Жена с три гърди и в римейка на "Зов за завръщане"

Колин Фарел в ролята на Арнолд Шварценегер
Обновена: 12 авг 2012 19:58 | 12 авг 2012 09:28, Петя Славова
62

Снимка: Александра филмс
Жената с трите гърди или дебелата лелка на летището – тези безсмъртни сцени от филма на Пол Верховен “Зов за завръщане”(Total Recall) от 1990 г са запазени и в неговия римейк, режисиран от Лен Уайсмън. Затова пък няма да може да се насладим на съществото, излизащо от корема на предводителя на съпротивата (изигран от Бил Най), тъй като в новата продукция персонажите не летят чак до Марс, а историята е ситуирана единствено на Земята. По този начин са засегнати темите, които светът не спира да обсъжда - ядрените войни, тероризма и кой има реална полза от бомбените атентати.

Уайсмън ни пренася във време след случила се химическа война, поради която планетата е разделена на Обединената британска федерация и Колонията. Героите пътуват от долния край на планетата до горния, преминавайки през ядрото на Земята. Подобно решение напомня малко за горната и долна земя, позната и от филма на Фриц Ланг “Метрополис”, където едни са привилегировани да живеят добре, докато други са принудени да изпълняват тежък физически труд, без да мислят особено за бъдещето си. Вместо Желязната лейди от филма на Ланг тук ще видим множество роботизирани войници, които държат в страх населението на долната земя.

Естествено Уайсмън не се спира на философската страна на историята, а залага на здрав екшън. Персонажите често изправят оръжие един срещу друг и за по-опасно - докато се намират в тесни и движещи се помещения, като  ултрамодерни асансьори или нещо като космически кораб, който ги пренася през различните земни полюси.

Главните роли са поверени на Колин Фарел, в чийто първообраз помним Арнолд Шварценегер. Кейт Бекинсейл е красивата му съпруга, изиграна в оригинала от Шарън Стоун. В триото се включва и Джесика Бийл, в чийто типаж преди 20-тина години гледахме Рейчъл Тикотин.

Най-любопитното всъщност е постапокалиптичната атмосфера, която пресъздава художникът Патрик Татопулос. Светът на онеправданите е пълен с червени фенери, довяващи асоциации с третия свят, улиците са заменени с мътни реки, на които плават лесно клатушкащи се лодки. Не може да ни убегнат и стилизираните сгради на бъдещето с външни стълби, магистрали по въздуха и разрушения, продължаващи да предвещават какви може да са последиците, ако светът не осъзнае на време колко страшно нещо е ядрената политика.

Филмът, подобно на оригинала, който се превръща и в най-скъпоструващата продукция за времето си, е вдъхновен от най-известния разказ на Филип Дик „Ние можем да си спомним всичко вместо вас“. Затова малко мъчно се приема факта, че са ни лишили от най-важната мистерия в проекта – реална ли е битката на главния герой Дъглас Куейд или всичко се случва в илюзорния свят на "Рикол" – компанията, която произвежда сънища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Г.А.Заров преди 11 години
Колин Фарел в ролята на Арнолд Шварценегер !?!?!?!?!?!? Уат тъ фак ис дис бе ? Звучи все едно филма е биографичен за живота на Арнолд,и Колин Фарел се превъплащава в него.Леко неграмотно,може би,а?! Тхеййййййй....
52
1
 
5
 
! Отговори
чесно ви казвам преди 11 години
Тя тази жена с трите гърди се показва точно за 3 секунди, и след това 15 секунди я дават само в главата.Иначе филма е много хубав. Само дето бат Арни си е бат Арни. Екшън сцените с него са някак мъжки. :)))По сценарий не се доближава по никакъв начин до оригинала. Ако очакваш да гледаш Стария филм с нови ефекти, ще останеш разочарован. Но ако искаш да гледаш хубав фантастичен екшън, това е филма.
51
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
Блатечки играе ли в тоя филм?
50
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крали Марко Разбира се ! Арни ако каже няколко думи повече във филмите си и всичко ще изглежда като фарс.Велик актьор като Арни е несравним с жалки подобия на актьори, дето си позволяват да кажат повече от едно изречение на филм ! Къде по внушителна психологическа драма има когато Арни се напъне да каже нещо и аха аха да го изръси и спре. Всеки пубер знае, че един добър филм е добър, когато има мускули на килограм !
49
1
 
