНАТ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ
162
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тоя лъжльо и циркаджия няма кой да се хване на едно хоро. Кой до сега се е хванал все е бил такован с 200.
161
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пък един анализатор! Пък, като помисли човек, защо им трябва да се коалират! Нали си вързаха надниците за няколко месеца още! Ще премина зимата, без да се отговорни за нещо! Народът плаща сметката!
160
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко струва днес бензина?
159
12
 
5
 
! Отговори
ура преди 1 година
Искал бил в Шенген, та тоя *** ни затвори в къщи и искаше да подписваме деклараци за да излезем.
158
2
 
6
 
! Отговори
Това е решението: преди 1 година
ПРЕДЕЛНА ЦЕНА НА РУСКИЯ ПЕТРОЛ!...НЕМА ЛАБАВО...хаха
157
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съюз с мафията само тези, които винаги са били или с мафията, или самите те са мафия. Който е бил читав и се е съюзил с мафиотската структора, днес не съществува на политическата сцена на България или ако все още съществува, то това е само формално и без никакво значение за политическият живот. В съюз с ГЕРБ без да се притесняват за бъдещето си могат да влязат само системните партии, защото имат твърд електорат и при всички положения ще гласуват за тях независимо какво мислят другите българи.
156
14
 
7
 
! Отговори
ура преди 1 година
Нощ предлагаше да си мрем спокойно в къщи, а баце трупаше в чекмеджетата!
155
10
 
3
 
! Отговори
НИЕ ОТ ГЕРБ... преди 1 година
ЩЕ СЛОЖИМ ПРЕДЕЛНА ЦЕНА НА РУСКИЯ ПЕТРОЛ--И БЕНЗИНА ЩЕ СТАНЕ ПАК ЕВТИН!!!---АКО НЕ ВЕРВАТЕ, ПИТАЙТЕ УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН....хахахааааааа..