Нова версия: Филмът "Дякон Левски" е поръчка на ДПС

Той е следствие на "целувката от Орлов мост", заяви Росен Янков
21 фев 2015 13:11, Александър Попов
185
Нова версия: Филмът "Дякон Левски" е поръчка на ДПС
Станишев на премиерата на филма. И неговото име бе замесено в скандалите. Снимка: Булфото, архив

Полемиките за филма "Дякон Левски" на режисьора Максим Генчев навлязоха и в политиката в студиото на Люба Кулезич по Нова тв.

Журналистът Росен Янков, автор на книгата "Предателите на Левски", твърди, че филмът е политическа поръчка на ДПС и е следствие на целувката между Лютви Местан и Сегей Станишев на Орлов мост.

Още по темата

"Той е направен в стилистиката на турските филми. Спонсориран е с пари от Близкия Изток и това не е случайно. Дяконът трябва да бъде принизен. Има фраза, че българите са си присвоили 3000 училища. Фраза, която съм чувал и от Местан. Филмът е сниман за българските турци, това е мое тълкуване", каза още Янков.

Той подкрепи странната си теза, с обяснението си, че спонсор на филма е пластичният хирург Златина Филипова, която работела "някъде в Абу Даби".

Историкът Пламен Митев пък определи лентата като естествен завършек на всичко което се случва през последните 25 години.

"Продуцентът заяви, че не се интересува от историята. Това е продукт, в който липсва историята като наука, но трябва да има граници и морал. Има грешки и фалшификации, които не могат да бъдат простени", заяви той.

"Творецът има право на мнение, но и зрителите имат същото право. Става въпрос за национален герой като Левски, а виждаме смесица между измишльотина и уестърн, със смешни сцени. Не е нормално през 19 век да се говори за европейски ценности. Явно Левски още тогава е осъзнавал, че трябва да влезем в ЕС и НАТО", заяви от своя страна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според него филмът се стреми да не засегне нито една страна - нито Гърция, нито Сърбия, нито Турция.

"Показват се някакви борби в Сърбия и Гърция, но зрителят така и не разбира за какво е тази борба. Направено е да няма сърдити", допълни Каракачанов.

Христина Богданова, потомка на Левски, за пореден път изрази позицията, че е видяла пошлост в интерпретацията не само към Левски, но и към всички герои от тази епоха. По думите й те изглеждали като карикатури.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
станишев ако участва под каквато и да е форма, този филм е бил катастрофален, катастрофичен и няма такъв филм!!!
32
0
 
42
 
! Отговори
до кекуле преди 9 години
Сценарист и режисьор е въпросния Максим Генчев. Този човек е със самочуствието на някаква епоха в българското кино, аз до скоро не го бях чувал
31
1
 
40
 
! Отговори
кекуле преди 9 години
а не е ли възможно режисьорът и сценаристите да са просто елементарни, провинциялни, чалга ***?
30
2
 
26
 
! Отговори
хааааа хаааа хааА преди 9 години
Парите може и да са и турски но простотията си е нашенска. Вървете в киносалоните и вижте кой са радва на псувните и простината. И както прозря тиквата . крастава жаба в тенжера.
29
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевDA G-N VASILEV MNOGO STE PRAV.PARVATA FABRIKA V BALKANSKIAT POLUOSTROV SE NAMIRA V GR. SLIVENI E STROENA I SOBSTVENOST NA DOBRI GELIAZKOV --FABRIKADGIIATA PREZ 1834 G.PO VREMETO NA SLAVNATA OTOMANSKA IMPERIA KADETO BALGARITE SA IMALI PREDIMSTVO PRED OSTANALITE NARODI NA PADISHAHA-MIR NA PAMETTA MU
28
16
 
27
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
Прав си,Василев!Кой знае защо никой никъде не казва,че Левски е обесен по настояване на граф Игнатиев,резидент на руското разузнаване в Цариград!Турците не са обърнали нужното внимание на Левски,и са смятали да го изпратят в Диарбекир!Но граф Игнатиев е виждал Левски като пречка за великодържавните интереси на Русия,и неговата смърт е била нужна!И за това е настоявал за смъртта му!Така загива Левски,вечна му памет!
27
16
 
6
 
! Отговори
Петко Бочаров преди 9 години
вече дори и не ми се коментира...какво общо има Сергей Станишев с филма за Левски ?...баси инфо злодеите дето сте това скапано племе журналистите...*** !
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива дребни човечета като агентите от ДпС са незначителни.Те се интересуват от пари.За тях ценностите нямат никаква тежест.
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошото е, че някой л***а изплуват и се мислят за велики.Нима мислите, че след 20 г. някой ще помнитакива ***?И ДпС нима са нещо повече от агенти на ДС?Истината си е истина, и не може някакви мижетурки да я променят.Историческта наука си е казала думата.
24
5
 
31
 
! Отговори
akud преди 9 години
Левски е жив!!!! щом има толкова интриги около филма за мен това означава че и днес турция и русия се страхуват от Левски
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде пак тефтерчета и от госпожата пластичен хирург дет какви ли не лица е окарикатурила щом е платила пък и на нея платили за туй,хайде на протест-Аз съм Левски/Джингиби/
22
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо чудно и да е поръчка на ДпС.ДС продължава да принизява България и българите,чрез своите агенти. Няма лустрация, няма забрана на БКП. Има едно идеализиране навсякъде на комунизма от медии и организации.Агентите в БПЦ са си все още "епископи".Вижте какво стана в другите бивши комуниститчески държави,и вижте къде са те сега.Нима мислите, че да си мръднете д***о и да изгоните комунистите от власт нещо ще се промени?Продължава антинационалната политика вече 70 г.България е над комунистите.
21
5
 
27
 
! Отговори
ХА--ХА.... преди 9 години
МАЙ ..НАЙ-БОЛИ ИСТИНАТА ИЗКАЗАНА ВЪВ ФИЛМА:...че "ТОЗИ КОЙТО НИ ОСВОБОДИ ---ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ ОТНОВО!"!ТОВА Е ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ НА ФИЛМА!!Те затова другарите от ДС/КГБ ...изхвърлиха костите на Левски от църквицата св.Петка на ***, и ..вече половин век се правят на улави ....че "не знаят къде е погребан Дякона"!Има коси на Левски --и можеше да се направи ДНК-тест !ЕТО ВИ ГИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ!!!
20
1
 
36
 
! Отговори
Х преди 9 години
ЛЕВСКИ е светиня за БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!Не вярвам да е псувал,но това не пречи на този народ сега да каже на създателите на филма"ДА ВИ Е,А МАЙКАТА"!
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Геройте във филмите се геройзират, и богойзират!Не се принизяват и омаловажават!Да сте чули в 300 или Дракула, Леонид или Влад Цепеш да псува?
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Василев че е наркома е ясно, но и тоя с ник българин ще ме унищожи от смях. Пра дядо му говорил с Левски наврем,ето. хахахахаххахахаха.. американската синтетика май нещо хард, а?
17
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най големите злодеи и предатели в днешно време са БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ !
16
1
 
23
 
! Отговори
edin преди 9 години
,,режисьоре,,генДЖев наведи се пак!
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Василев, амфетките...Василееев! няма СА даваш.
14
3
 
10
 
! Отговори
бпц преди 9 години
Русия е давала пари и подкрепа за Гърция и Сърбия. Мегалиидея. На Българите е давала само съвети. Затова имаме Българския Великден когато Иларион Макриополски се противопоставя на Вселенския патриарх. Затова БПЦ беше обявена за схизматична.