Нинова: За нас най-важната тема е инфлация, цени, доходи

Надяваме се на аргументиран и спокоен разговор, каза лидерът на БСП
17 окт 2022 14:01, Нели Христова
56

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Поискахме тази среща, защото за нас най-важната тема е инфлация, цени, доходи, настъпващият отоплителен сезон и необходимостта от мерки да подкрепим домакинствата и икономиката в следващите трудни месеци. Това каза пред журналистите в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова преди срещата с парламентарно представените формации, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова подчерта, че предстоят сложни разговори за съставяне на правителство, но едновременно с това трябва за бъде приет бюджетът за 2023 г. "Имаме вече лош опит от подобни ситуации в предишни парламенти, когато служебният кабинет внесе бюджет парламентарната зала го прекрои напълно", заяви тя и припомни, че тогава парламентарните групи се надпреварваха да внасят свои предложения.

"Желанието ни на тази среща е да постигнем минимум съгласие по най-важните и неотложни мерки, с които да дадем на хората и на икономиката предвидимост и спокойствие", категорична е Нинова и допълни, че това означава дали ще има таван на газ, ток, парно и вода, две тарифи за плащане, една за по-бедни хора, друга за хора с по-високи доходи, дали ще бъде въведено понятието за енергийна бедност.

"Ние сме се подготвили с изпълнението на бюджета към този момент", каза лидерът на левицата и уточни, че от БСП оценяват ситуация като добра и развиваща се.

"Надяваме се на аргументиран и спокоен разговор", сподели Нинова.

На въпроса как ще коментира липсата на "Демократична България", както и на "Възраждане" на срещата, тя отговори, че това е тяхно решение, което може би показва, че тези теми за тях не са важни.

"Това, което сме обещали на хората, ще го направим ли, или е било само предизборна залъгалка", каза още Корнелия Нинова по отношение на предизборната програми на политическите формации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Всички партии все мислят за доходите, пенсиите, социалните и накрая какво имаме?Работещи бедни и фалирала държава!Индивидуални партиди! Веднага!Който колкото е внесъл, толкова да ползва и веднага ще видите, че парите стигат за всичко, защото няма да пилеем ресурс за безработни биомаси които само се множат и хабят обществен ресурс!И няма да си играем всяка година да говорим за пенсиите!Колкото са внесли, толкова ще вземат и така няма индивиди с нулев принос да взимат колкото съвестен данъкоплатец
27
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
За партия "Демократична Украйна" доходите на българите не са важни. Стига да има българи, които да работят евтино за американските корпорации, всичко е наред. За тях е важна темата да си дарим оръжието и да се включим във война.
26
2
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До столичан: решаваш да смениш работата си и взимаш минимални обезщетение без значение на колко си се осигурявал защото не си съкратен, плащаш цял живот бащинство което ползваш 2 седмици, а майчинството само 1 година платено, после гавра, помощи за дете само за безработните, общежитието за детето ти ако е студент само ако си на минимална. Е тогава защо да се осигурявам на реалните си доходи? Само за да храня мързеливи комунисти и ромей? Не, мерси!
25
1
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До столичани: да на запад данъците са по високи, но насреща получаваш това за което плащаш, а тук данъците са високи, а насреща няма нищо! Осигуряваш се на реалните си доходи и държавата ти взима 50% от реалната заработка като данъци, а насреща пътища няма, вода постоянно в ремонт, топлофикация в ремонт, Ел с постоянни прекъсвания, администрацията тежка, бавна, изискваща куп платени хартийки, здравеопазването платено, образованието тотал щета, та драго защо да плащаме данъци?
24
1
 
8
 
! Отговори
Ivan преди 1 година
За нас най-важното е кога ще се отървем от нагла.а ти,т.па крушовска физиономия.Никой за нищо не ви пита,народа за пореден път ви каза,че НИКОГА ЗА НИЩО НЕ СТЕ СТАВАЛИ,НЯМА И ДА СТАНЕТЕ!Хайде разкарайте се по селата,където сте се пръкнали и тези ги разправяйте на селския площад,където сте израснали.Изпилени комунистически глави,само това имате-нищо друго!И това ще ви остане.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези са на път да катурнат държавата. Всяка седмица се емитират нови и нови емисии дълг, на все по-неизгодни условия, за да вдигаме уж доходи и да догонваме инфлацията, която по някакво чудо, не ще и не ще да пада. Чудя се в кой учебник по икономика пише, че инфлация се бори със стимулиране на потреблението с пари взети назаем? Това просто е еманация на пълната некадърностт на хората, които претендират да ни управляват. Ако продължаваме да слушаме Корн и Сие, виденовата зима ще ни се стори рай.
22
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Нинова,като предпоследна дупка на кавала,нищо не зависи от теб и слава Богу. Точно ти като министър ни докара до просешка тояга. Сега искаш шанс,за да ни загробиш. Е няма такава наглост.
21
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Г-жа Лъжа!)
20
1
 
