Двойката на бъдещето е тройка

Томас Тиквер с новия си филм
Обновена: 16 дек 2011 11:11 | 15 дек 2011 14:14, Петя Славова
28

Снимка: Арт фест
Една съвсем нова формулировка на семейното щастие и участниците в него ни предлага Том Тиквер в новия си филм "Три".

Авторът на „Бягай, Лола“, „Небеса“, „Парфюмът“, „Интернешънъл“ се завръща с новата си история, в която отново проучва до къде може да стигне човека, оставяйки се да избира свободно. Волност до (без)крайност.

Сюжетът ни пренася в Берлин, където Хана (Софи Ройс) и Симон (Себастиан Шипер) живеят заедно без брак от 20 години. И двамата работят в сферата на изкуството, проявяват искрено любопитство към новаторството във всекидневието и са лесно податливи на разни експерименти.

Третият в историята е микробиологът Адам (Девид Щрисоу), идващ от източната част на Берлин, отворен до крайност към новото, готов да опита от всичко в живота.

Историята не спира да разпъва персонажите минимум в три посоки. Докато Хана изневерява на Симон, майка му съобщава, че е болна от рак. Докато Симон е упоен на операционната маса, разбира, че е можел да бъде баща преди 17 години, а Хана изживява интересни моменти с Адам. И отново докато Симон и Хана се вричат във вечна вярност, Адам успява да впечатли и двамата в любовния си флирт.

Тиквер бяга далеч от тривиалното, универсалното. Филмът му е арт изкушение, впечатляващо събрало експресивност, прямота и човечност. Колкото и смели да са действията на неговите персонажи, толкова Тиквер успява да  намери умереност и деликатност в изживяванията им.

„Три“ е странен сбор от жанрове, съвкупност от драматични, комични, мелодраматични и еротични елементи, далеч от условностите, които обществото се опитва да нареди на всеки.

Персонажите бягат от всекидневието, от битуването, от предварително приетите форми.  На полиекран текат паралелни действия, разказът е съвкупност от възможности и избори - да живееш или да умреш, да оставиш тялото си под земята или да го превърнеш в произведение на науката, да опиташ от вкуса на изневярата, да определиш сексуалността си.

Тиквер ни поднася вкус към свободата, където е трудно да определиш границите на допустимото, преосмисляйки по нов начин семейното щастие. Във връзката на бъдещето двама са недостатъчни, а трима в никакъв случай не са много.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
29
 
! Отговори
поля преди 12 години
От толкова бягане от ежедневното, тичаме с изплезени езици , правим секс със всичко дето не требе, щото което требе е скука. Отрекохме семейството, компромисите и всички нормални обикновени и ценни неща. Дадохме преждевременна свобода на децата си, изживяваме закъснели смешни младости, ръкопляскаме на гейове, неспособни да понесат жената, възхищаваме се на лесбийки отрекли смисъла на жената..и си ходим яко нешастни и дебилни. Арта си е АРТ, живота е семейния диван от който гледаш Арта
27
2
 
22
 
! Отговори
ha ha преди 12 години
Усещате ли как западняците постепенно се опитват да ни натресат *** си като нещо нормално, и нашите *** политици е приемат като такава.
26
4
 
19
 
! Отговори
гади ми се преди 12 години
Отвраааааат гнууууууууус, гадоооост.Мъж , който се е*е с други мъже и после спи с жени и им предава всякакви болести , е възможно най-гнусното нещо на света. По-зле даже от ***.Как ще го целунеш такъв като допреди час е въртял на някой чичка св*рки , да не говорим за секс - сигурно му е омазан с л**** и пренася СПИН .
25
1
 
10
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Исках да кажа, че връзката трябва да е само от един мъж и една жена, а не от повече. След време жената може да има друг партньор, мъжът - друга партньорка. Мисълта ми беше да няма трети човек, а не така, както сте го разбрали Вие. Но може и да не съм се изразиля правилно.
24
1
 
6
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Ако Бог така е "определил" като е създал мъжът и жената, значи цялото човечество е "сгрешено" и с малформации, защото се е появило от "роднински" връзки :)
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Докато Хана изневерява на Симон, майка му съобщава, че е болна от рак. Докато Симон е упоен на операционната маса, разбира, че е можел да бъде баща преди 17 години, а Хана изживява интересни моменти с Адам. И отново докато Симон и Хана се вричат във вечна вярност, Адам успява да впечатли и двамата в любовния си флирт."Абсолютно нищо не разбрах от това. Има един израз на английски - "plot spoiler", но това което сте написали е абсолютен "plot confuser".
22
9
 
3
 
! Отговори
фен преди 12 години
филмът наистина е супер, не го пропускайте, различен от всички глупости по кината, това е арт кино - рядкост и кеф в едно
21
1
 
7
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Мисля, че Бог точно така го е определил, останалото са *разновидности* на хората....
20
2
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Прекален светец и Богу не е драг:))
19
2
 
10
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Глупости!!!!! Мъж и жена - това формулата според мен.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато има КРАТУНИ като вас ще има и тикви...
17
2
 
0
 
! Отговори
do 1 преди 12 години
abv.bg
16
1
 
1
 
! Отговори
troika_dnes.bg преди 12 години
do 1:))
15
1
 
1
 
! Отговори
от 1 до 14 преди 12 години
Дай,пиша веднага
14
1
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Да ти дам ли мейл за връзка???:))))))
13
3
 
4
 
! Отговори
до Жо преди 12 години
абе пише, че е том тиквер е автор на бягай лола и парфюмът и още няколко филма...аз ще добавя, че е страхотен немски режисьор, който не е за изпускане, включително и този негов филм
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички са си мечтали за тойки ама на малко им стиска да опитат.
11
2
 
9
 
! Отговори
префктната буря преди 12 години
Аз, той и вибратора. Не е баш тройка *** като няма дъжд и градушката помага:)))))))
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе не е лошо, правил съм. То човек трябва да опита от всичко.:))
9
2
 
10
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
само да не дойде Крименка