Нова версия: Филмът "Дякон Левски" е поръчка на ДПС

Той е следствие на "целувката от Орлов мост", заяви Росен Янков
21 фев 2015 13:11, Александър Попов
185
Нова версия: Филмът "Дякон Левски" е поръчка на ДПС
Станишев на премиерата на филма. И неговото име бе замесено в скандалите. Снимка: Булфото, архив

Полемиките за филма "Дякон Левски" на режисьора Максим Генчев навлязоха и в политиката в студиото на Люба Кулезич по Нова тв.

Журналистът Росен Янков, автор на книгата "Предателите на Левски", твърди, че филмът е политическа поръчка на ДПС и е следствие на целувката между Лютви Местан и Сегей Станишев на Орлов мост.

Още по темата

"Той е направен в стилистиката на турските филми. Спонсориран е с пари от Близкия Изток и това не е случайно. Дяконът трябва да бъде принизен. Има фраза, че българите са си присвоили 3000 училища. Фраза, която съм чувал и от Местан. Филмът е сниман за българските турци, това е мое тълкуване", каза още Янков.

Той подкрепи странната си теза, с обяснението си, че спонсор на филма е пластичният хирург Златина Филипова, която работела "някъде в Абу Даби".

Историкът Пламен Митев пък определи лентата като естествен завършек на всичко което се случва през последните 25 години.

"Продуцентът заяви, че не се интересува от историята. Това е продукт, в който липсва историята като наука, но трябва да има граници и морал. Има грешки и фалшификации, които не могат да бъдат простени", заяви той.

"Творецът има право на мнение, но и зрителите имат същото право. Става въпрос за национален герой като Левски, а виждаме смесица между измишльотина и уестърн, със смешни сцени. Не е нормално през 19 век да се говори за европейски ценности. Явно Левски още тогава е осъзнавал, че трябва да влезем в ЕС и НАТО", заяви от своя страна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според него филмът се стреми да не засегне нито една страна - нито Гърция, нито Сърбия, нито Турция.

"Показват се някакви борби в Сърбия и Гърция, но зрителят така и не разбира за какво е тази борба. Направено е да няма сърдити", допълни Каракачанов.

Христина Богданова, потомка на Левски, за пореден път изрази позицията, че е видяла пошлост в интерпретацията не само към Левски, но и към всички герои от тази епоха. По думите й те изглеждали като карикатури.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
5
 
! Отговори
Брей.,и,иииии... преди 9 години
Като беха на власт --бсп/БКП , ДПС и АТАКА-----ЗАЩО ТОГАВА НЕМАШЕ КОМЕНТАРИИ ЗА ФИЛМА ---А ИМАШЕ ЛЮБОВНИ ЦЕЛУВКИ ??!!!ФИЛМ ОТ 4-ЧАСА ...НЕ СЕ НИМА ЗА 3-4 МЕСЕЦА ,БЕ...ХА,ХА,ХААААААА...НЕЩО.... КЪСНО ГО ВАДИТЕ БЕ....?!/фактите ,де...ха-ха/
52
1
 
5
 
! Отговори
от 68 преди 9 години
Ха ха ха ха. Кое не е вярно от написаното.
51
0
 
17
 
! Отговори
edin преди 9 години
Преставете си,бьлгари,публично дебат между Николай Хайтов и максим генчев!
50
4
 
19
 
! Отговори
gg преди 9 години
До ИСТИНАТАЗлото на антихриста ДПС иска да ни промени историята на България .Виждаш ли нямало кланета и насилствено ислямизиране с геноцид .1 милион българи са загубили живота си през 500г робство милион и половина арменци ,стотици хиляди сърби,ръмунци ит... Османската Империя е зло , а ДПС е неин приемник тук ...Този фил е завера на Анкара и ИДИЛ
49
26
 
12
 
! Отговори
не е тайна преди 9 години
Левски е бил осъден на смърт с последният глас даден от българин. След освобождението последният става най богатият в североизточна България. Левски е преведен почти без охрана защото турците и тогава са знаелу какво жалко и предателско племе сме. България е освободена с кръвта на 200 000Руси голямата част доброволно участвали за освобождението на славянска България. България днес умира бавно.
48
28
 