6
 
! Отговори
Корни: преди 1 година
За нас най - важното е народа да е щастлив! Обичаме българите и с любов и жертвоготовност сме готови да се раздадем докрай, за общото благо!Аз съм Импексова и винаги казвам истината, нито патрон за Окрайна! вЕрвайте ни!
19
2
 
4
 
! Отговори
столичан преди 1 година
До КомуниС Дрът, Ами при евроатлантизма е така. Погледни държавите към които искаме да ходим, там навсякъде има прогресивен подоходен данък, даже и процентите са на по-високи нива. Нали това искаме? Ако това искаме, нека да е за всичко, а не само ако на някой му отърва.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха така-отвори торбата с лъжливи обещания - предизборната кампания за пролетта отрано започна ми се струва
17
2
 
3
 
! Отговори
КомуниС Дрът преди 1 година
До столичан: Тоест, който взима заплата 10 001, да му хакнат 40% /Ми да не е учил работил толкова/ и му правят заплатата 6 001, а тия със заплати над 7 000 се хилят безутешно.
16
1
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
нинова , при теб всяко изказване е предизборна залъгалка !
15
1
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
От тия работи в темата разбираш само от доходи (лични).А за инфлацията и цените няма по-подготвен от Р. Гечев. Още никой не му е бил рекорда от 1997 год.
14
2
 
8
 
! Отговори
БСП преди 1 година
Да живея пропагандата дай да раздаваме пари от джоба на хората на бедните пък кой ще ги връща нека са нашите деца.. вместо в икономиката слагаме в пенсиите за да получим пет гласа повече. От бсп досега от управлението им като почнем от виденов.. хаир не сме видяли харченето на пари без сметка ... Пък да връща който може
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Биолица пак рие дъното и пръхти глупости - запри се м@ ОУ, срама немаш ли - стига лъга
12
4
 
2
 
! Отговори
столичан преди 1 година
Е как да има пари за заплати и пенсии, като преките данъци у нас са най-ниски в целия ЕС? Нека да сложат едно 40% за доходи над 10к лв., и едно 40% данък печалба за фирмите, и ето че ще има пари. Но у нас все още е див капитализъм.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен ОБЯСНИ МОЛЯ ПО ПОДРОБНО, ЗАЩОТО ИНФЛАЦИЯ ГЕРБ МАРТ 2021Г- 0.4% СЕГА КОГАТО МИН НА ИКОНОМИКАТА БЯХА ЧЕРВЕНИТЕ ПАРТИЗАНИ ИНФЛАЦИЯТА НАЙ ВИСОКА В ЕВРОПА- 17.4% НА ХРАНИ 40%-А СЕГА ОБЯСНИ КАК СЕ ВЪРЗВА ТВОЙТО ТВЪРДЕНИЕ ПРИ 467ЛВ МИН ПЕНСИЯ ПРИ КОЯТО ГУБИШ 100/120ЛВ ЗА ХРАНА ОТ 300ЛВ ЗАДЕЛЕНИ ЗА ХРАНА С КАКВО ЩЕ СИ ПЛАЩАШ СМЕТКИТЕ ТА КАК ЧЕРВЕНИТЕ МИСЛЯТ ЗА ДОХОДИТЕ КОГАТО ТЕ ПРЕДИЗВИКАХА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ ОТВОРИ KAUFLAND.de и виж цените там НАШИТЕ СА КАТО ТЕХНИТЕ НО ОТ 1.10, МИН ЗАПЛ 1920ЕВ
10
1
 
6
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Кака е вечната Амбър в политиката ! Няма отърване! Така ще е докато направи така че целия бюджет да се разпределя за социални разходи. И понеже е невъзможно ще я гледате и търпите до края на живота си.
9
6
 
2
 
! Отговори
радомир преди 1 година
Като цяло добре тръгва. В смисъл ето какво ще се случи. Първо най-после някой ще погледне към доходите и пенсиите на хората, съответно ще има повишаване, нещо което вече 15г. беше замитано под килима като тема. После ще се види че в биджета ни няма достатъчно пари, просто защото някои данъци у нас са на неоправдано ниско ниво вече пак 15г. И така ще стигнем до въпроса, котйо вички отбягват: данъчна реформа. Не може вече 15г да имаме 10% данък за фирмите и да искаме да има пари в биджета.