Нова версия: Филмът "Дякон Левски" е поръчка на ДПС

Той е следствие на "целувката от Орлов мост", заяви Росен Янков
21 фев 2015 13:11, Александър Попов
185
Нова версия: Филмът "Дякон Левски" е поръчка на ДПС
Станишев на премиерата на филма. И неговото име бе замесено в скандалите. Снимка: Булфото, архив

Полемиките за филма "Дякон Левски" на режисьора Максим Генчев навлязоха и в политиката в студиото на Люба Кулезич по Нова тв.

Журналистът Росен Янков, автор на книгата "Предателите на Левски", твърди, че филмът е политическа поръчка на ДПС и е следствие на целувката между Лютви Местан и Сегей Станишев на Орлов мост.

Още по темата

"Той е направен в стилистиката на турските филми. Спонсориран е с пари от Близкия Изток и това не е случайно. Дяконът трябва да бъде принизен. Има фраза, че българите са си присвоили 3000 училища. Фраза, която съм чувал и от Местан. Филмът е сниман за българските турци, това е мое тълкуване", каза още Янков.

Той подкрепи странната си теза, с обяснението си, че спонсор на филма е пластичният хирург Златина Филипова, която работела "някъде в Абу Даби".

Историкът Пламен Митев пък определи лентата като естествен завършек на всичко което се случва през последните 25 години.

"Продуцентът заяви, че не се интересува от историята. Това е продукт, в който липсва историята като наука, но трябва да има граници и морал. Има грешки и фалшификации, които не могат да бъдат простени", заяви той.

"Творецът има право на мнение, но и зрителите имат същото право. Става въпрос за национален герой като Левски, а виждаме смесица между измишльотина и уестърн, със смешни сцени. Не е нормално през 19 век да се говори за европейски ценности. Явно Левски още тогава е осъзнавал, че трябва да влезем в ЕС и НАТО", заяви от своя страна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според него филмът се стреми да не засегне нито една страна - нито Гърция, нито Сърбия, нито Турция.

"Показват се някакви борби в Сърбия и Гърция, но зрителят така и не разбира за какво е тази борба. Направено е да няма сърдити", допълни Каракачанов.

Христина Богданова, потомка на Левски, за пореден път изрази позицията, че е видяла пошлост в интерпретацията не само към Левски, но и към всички герои от тази епоха. По думите й те изглеждали като карикатури.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дори не съм го чувал, какво ми го навирате в очите
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛилияДа бяха снимали художествен филм за теб Лилия , а не за Левски!
111
1
 
8
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Не зная що за филм е този ,но зная че много започнаха да си правят РЕКЛАМА на този филм и да набират точки пред гласоподателите си ,както и някои си разчистват лични сметки с някого .Еми филма "Гладиатора " с Ръсел Кроу има над 100 исторически грешки ,но филма не е лош .а и филма е ИГРАЛЕН ,а не документален .Този филм ще се повърти из кината тази година и ще се забрави ,но колок много малкоизвестни и посредствени личности ще получат публична изява на гърба този филм ! цц
110
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лентата е поръчкова. Когато един национален идеал се принизява, то това е насочено срещу нацията. Да, всеки е свободен, но и ние сме свободни да отхвърлим лентата и поискаме сметка на поръчковите създатели!! Празни киносалони ви чакат, напразно сте си хабили парите!!!
109
22
 
6
 
! Отговори
Лилия преди 9 години
Отново виждате "световни конспирации". Филмът не е документален. Филмът е художествен.
108
2
 
9
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Обръща се прекалено голямо внимание на това НЕЩО!След седмица всичко ще е забравено!
107
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да мислите по-смаостоятелно и по-мащабно. Задайте си въпроса защо е направен този фим и каква е целта му? В очите и в сърцата на българите, които са по-възрастни и са учили в училище за Левски, Апостолът не може да бъде изместен по никакъв начин. Той си остава светиня. Целта обаче е да се ударят младите българи, които за съжаление в по-голямата си част са доста повърхностни и материални като начин на живот. Една държава се управлява най-лесно, когато се владее и се зомбира нейната младеж.
106
3
 
22
 
! Отговори
мими преди 9 години
Какво очаквате като и един опиянчен турчин ни е министър на културата.Лош матриял!?
105
16
 
4
 
! Отговори
Критик преди 9 години
По-голяма глупост от това не бях чел. Росен Янков май не си пие хапчетата.
104
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ли конспирации?!... Истината май е доста по-банална - тъй като вече всеки може да прави каквото си пожелае, един доста изкукуригал и повярвал в своята гениалност мъж, решава че може да бъде режисьор, напъва се неистово и... ето го резултатът. Грешка на системата, дето се вика...
103
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е поръчка на ДПС, а е поръчка на КГБ. Търси се консолидация на българите срещу турците и хоп насреща стои големият "защитник" на България през последните 1000 години Русия. Така ще е до пълната загуба на суверенитет на България от Русия. След това ще целувате портрета на Путин, ще забравите за Левски, Ботев и Кирил и Методий.
102
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И да - Василев е прав. Руският камшик по-боли от турския.
101
30
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствената държава, която има интерес и винаги се е стремяла да унижава българщината, това е РУСИЯ. Даже турците не са се занимавали с антибългарска пропаганда, а руснаците - винаги.
100
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Демонът на империята" беше много добър, двата телевизионни театри също бяха добри, особено по-стария
99
31
 
5
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Спонсориран е с пари от Близкия Изток и това не е случайно. Дяконът трябва да бъде принизен.-----------О, ужас! Принизили дякона като го представили като ..... ЧОВЕК! Не може да бъде, Левски не е човек, той е ...... А какъв е той? Хрисим? Благ? Покорен? Не беше ли РЕВОЛЮЦИОНЕР? А какви са революционерите?
98
2
 
28
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Когато *** говорят за Левски, той само печели.
97
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не Левски а бай *** носим българите в сърцата си. Това е жалкото. *** бай Ганьовски манталитет на политиците и на народа. Той ще ни затрие.
96
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Режисьорът е от отрепките, русофобите американофили.Трябва да бъде цапнат няколко пъти по главата за да започнеда му дреме.
95
2
 
40
 
! Отговори
Синовете на Дякона преди 9 години
Защо питам аз, не забраниха политиците ни тази АНТИНАЦИОНАЛНА партиа-мафиотско движение.Не само да я забранят, а и всички нейни активни политици със забрана во веки! От правна гледна точка е .. абсурд!Няма друг народ и държава с такъв ПарадоксПродължавайте да търпите братя и сестри..
94
2
 
47
 
! Отговори
мдааа преди 9 години
ДПС и БСП са в основата на *** и ислямизацията на България!Така че, напълно е възможно този филм-гавра да е тяхно пъклено дело.