Биков: Няма особени желания и от ГЕРБ, и от ПП-ДБ да се работи заедно

И все пак трябвало да се подходи по-прагматично
44
Биков: Няма особени желания и от ГЕРБ, и от ПП-ДБ да се работи заедно
Снимка: БГНЕС

Ако ГЕРБ спечели изборите, ще има редовно правителство и работещ парламент,  обяви пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ-СДС. Според него целта на коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" била да "добутат до местните избори през есента".

"Не виждам някакви особени желания и от нас, и от коалицията ПП-ДБ да се работи заедно. Бих подходил по-прагматично, защото да се обявява априори, че с някой никога няма да правиш нещо, ми се струва доста инфантилно. Когато твърдим, че сме една демократична система една от особеностите на този тип система е, че партиите независимо дали са опоненти или са най-големите опоненти, би трябвало да си говорят помежду си и да имат някакво взаимодействие по определени теми", посочи Тома Биков.

По отношение на начина на отчитане на гласовете, той каза, че "целта на ЦИК, не на нашите представители, а на това мнозинство, което прие тези правила, беше да се опрости протокола, който се попълва в изборния ден".

"Защото един от проблемите на изборите преди да бъде въведено машинното гласуване беше, че се разнасяха едни протоколи - поправяни, преправяни няколко пъти и беше очевидно, че протокола трябва да бъде опростен, за да може да се допускат по-малко такива грешки", припомни Биков.

"Ние изразихме своята позиция, че нямаме никакъв проблем да бъде сложена още една графа, в която да се попълват резултатите от машинното и от хартиеното гласуване. За нас е далеч по-важно от тези технически трудности да имаме някаква база на консенсус по отношение на това, че изборите са проведени по един честен начин, в който има доверие", отбеляза още Тома Биков.

Свикнали сме да се явяваме на избори по правила, които са писани и от друг, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: ГЕРБППТома Биков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
САЩ ще ви потърсят персонална с доказателства пред съдилища в САЩ!!! и ще присъствате...!!!война е...война която вие обявихте на Народа на САЩ и Свободният Свят!!!Справедлив и Свободен...или м.йната му!!!
35
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
съучастници сте и помагачи в опита за преврат в САЩ,с пропаганда и пари,виновни сте за смъртта на Американски граждани,съучастници сте в убийства на мирни,Бог да пази САЩ и Свободният Свят!война е...вие и гАспАдаря ви ни я обявихте!!!
34
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
е тук позна,ППДБ няма да работят против България за разлика от дпс-гроб,няма да превръщат България в съучастник в убийствата на жени и деца в Украйна,няма да работят за "империята"на пътни като путин,няма да прогонват Българите от домовете им с грабежи както правите дпс-гроб!!!няма да продават на скрап животите на създалите България!!!няма да опозорят децата си ,както правите вие!!!Справедлива и Свободна от раша България!!!Съд за обслужващите раша и убийствата на жени и деца дпс-гроб!!!
33
1
 
0
 
! Отговори
Малина преди 1 година
ДБ ламтят за власт и достъп до парите на държавата, за да въртят схеми за наша сметка.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие свалихте ПП от власт. А народа го имате за глупав, а?
31
0
 
2
 
! Отговори
Малко са баламите! преди 1 година
Кремълският поток за Вучич и Орбан свали евро-атлантическата маска на агент Буда и го разобличи като измамник.
30
0
 
2
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Партиите изобщо не могат да работят. Лидерите им ги интересува само да си получават субсидии. А пък, като парите от тях свършат, започват да вземат заеми. Като Владито му на Борисов.
29
4
 
0
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 1 година
Герб са единствената нормална партия в българския парламент! Всичко останало е чен-гета, комунисти, доносници, отвеяни харвардци, мош-енници-шарлатани!!! Ако ви пука за Родината, длъжни сте да гласувате за Герб!
28
4
 
3
 
! Отговори
Врачанин преди 1 година
ГЕРБ ще ги отнесе на изборите , като ураган врачански покрив.
27
2
 
1
 
! Отговори
Вили преди 1 година
Еми то ПП и ДБ искат баницата само за себе си
26
1
 
1
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Целта на коалицията ПП-ДБ е да може грантаджията Христо Иванов да има работно място като депутат и да получава заплата.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербероидите да обяснят възхода на БВП откакто бяха изчегъртани
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До иначе казано Никой никого да не обича не е важно! Въпроса е кой кого иска ,за да се избавим от великата "Промяна"! И ТО МНОГО СПЕШНО!!! НЯКОЙ СМЕЛ ТРЯБВА ДА НИ ИЗВАДИ ОТ БЛАТОТО,В КОЕТО ПОТЪНАХМЕ ПРЕДИ ПОЧТИ ДВЕ ГОДИНИ!!! СТРАШНО Е,НЯМА ВРЕМЕ!!!!
23
2
 
6
 
! Отговори
писва ми преди 1 година
поредните шмети и капели и от герб и от пп и от дебе................
22
3
 
9
 
! Отговори
:) преди 1 година
Че тя вашата "работа" е само крадене и съсипия :)
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутрите и мафията щяла да работи с шарлатаните.
20
3
 
9
 
! Отговори
загрижен преди 1 година
НЕ, никой няма да управлява с ГЕРБ и след тези избори, дори да са първи!Магнитски ще ги подгони още веднъж, този път по-близо до центъра!!!
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб и Итн превърнаха простащината в модел на подражание.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб са токсични. Никой не ги иска. Даже и Магнитски.
17
3
 
12
 
! Отговори
И как да има преди 1 година
Разбирателство между крадци и ограбени, между престъпници и нормалните хора, между интелект застинал до Винету и завършили Харвард. И само още нещо....за " интелигенцията " сред почитателите на тиквата е много по значим факта, да учиш в Библиотекарския институт в София или школата на МВР отколкото да учиш и завършиш в едно от най елитните учебни заведения в света.