14
 
! Отговори
много учуден преди 9 години
Хайде сега се възмущавате че филмът е бил измислица! Ами че то цялата "велика" история на Бъглария е измислена! Левски беше екзекутиран за убийство и грабежи. И по всички стандарти, той беше съден и осъден честно. Хр. Ботев беше разстрелян от някой от неговите хора, защото не се забавяха с грабежите!! Какъв е смисълът да се опитваме да правим национални герои от тези хора - убийци, разбойници и алкохолици?
47
2
 
15
 
! Отговори
edin преди 9 години
Истината-а ти от кьде я знаеш.А Христо Ботев е сомалийски пират,нали,киряк стефчов?
46
25
 
16
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Дякона е бил осъден за убийството с нож на невинно чираче когато е влязъл да обере господаря му тъй като детето се развикало и Левски се е паникьосал . Това убийство е било напълно ненужно тъй като наоколо е нямало заптиета и Левски е можел да избяга. Комисията която осъжда Левски на смърт се е състояла от 4 турци и 4 българи . Турците били склонни да му дадат по лека присъда но българите настоявали да се обеси /били турски/. След като го обесили една седмица се е люлял на бесилото !!!
45
5
 
18
 
! Отговори
националист преди 9 години
Народ, който предава героите си и не им пази достойнството, предава сам себе си. Отврати ме толкова жадуваната демокрация.
44
2
 
38
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Кой е Максим Генчев, доскоро това име дори не се споменаваше, какъв е, и откъде това самочувствие на световно неизвестен режисьор. Същото се отнася и за артистите, кои са, никой не ги познава. Не се пънете, не ставате, онези български артисти които един по един си отиват никога няма да ги настигнете, дори бегли сенки не можете им бъде. По-добре не правете нищо, отколкото да срамите АПОСТОЛА, и да преиначавате българската история за да не обидите някого.
43
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чалгата не прощава!
42
10
 
16
 
! Отговори
nasko преди 9 години
българската простутия край нема ДПС как ще поръча ***
41
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ АРТИСТ НА ФОТОТО КОЙТО Е ИГРАЛ В РОЛЯТА НА ЛЕВСКИ ДА ВИ ПРИЛИЧА НА ЛЕВСКИ? ЩОТО ЛЕВСКИ Е БИЛ ВИСОК 1 м. и 65 см. Така като го гледам този е повече от 1 м. и 80 см. Нито артиста нито сценарият отговарят на истината. Но на баламурниците ще им хареса.
40
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мойто мнение като българка е ,че не може да се осквернява каквато и да е историческа личност. Щом е решил максим гечев ли е ,генчев ли е ,не знам точно ,да прави такава измислица,защо тогава не сложи като заглавие на филма: " Дякон Максим " .Няма лошо ,нека има и такива филми ,но мисля ,че затова се наричат и героите им -ИЗМИСЛЕНИ! Срамувам се от такива хора ,които за Някакви финикийски знаци ,са готови и родината и историята им да потъпкат...
39
4
 
34
 
! Отговори
наясно преди 9 години
То и без "разкрития" си е очевидно, че е работа на депесарските дьонмета.
38
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дреме ми, че не са ми харесали филма за Левски!.............. Това е изявление на човек който е режисьор и претендира че е от висшето общество. Представяте ли си докъде сме я докарали?
37
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zatova li kmeta na Kardjali Hasan Azis beshe na premierata na filma v Sofia i v grad Kardjali
36
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм го гледал още, но това, което видях като трейлъри, по предавания и тн. не ми вдъхва доверие! Очертава се нещо ужасно! Някакво скодоумно фентъзи, сътворено от хора с хубави камери, но пълни непрофесионалисти. Ще видим.
35
5
 
34
 
! Отговори
Веско преди 9 години
По заявка на дпс, изпълнители-група яничари, това е истината!
34
49
 
11
 
! Отговори
фИЛИЗ преди 9 години
ПЪЛНА ГЛУПОСТ!! ВСЕ ДПС ВИ Е ВВИНОВНО ЗА ВСИЧКО!!! ПРОСТОТИИТЕ ВИ КРАЙ НЯМАТ