Денков: Работи се по проектосъстава на кабинета, ще сме максимално бързи

ПП се опитват да влязат във времевата рамка на ГЕРБ
27 апр 2023 13:42, Нели Христова
29
Денков: Работи се по проектосъстава на кабинета, ще сме максимално бързи
Снимка: БГНЕС

Работи се по проектосъстава на кабинета. Това каза в парламентарните кулоари акад. Николай Денков от ПП-ДБ, който застана пред журналистите заедно с шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Той обаче уточни, че когато има готовност, съставът трябва да мине през национален съвет. На въпрос дали ще изпълнят искането на ГЕРБ да представят имената на министрите до неделя, Денков каза: "Опитваме се да влезем във времевата рамка, която бе представена от колегите. Казахме им ясно, че трябва да минем по наша, процедура, която изисква време. Ще опитаме да бъдем максимално бързи, но това няма да е за сметка на качеството".

"Постигнахме съгласие по отношение на програмата, която трябва да се подготви за управление. Важно е да се видят максимално бързо експертите, времето е кратко и в даден момент, в който ние, от "Продължаваме промяната", изготвим документ, той да бъде максимално близък до това, което би могло да получи подкрепа от другата страна", добави още той.

Както Dnes.bg съобщи, днес се проведе среща на работната група, свързана с финансите, така че да обсъдят дискусионните въпроси и след това да потърсят информация от Министерството на финансите .          

"Всички работни групи на експерти, което и вчера беше уговорка между нас, и днес се потвърди, започват работа. Надявам се, че те много експедитивно ще го правят, така че да влезем в сроковете, който взаимно сме си съставили",  уточни Атанасова.

Изявленията на двамата станаха докато в парламентарното кафе депутати от двете коалиции се бяха разпределили по групи и демонстративно обсъждаха различни въпроси, водейки си и бележки.

Разговорите по секторни политики се водеха по столове, дивани и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Денков е един от малкото качествени хора в състава на Промяната, но той е повече технократ, отколкото политик. хора като Денков, Асен Василев,Давид Лорер са способни. Не така обаче стои положението с Петков, който в емоционално отношение е на нивото на пет годишно момченце
21
0
 
1
 
! Отговори
Америка преди 1 година
Прави чудеса с тези прости партии антибългарски!
20
1
 
2
 
! Отговори
Б.Борисов преди 1 година
Тея момчета от ДБ/ПП ми скриха топката... направо ме разкостиха!
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Денков, кой те изпрати да преговаряш от мое име с Герб?? Има вапрос - отговори на вапроса??
18
1
 
5
 
! Отговори
Поли преди 1 година
Денков не те знам какъв академик си но политиката не е твоето поприще както и на измислената в партия направена от улицата,гурме ресторантите,кафенетата,офисите,магазините.....Огромно ви е самочувствието ,но няма покритие.Трагедия сте и я маскирате с лъжи и отрицание На всичко нормално казвате НЕ .Не ставате
17
3
 
1
 
! Отговори
Главанак преди 1 година
Тези от ПП ДБ трябва сериозно да пойислят- като как ще изпълняват ултиматови на герб! Нещатаю са пределно ясни- когато мандадъ т за съставяне на правителство диойде при тях, тогава ще обявяват проектокабинета!) Главатарят на мафията може да заповяда само на собствените си чеда! Не му се връзвайте на п риказките, той лъже непрекъснато! Ако му се хванете на въдицата, с вас е свършено!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парапета -премиер,Асан-финансист,Просто Наско-култура,Лорерови-европейски пари,Пинокио-правосъден министър.Този филм го гледахме и ни доведе до просешка тояга.Заемите които теглиха кой ще ги плаща.Със заеми вдигаме пенсии,защото има 2млн. пенсионери потенциални гласоподаватели.Бокл...уци долни харвардски.
15
0
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
До 6. Глу.пак, и откъде дойде това увеличение на пенсията ти? От огромните заеми, които твоите деца и внуци трябва да плащат. Така и баба знае. А и твоят смисъл в живота само това ли е бе, църввул?
14
1
 
1
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Глу.пости работите. Тупкате топката да минат мандатите и да ходим отново на избори.
13
6
 
3
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Бойко Рашков вътрешен министър.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и баце мечката я кажи как прави деса на Варна на плажа
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и кой ше е председател Деса от Дулово
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На културата остава ли Наско? Иначе искате Бойко да ви подпише празен чек. Е, с такава предистория да не е луд. Дано не са голяма излагация, че отиваме пак на избори. Ако от дб не помогнат кадрово, пп нямат никакъв потенциал. Само николчовци и ленки.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва Сороско третополово недорузомение мое да работи само и единствено за рогатия
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, горчиво! Американския посланик ще кумува
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идвам нови милиарди всичко е точно разбрахме се
6
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При тлъстия крадлив похотливец пенсията му за 12 години не мръдна и стотинка. При Радев за 2 години имам 3 увеличения - общо 328 лв .
5
9
 
5
 
! Отговори
Прожектор преди 1 година
След 5 неуспешни опита за съставяне на редовно правителство, търпението на избирателите е изчерпано. Патовата ситуация няма да се промени, а България все повече затъва. НС трябва да приеме ключови за страната закони. Така че трябва да се подхожда отговорно и прагматично и задължително да се излъчи правителство с ясна програма за действие ! Успех !
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЗИ Е СОРОС
3
6
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
пп не могат да разберат че Борисов не е като нинова , лодкаря или слафчу , обещание за пост и хоп подкрепа . Борисов води парада , набийте си го в главите .