Сачева: Политическият инат ни доведе до тук

ГЕРБ ще подкрепят трети мандат без тяхно участие, каза тя
4 яну 2023 11:00, Петя Славова
54
Сачева: Политическият инат ни доведе до тук
Снимка: БГНЕС

"Политическият инат ни доведе до тук". Така Деница Сачева от ГЕРБ коментира изготвената от ПП декларация с основни приоритети след получаването на втория мандат от президента Румен Радев.

Тя изрази мнение пред БНТ, че става въпрос за неубедително дублиране на това, което са предложили от нейната партия: "Ние предложихме в началото на сформирането на този парламент да се съберем всички политически партии, да направим своите политически приоритети, да ги оформим в политически документ, който да бъде приет и на базата на този политически документ да се търси съгласие за правителство."

Затова, според нея ПП имат подкрепата единствено на ДБ, като за нея оставало загадка защо продължават да ги подкрепят.

Още по темата
По думите й, сега концепцията се обръща - само, че вместо да се търси едно широко политическо съгласие, се прави опит предизборната програма на ПП да бъде наложена като национални приоритети на цялото Народно събрание, каза Деница Сачева – депутат от ГЕРБ.

"Тази декларация, която се предлага, - на практика много точки в нея са национални приоритети на държавата, а не на ПП - например, Шенген, темата за сините карти, дигитализацията, КПКОНПИ, и много други. Този опит да се упражняваме на държавно управление показва конфликта - ние не приемаме, че някой се опитва да заобикаля институциите и закона, и да не уважава държавността. Някой предлага предизборната си програма да бъде одобрена от цялото НС и да бъде одобрена за национална цел. Коя политическа партия си позволява това - по тази логика всяка партия може да си предложи програмата и да иска да се гласува.", допълни Сачева.

По думите й,  повечето неща, заложени в Програмата на ПП, вече се реализират, дори от служебното правителство. "Даже и военната помощ - тя бе гласувана с гласовете и на ГЕРБ, а без нас щеше да е невъзможно да се прати помощ на Украйна", категорична бе тя. Според нея става въпрос за липса на политически опит и далновидност, неяснота какво представлява управлението и държавността.

Сачева заяви, че от ГЕРБ са дали сигнал, че ще участват в реализирането на кабинет, но с третия мандат. Като това ще е без тяхно участие, но целта е реализирането на истински национални цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тая глиганка що не се махне и да остави нормални хора да работят
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОВА НА СНИМКАТА КАКВО Е ? ВЕРОЯТНО ДИВ ГЛИГАН
32
2
 
5
 
! Отговори
Анте Антев преди 1 година
До Не Сачева За умнокрасивитета за всичка са виновни Герб, Борисов и Гешев. Но, удобно пропускат, че от 2 години Бойкикев, Гнома, Киро, Кокоро и служебните на Радев управляват България. В резултат невиждана инфлация, затваряне на Мариците, меморандуми, невиждана шуробадженащита и кражби /9 милиарда за 9 дни/. Разбра, че депутати от ПП и ДБ са съдружници на Нексо, прала пари на руски олигарси и терорист от Хамас, а ДБ е финансирана от тях. И, според красивитета пак Герб виновни. Стига лъжи!!!
31
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политическият инат на Борисов да иска да стои вечно във властта.
30
7
 
2
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
др. сАчева...инат...не е бре инстинкт за оцеляване е...робите на дпс...гроб водите Народа ни към гибел,ползвате пропагандата на гьобелс...така и работите като...фашисти,против Народа ни...на гергов панайра в пловдив...на доган ТЕЦ Варна... задължения за газ...данъци...е българите ще плащат а вие ще ги манипулирате и ограбвате...до кога ли?да си роб на роби...не е ценност,парите ви ограбени от нас, не са...ще ви погребат...и децата ви!!! и САЩ правят грешка като се договарят с гРоб!!Китай ???
29
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарко Сачева , признай си , че не е това , което казваш , а некадърността и егоизма на ГЕрП и неутолимото му желание за крадене ни доведоха до тук !
28
2
 
5
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 28. Да, но за собствените си безобразия трябва и ще отговраят!!!!
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
27 ГЕРБ не са длъжни да отговарят за безобразията на ПП.
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18 ГЕРБ няма никога да гласува за некадърници, шарлатани, които счупиха държавата. Които арестуваха незаконно, пред бременната му дъщеря, деца и внуци, Борисов, лидера на най-голямата опозиция. Които крещяха"мутри вън", а те самите работеха за мутри, като черепа, Маджо, Бобокови, Рлокопиев, Цв. Василев...Които преписана програмата на ГЕРБ.
25
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-инатливите са герберугите ... ама те така правят, винаги обвиняват другите за своите провали и тяхното поведение. Те са все ни лук яли, ни лук мирисали, само сланина с праз!
24
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какъв инат става дума? Нима искате ГЕРБ и Борисов да се самоунищожат, за да могат Киро просто и компания, да крадат и позорят България в Брюксел? ПП се инатят и не пускат кокал, защото без имунитет са за съда.
23
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
29 Правителството на Петков се самосвали, заради това, че неможа да си раздели с коалиционните си партньори, постове и пари.
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
27 Сачева/ГЕРБ не са във властта от 2 години. Не нея трябва да питаш за това.
21
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направихте всичко възможно да свалите правителството на Петков. Това е инат. Те може да са всякакви, неопитни, лоши политици, но никога не могат да ви стигнат в кражбите.
20
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24 ГЕРБ не са във властта от две години. ПП с Радев имаха цялата власт, службите, защо не доказаха поне едно обвинение срещу ГЕРБ? Изчегъртаха държавата от способни кадри и назначиха комунистически крадци, некадърници, на роднинска и партийна основа.
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сачева, къде са тия с левче по-евтини горива, които обещаваше предизборно бащицата?Защо спряхте отстъпаката от 25 стотинки като финансовата министърка каза, че има пари и за януари, а?
18
7
 
6
 
! Отговори
A преди 1 година
Инатът на некадърните, корумпираните и нагли да не пускат кокъла.
17
5
 
14
 
! Отговори
така е правилно преди 1 година
Сачева: Политическият инат на Вожда ни доведе до тук......
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами не се инатете, а гласувайте правителство на ПП за да се оправи държавата!
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да попитам от кой филиал на незнаен руски университет в Враца ти е дипломата по аграрна икономика ?