Нинова: За нас най-важната тема е инфлация, цени, доходи

Надяваме се на аргументиран и спокоен разговор, каза лидерът на БСП
17 окт 2022 14:01, Нели Христова
56

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Поискахме тази среща, защото за нас най-важната тема е инфлация, цени, доходи, настъпващият отоплителен сезон и необходимостта от мерки да подкрепим домакинствата и икономиката в следващите трудни месеци. Това каза пред журналистите в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова преди срещата с парламентарно представените формации, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова подчерта, че предстоят сложни разговори за съставяне на правителство, но едновременно с това трябва за бъде приет бюджетът за 2023 г. "Имаме вече лош опит от подобни ситуации в предишни парламенти, когато служебният кабинет внесе бюджет парламентарната зала го прекрои напълно", заяви тя и припомни, че тогава парламентарните групи се надпреварваха да внасят свои предложения.

"Желанието ни на тази среща е да постигнем минимум съгласие по най-важните и неотложни мерки, с които да дадем на хората и на икономиката предвидимост и спокойствие", категорична е Нинова и допълни, че това означава дали ще има таван на газ, ток, парно и вода, две тарифи за плащане, една за по-бедни хора, друга за хора с по-високи доходи, дали ще бъде въведено понятието за енергийна бедност.

"Ние сме се подготвили с изпълнението на бюджета към този момент", каза лидерът на левицата и уточни, че от БСП оценяват ситуация като добра и развиваща се.

"Надяваме се на аргументиран и спокоен разговор", сподели Нинова.

На въпроса как ще коментира липсата на "Демократична България", както и на "Възраждане" на срещата, тя отговори, че това е тяхно решение, което може би показва, че тези теми за тях не са важни.

"Това, което сме обещали на хората, ще го направим ли, или е било само предизборна залъгалка", каза още Корнелия Нинова по отношение на предизборната програми на политическите формации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
Tchaikovsky преди 1 година
То ако грамотните следят нещата,знаят че от ЕС искат Мин да е 50% от средната. Нинова уж открила топлата вода за Мин заплата
7
3
 
1
 
! Отговори
сина преди 1 година
Добре, че президента и замесничката му са здравомислещи хора, та ви отклониха вниманието от урките и шмръкльото. Иначе щяхте и за откриването на НС в сряда да му пуснете на зеления да ви обладае, само и само да се натегнете на сащ - това са ГЕРП, ПП и ДБ - натегачи на сащ!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
лельооо, досега беше министър на икономиката, кое беше най-важно за теб?
5
1
 
12
 
! Отговори
1111 преди 1 година
Лелятя кога ще я изгонят?
4
0
 
3
 
! Отговори
Въпрос към всички преди 1 година
Що така скъпа нафтата бе! За какво са ви всичките тези пари...
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За колониалните партии най важната задача е статуквото да не се променя това включва най вече жизненият стандарт
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ни е честита новата 4на коалиция ДПС, ПП, Герб и БСП
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия лъжи ги слушаме 30 години . Най важното за вас е господарите ви да са доволни и българите да са най бедни и изчезващи...