Манфред Вебер: Откакто ГЕРБ не е на власт имаме нестабилност, инфлация, несигурност

ГЕРБ закри предизборната си кампания
30 мар 2023 19:42, Нели Христова
163
Манфред Вебер: Откакто ГЕРБ не е на власт имаме нестабилност, инфлация, несигурност
Снимка: БГНЕС

Тук съм в качеството си на председател на ЕНП. Искам да ви уверя, България има и вие имате много приятели извън страната, вашите приятели от ЕНП, които ви подкрепят и разчитат на вас, каза Манфред Вебер на закриването на предизборната кампания на ГЕРБ, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Докато ГЕРБ и Борисов бяха на власт, България имаше силно и положително развитие, откакто ГЕРБ не е на власт имаме нестабилност, инфлация, несигурност, имаме нужда от ГЕРБ, подчерта Вебер.

Всички желаем мир, но всеки, който вярва, че ако отстъпи срещу Путин ще постигне мир, това не е вярно. Искаме да живеем свободно, добави Вебер.

Ваша грижа в ЕС е да накарате македонците да се държат като държава – кандидат за членка за ЕС, но да затварят българските клубове, да бият българи там за това, че имат българско самосъзнание, това не е цивилизовано, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, обръщайки се към лидера на ЕНП Манфред Вебер, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Този процес искам да го наблюдавате в ЕС, каза Борисов, ние не можем повече от веднъж да сме добри, сега е техен ред да докажат, че са добри, каза още Борисов.

По времето на Кирил и Асен ние сме обогатили войната в Украйна, не ние, а хората на Кирил и Асен с над 5 милиарда, особено германска медия, която казват, че Кирил и Асен са спасили Украйна. Вицепремиерът и министър на икономиката Нинова се кълне един патрон за Украйна не е излязъл от България, кое е истината, нямате ли журналисти в Германия, които да установят как може тези две неща да съществуват в общественото пространство, посочи Борисов.

Нещо, което струваше 100 лева, те го плащаха 300, и когато лъжеха Запада, че са направили диверсификация с руския газ, се оказа, че са на посредниците, които са източили джобовете на хората.

От всеки джоб на тези българи Кирил и Асен благодарение на дерогацията на ЕС, източваха по левче на литър бензин и нафта, това ми е най-лесната кампания на мене, каза Борисов. Ваша грижа е да накарате македонците да се държат като държава – кандидат за членка за ЕС, но да затварят българските клубове, да бият българи там за това, че имат българско самосъзнание, това не е цивилизовано. Този процес искам да го наблюдавате в ЕС, обърна се Борисов към Вебер, ние не можем повече от веднъж да сме добри, сега е техен ред да докажат, че са добри, каза още Борисов.

Няма смисъл заради проценти да си загубим ориентацията. Днес може да ви се вижда рисков или опасен път, но ГЕРБ-СДС трябва да застане на страната на белия демократичен свят, коментира Борисов. Ние твърдо подкрепяме Украйна, но сме категорично против контрабандата от Украйна на зърно, царевица, слънчоглед, подбиването на нашите цени. Искаме да разграничим огромната подкрепа към Украйна срещу агресора Путин, но контрабанда не, защото хиляди земеделски производители фалират, напускат България. Не може да се източват парите на българите по този начин с огромни завишения на цените.

Щом се събират много да бият един, значи са по-слаби, това е житейският опит, това е опитът от улицата, от живота, от залата. Тези, които само преди 1-2 г. се имаха за месията, който ще спаси България, те я натикаха в дъното, каза Борисов.

При мен беше нула миграция, в момента моргите са пълни с мигранти, няма къде да ги погребат, в чували ги държат, каза Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютен мошеник е този! Само от диалекта му се познава! ГЕРП имаше най големите/високите вноски в ЕНП-то и за това тъгува МаМфред от най бедната страна в ЕС! Защо този плиткоумен политик не се запита поне един път от къде идват тези пари като България е най бедната? Такива не ми ги хвалете! За такива има френско решение и се нарича гилотина!
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютен мошеник е този! Само от диалекта му се познава! ГЕРП имаше най големите/високите вноски в ЕНП-то и за това тъгува ***(м)фред от най бедната страна в ЕС! Защо този плиткоумен политик не се запита поне един път от къде идват тези пари като България е най бедната? Такива не ми ги хвалете! За такива има френско решение и се нарича гилотина!
125
0
 
