Добрев: ПП направиха ход към нова конституционна криза

ПП се тръшнаха като деца, заяви той
20 окт 2022 09:50, Нели Христова
50
Добрев: ПП направиха ход към нова конституционна криза
Снимка: БГНЕС

С оттеглянето на Никола Минчев за председател на 48-ото НС “Продължаваме промяната” са направили ход към нова конституционна криза. Такова мнение изрази депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в студиото на “Здравей, България”. Той беше категоричен, че ГЕРБ няма да оттегли кандидатурата на Росен Желязков. “Ако и ние оттеглим кандидата си ще задълбочим тази криза”, посочи Добрев. “Надявам се в днешния ден и останалите партии да оттеглят кандидатите си и да остане нашият, за да се реши този въпрос, иначе довечера НС пак няма да закрие сесията”, допълни той.

Още по темата

Ако отново не получат подкрепа, ще продължат да преговарят с останалите парламентарни групи, каза още добрев.”Ненормално е Народното събрание да се блокира по този начин, докато държавата има тежки проблеми”, заяви той и обвини “Продължаваме Промяната” за удължената почивка на първото пленарно заседание.  

“В почивка сме, защото ПП с тръшнаха като деца и казаха, че искат техния кандидат.

Какво се случи един час преди те да си оттеглят кандидата - ГЕРБ и “Демократична България” се разбраха за ротационно председателство. За да провалят това разбирателство и избора през днешния ден, те оттеглиха втория. Т.е сега няма с кого да се ротираме”, категоричен бе Добрев и заключи: “Ако Вежди Рашидов беше ударил звънеца, още вчера щяхме да се запътим към нови избори”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
13
 
! Отговори
Деян преди 1 година
Тогава защо свалихте правителството на Петков като не можете дори председател на парламента да изберете?!? Тогава имахме поне някакво правителство,а сега нямаме нищо заради вас!
5
2
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Анонимен...........Кой свали ПП, бе???........... Свали ги Славчо. Като нямат 121 гласа - падат.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хасковския ка ун и пудел на Бокича по добре да млъкне и да обясни, защо България се отказа от 1млд обезщетение за стария газопровод от Русия за които имаше договор до 2030 г и клауза пренасяй или плащай , и 3 млд за турски поток за сметка на България. И защо 12 години крадаоха безочливо и докараха България до проверка тояга.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой свали ПП, бе???? А сега искат коалиция с тях???Нагли и с IQ по-ниско от стайна температура.
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ бутат работещо правителство, ПП виновни. По нахален и нагъл от гербер няма
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакай, нали спечелихте избори, нали те бяха лошо правителство и ги свалихте... защо сега искате да "управляват" с вас и защо те са лошите? Имате мнозинство (ГЕРБ+ДПС+Възраждане), управлявайте! Поемете отговорност за това, че свалихте правителството, не се тръшкайте като деца, дето са ревали и получили това което искат, но то не е това което са очаквали.