5
 
! Отговори
киноман преди 11 години
Филма е супер, римейка не отстъпва на оригинала. Има заемки от "В като вендета", "Матрицата", "Извънреден доклад", но без заемки вече няма филми. Въпреки, че сюжета идейно леко издиша, има хубав екшън, хубави мацки и ефекти и си заслужава да се гледа на кино. Лично аз очаквах повече история и по-малко бой, но и така съм доволен:)
48
3
 
4
 
! Отговори
Арни преди 11 години
Точно на този филм ли решиха да правят римейк?Защо!?С какво могат да го задминат - той не е толкова стар, няма нужда от кой знае какви ефекти ...Не можаха ли да пуснат реклама на оригинала и да го пре-прожектират?
47
0
 
9
 
! Отговори
Крали Марко преди 11 години
Ела Боже си събери вересиите! Римейк ще ми правят на тотал рикол!!! По-скоро ще си купя двд с оригинала отколкото да гледам без пари това нещо. Филмите с Арни не подлежат на римейкване, всеки след него е смешен и жалък.
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледах го, бозичка. Ако пиша беше на място, щеше да ги събере и двете каки да му направят по една ***. :)
45
2
 
9
 
! Отговори
пак Гелето преди 11 години
ходи си пича по улицата и изведнъж няква му се натриса, за да си покаже трите цици... смех. Другия реверанс пък на скенера дето минава с фалшивото лице, така и не се разбира защо не дава правилен отговор като го разпитва полицая, след като тук лицето е просто холограма, а не роботизирана глава като в оригинала.. абе пълна тъпотия. И как всички лоши нямаха търпение да споделят пъклените си планове веднага щом се срещнеха с главния геой.... пародия ;)
44
0
 
5
 
! Отговори
Human преди 11 години
... надявам се да не оклепат постигнатото от първия филм, защото той е култов! Сегашните филми са боза! Още от първата сцена започват да се псуват и да се стрелят и това до края на филма, реплики понякога...пффф! Ще видим и тази боза, става ли за пиене или не!? :)
43
3
 
11
 
! Отговори
Гелето преди 11 години
Гледах филма вчера на кино.. тотална боза, няма никакви допирни точки с класата на оригинала.. Диалозите са безумни, явно писани от четвъртокласници, а много от сцените са просто смешни, особено тези с които правят реверанс към оригинала (мацето с 3-те гърди и изкуственото лице), толкова недомислено са "пипнати", че нямам думи просто.. А жената на главния герой така и не разбрах какъв и е мотива да му разкрие секретната си мисия преди да го убие..Прилично беше само пресъздаването на бъдещето..
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Блатечки,ела ми вземи салама (оня от хладилника,че другия го пазя за Криско),щото тоя филм ще го тегля-пари за тая боза не давам!Гледах трейлъра и ми е достатъчно.Арни сигурно се е посмял доста
41
2
 
0
 
! Отговори
dosta преди 11 години
dosta typi konetari . nikoi ne kaza neshto za filma :D
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чаках го с нетръпение... и като го гледах, мога да кажа само едно - МЪКА! Мъка, че римейка на тази класика е нива под оригинала. Ужасна актьорска игра (особено в началото), сцената с жената с трите цици беше изсипана съвсем не на място (колкото да има общо с оригинала)... не искам да изброявам повече, само ще повторя, че ми е мъчно...
39
2
 
1
 
! Отговори
Светльо Пиво преди 11 години
НАЗДРАВЕ!
38
2
 
6
 
! Отговори
No Mercy преди 11 години
Аз не бих простил нито на Кейт, нито на Колин. Че и на Джесика и мъжа и - Мр. Тимбърлейк.
37
1
 
2
 
! Отговори
Куейд преди 11 години
See you at paaaty, Richta !
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Колин Фарел няма да му простя!
35
8
 
2
 
! Отговори
silence whisperer преди 11 години
И тримата актьори са доста добри,филмът ще има успех.Но да ли ще има препратки след време към него,маниаците ще решат
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и къв по-точно римейк е тва ... некво тъпо екшънче ше дойде