1
 
! Отговори
Божил Божилов преди 1 година
Манфи,узми си Бойко у Германию,ке ви управи и вас оти и тамо има инфлация и у ЕС има.Барем Бойко ни управи все.
124
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ВИЖДАМ РАЗПАД НА ЕС !!!!! нищо добро не очаквам от Брюксел
123
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Защитава некадьрните гербери .СТОП НА ЛЬЖИТЕ И КРАЖБИТЕ
122
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
те в германия имат проблеми дошъл в българия да яде и пие махаите се не стедобре дошъл само просто-тии от ес няма да има правителство никога герб повече навласт избори до дупка
121
0
 
5
 
! Отговори
И този преди 1 година
Тежко и горко ни.Тия стари гешевтари подкрепят крадливи мафиотски партии и правителства от бившите и потомците им. без да се притесняват.А народа се надяваше на ЕС.Ето и сега са пълни с пари и са по всички студия и билбордове.А отгоре на това играят и за руснаците.
120
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
при управлението на ОПГ България бе стабилно бедна и зависима он раша и путин...вебер и финансираната от него персонално ОПГ строяха с парите ни руски потоци...грабежи с които опитваха да ни направят зависими на путин...роби...вЕбер руски агент ли си?играеш го нагъл и недосегаем руски...а дали е така???ЕС...играят опасни игри...Света ни може без ...германия!!!
119
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
"нестабилността" не съществува,Света ни е заплашван от хора без възможности,извратени убиващи в Украйна безсмислено,обслужвани от робите им...дпс-гроб-***...финансирани от раша през сателитни служби на ...кгб,кОстя бачка и предава Българите за мъниста...за копейки...заплашва децата на Българите с бомби в училищата...факти които всеки с гънка може да провери
118
1
 
3
 
! Отговори
Българче преди 1 година
то като тоя даващ пари на мафията източна го даржат на власт руски план за завладяване на европа те тоя и мафиотите му са робите на русия ограбващи народите ни правещи ни роби на путин
117
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
дпс-гроб са ОПГ...и хората по селата го прозряха...вЕбер вярващ си че е фактор продължава да затъва налагайки финансирането на ОПГ обслужващи путин в ЕС!
116
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
агент на щази-кгб ли сте,финансирате от десетилетия мафията на борисов обслужвайки путин и руските му потоци в опит да ни направят зависими от путин!???
115
7
 
0
 
! Отговори
Соня преди 1 година
Променкаджиите обаче отричат всичко ,само лъжат ,а наивниците им вярват. В е България от 1989 г. не е имало толкова нагли мошеници като тези.Отвратителни,гнусни *** *** на престъпници
114
0
 
6
 
! Отговори
Тъжно преди 1 година
Последната надежда за Боко. След тези избори започва истинското, осезаемо падение. След 3 дена Боко ще зачегърта дъното. Всеки човек стига своя край. Края на Боко го вижда целия народ, цяла Европа и цял свят. Грозно е. Но е заслужен край - мижав и мизерен. Боко ще си отиде ей така - нещастен и в омраза, като неговия приятел Слави Трифонов. Помнете ми думата.
113
0
 
6
 
! Отговори
На Изпроводяк преди 1 година
Веберката изглежда леко вял. Да не е болен от рак - сигурно гледа какво може да открадне за последно, понеже в ЕС вече са му били шута.
112
0
 
5
 
! Отговори
Безспорно преди 1 година
ГЕРБ ще погребе и Вебер, няма две мнения.
111
1
 
5
 
! Отговори
Куц Кон преди 1 година
Урсула идва на крака на Кирчо, за ГЕРБ остана куцото магаре Вебер. Цял живот втори сте.
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЕП предпочетоха урсулата с диванчето пред тоя. Факт.
109
0
 
6
 
! Отговори
Портних (c) преди 1 година
Да продължим с кражбите, лъжите, лицемерието и парите под масата!! Гласувайте с 2! Глас срещу България.
108
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този го изритаха от Германия, та Борисов го докара да разнася корупцията тук!Чудя се колко им е акъла на всички тези заедно събрани от Борисов?