Желязков: ПП трябва да гледат по-реалистично

ГЕРБ настоява за широк кабинет без лидерите на партии
11 окт 2022 12:05, Йоана Цонева
25
Желязков: ПП трябва да гледат по-реалистично
Снимка: БГНЕС

Какво ще правят „Продължаваме промяната“, ако вторият мандат стигне до тях? Ще върнат веднага мандата или ще търсят същото, което търсим ние с контактните групи? Въпросите отправи бившият транспортен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Росен Желязков.

Той увери, че няма реваншизъм в действията на ГЕРБ. Имаме всички основания да считаме, че рано или късно ще стигнем до икономическа депресия след тежка зима. Да си мислим, че едни нови избори ще променят картината, но те ще доведат до все по-силно чуване на гласовете, че моделът трябва да се промени, коментира Желязков в студиото на bTV.

Според Желязков и БСП, и ДБ се държат като присъдружни на ПП. Български възход на Стефан Янев е прагматична политическа информация с умерен лидер и Желязков не се учудва от тяхната политическа позиция. Всяка партия, която ще подкрепи или се откаже да подкрепи, ще носи отговорност за едното и за другото, отбеляза бившият транспортен министър.

Още по темата
ГЕРБ ще участва в разговори за съставяне на правителство и с другите мандат, ако се стигне до тях и няма да се държат сръдливо. Има шанс за правителство и с първия, и с втория, и с третия мандат. Всички взаимно трябва да намерим решението за съставяне на правителство, а не кой има повече мускули и кой не, каза Желязков.
Идеологическите различия с „Възраждане“ недопускат да се мисли за колаборация под каквато и да било форма. ГЕРБ имат различия с „Възраждане“. ГЕРБ настоя за широко правителство, в което да се отдръпнат лидерите на политическите партии. Политическите разговори за съставяне на правителство не трябва да спират, категоричен бе Росен Желязков.

Желязков посочи, че служебният транспортен министър Христо Алексиев и вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов спокойно могат да бъдат в следващ кабинет. Ако ПП не гледат само пъпа си, а гледат по-реалистично, че животът не е предизвикателство, което е дадено само на младите, биха узрели за несръдливо поведение, по мнението на Росен Желязков.

Той добави в заключение, че не би станал отново министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркоманите как гледат?
10
0
 
1
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 година
Абе дай направо да коронясаме Чопапа за княз и да се закълнем във вечна вярност на цар-батюшка Путин, а Копейкин да го гудим за Премиер и ... построихме монархо-комунизъма
9
2
 
3
 
! Отговори
Цирка продължава... преди 1 година
Следва закуска в Козяк и всички евроатланДици дружно ще се прегърнате и целунете под благия просълзен поглед на паси, естествено в името на "Българския национален интерес"! ЕврооджендераЗти,сър!
8
2
 
5
 
! Отговори
СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ! преди 1 година
Никакъв смислен и национално-отговорен кабинет, нито широк, нито тесен, може да бъде съставен от старите муцуни, който напълно загубиха подкрепата на народа (видя се на последните избори). Всичко е прах в очите, слугинаж и лични властолюбиви и икономически интереси. ВЪН! Тези политици са НАПЪЛНО КОМПРОМЕТИРАНИ и вредни! Ако се наложи и цяла година ще ни управлява служебен кабинет, в това драма няма, освен. Народа със своя глас ясно полаза, че СТАРИТЕ МУЦУНИ не ги иска. Категорично.
7
1
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Дъра-бъра, в резюме - смисъл никакъв, пръднал няколко пъти през устата...
6
2
 
6
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Избори до дупка докато Винету се разори от купуване на гласове. Като няма пари индианците ще го изоставят.
5
1
 
5
 
! Отговори
Ано преди 1 година
Главният печатар на Републиката! Това звание му беше присъдено от ГЕРБ преди време. Мноого ги разбира тоя, разбира от транспорт, разбира от... дялан камък, където го хвърлиш все ще пасне. И най-важното е достатъчно *** за да заеме това място. Сега пък разбирам, че бил юрист? А чий го крепеше като министър на транспорта??
4
3
 
3
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Гласуваш за тикварий суджуков и получаваш про100 кирчу и кокорчо в комплект с паситу и росица... Честито на гробаджийските избиратели... Вожда пак ви мина с 200...===)))
3
2
 
6
 
! Отговори
Да попитам преди 1 година
Това личен мутренски блог на ГЕРБ-МВР ли е!? Тотална излагация!
2
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
връщате веднага мандата и не губете време в празни приказки 12 години стигатизбори 2023 г това което сега е в нс е брак за нищо не става
1
3
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ трябва.. преди 1 година
всичките да са в затвора. А Желязков конкретно с трима мaнaфа в една килия.