Стефан Янев: За нас е приоритет разработването на механизъм за постоянна актуализация на пенсиите

Подкрепяме предложението за минимална работна заплата от 940 лева
Спонсорирано съдържание | Обновена: 29 мар 2023 15:45 | 29 мар 2023 15:44, Александър Попов
26
Стефан Янев: За нас е приоритет разработването на механизъм за постоянна актуализация на пенсиите
Снимка: Български възход

„Финансовото състояние на пенсионерите е въпрос, който е не само социален, но е и въпрос на справедливост. В последните години изчисляването на пенсиите води до негативни ефекти за някои граждани. Хората са разочаровани и то с право. Преодоляването на този проблем става с повече инвестиции и по-добре работеща икономика“. Това заяви на среща със симпатизанти лидерът на партия „Български възход“ Стефан Янев.

България днес има нужда от нова социална политика, която трябва да бъде реално осезаема и приобщаваща, при зачитане на личното достойнство, без дискриминация и социално изключване и гарантиране на достоен и пълноценен начин на живот и благоденствие убедени са от партията.

На срещата Янев представи приоритетите на партията в областта на труда, социалната и демографска политика.

Необходим е активен социален диалог, изграждане на ефективна система за социална сигурност, борба с бедността, стимулиране на социалната и трудовата активност на хората в жизнения им цикъл, разработване на регионални демографски политики, стимулиране на раждаемостта, финансово стимулиране и данъчни облекчения за семейства с две и повече деца и на самотни родители. Разработването на механизъм за регулярна актуализация на пенсиите е сред приоритетите на партията. Необходима е да се осигури минимално равнище на защита от бедност без допускане на трайна зависимост от помощи.

От „Български възход“ предлагат да се започнат преговори с ЕС за въвеждане на единна европейска пенсия на територията на съюза.

„Специално внимание трябва да обърнем на обучението, повишаването на квалификацията и развитието през целия живот. Във свят, в който промените се случват с голяма скорост, осигуряването на адекватно обучение и квалификация на освободените служители , на отпадналите вследствие на автоматизацията и роботизацията и на трайно безработни  и включването им в пазара на труда“, каза лидерът на партията Стефан Янев.

„Подкрепяме предложението за минимална работна заплата от 940 лева. Но трябва повишаването на минималната работна заплата оттук нататък да става след внимателен анализ, защото с размерът й са обвързани други плащания“, отговори Янев на въпрос на симпатизант.

„За нас още едни избори не са вариант. По-скоро виждам правителство, което се базира на коалиционно споразумение. Въпросът е какво ще съдържа това споразумение, какви са принципите в него и какви ще са неговите цели. Важни са принципите, а именно кой за какво носи отговорност и как става баланса между изпълнителната и законодателната власт. Основният проблем е невъзможността да се излъчи правителство. Който успее да разсече този възел ще докаже на българските граждани, че можем да живеем по-добре“, сподели Янев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Designer преди 1 година
До TВсички политици, след като са станали такива, са много или по-малко лъжци. Янев поне е умерен, но пак е политик. Гласувай за Костадинов, той ще ни "оправи" окончателно.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много лъже, но за сметка на това е учтив и мек,... бита карта е вече..
15
0
 
2
 
! Отговори
kirilenko преди 1 година
откривайте работни места ...стига сте надували пенсиите на червените бабички ,търсите само електорат да ви изберат и да крадете докато можете...мръсни *** накарайте мутрите държащи бизнеса да плащат реално данъци и осигуровки стига с тая сива икономика и бачкане за жълти стотинки дядо ми е дошъл в бг 1921 и 1932 е имал успешен бизнес тогава комунистите са се наси...рали в гащите си.....
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Индивидът, въвел фашистките зелени сертификати. Чака го трибунал.
13
1
 
2
 
! Отговори
komitata преди 1 година
то още нямало механизъм а е преоритет от 20 години
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като прочетах това се замислих" А, какво са правили всички депутати, комисии и служби през тези години" За какво сме им плащали и защо да не ги принудим да върнат парите взети поне от заплатите, които сме им дали?
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсиите... Ако през 2000 година и годините след 2000 година, съм се осигурявал на 10 минимални заплати, колко би трябвало сега да ми е пенсията, сравнена с минималната заплата?
10
1
 
9
 
! Отговори
T преди 1 година
Просто лъжец
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласуването за Янев е безумие. Достатъчно десни из...чадия има, та опряхме и до тоя!
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се напъвай Янев! Няма да влезеш повече в парламента!!-:))
7
3
 
9
 
! Отговори
Стефка Янева преди 1 година
Отдавна съм се продала на ФАЩ!
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стефан Янев е поредният ниско интелигентен генерал-любимец на посолството в САЩ... Предвид, че миналият път излъга, сега на какво се надява?
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев, накарай Комитова да върне парите, които открадна от магистрала Хемус и ще има и за пенсионерите.
4
1
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Янев ще мине ли изобщо 4%???? Май не :))))))))))))))))))))
3
5
 
5
 
! Отговори
СтиВън Янки : преди 1 година
"България е НАТО, НАТО е България!"
2
3
 
4
 
! Отговори
Благоевград преди 1 година
Признайте етническите македонци в България и им дайте Човешки права.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепял 940 лева минимална заплата, а защо не подкрепя 9400 лева например?