"Междузвездни войни" с поредна победа в САЩ

Филмът води в бокс офиса на Северна Америка
4 яну 2016 12:00, Петя Славова
6
"Междузвездни войни" с поредна победа в САЩ
Снимка: Форум Филм
Филмът "Междузвездни войни: Силата се пробужда" навлезе уверено в новата година, запазвайки за трета поредна седмица челната си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, предадоха световните информационни агенции.
 
През третия уикенд на екран за седмия епизод от космическата сага "Междузвездни войни" в киносалоните на САЩ и Канада са продадени билети на стойност 88,3 милиона долара.
 
Със сумата общите приходи от филма в северноамериканския бокс-офис стават 740,3 милиона долара, благодарение на които "Междузвездни войни: Силата се пробужда" се класира на второ място след "Аватар" сред домашните рекордьори, пише БТА.
 
Експертите обаче очакват съвсем скоро досегашният рекорд от 760,5 милиона на "Аватар" долара да бъде подобрен. "Междузвездни войни: Силата се пробужда" премина границата от 700 милиона долара в бокс-офиса на Северна Америка само за 16 дни, докато "Аватар" постигна същото за 72 дни.
 
Тъй като не се очаква "Междузвездни войни: Силата се пробужда" скоро да "слезе" от трона в домашния бокс-офис, за останалите филми остава подреждането от второто място нататък.
 
Далечната втора позиция след първенеца "Междузвездни войни: Силата се пробужда" заема комедията "Баща в излишък", реализирала през изминалия уикенд 29 милиона долара от продажбата на билети. На трето място е новият филм "Омразната осморка" на Куентин Тарантино с 16,2 милиона долара.
 
Четвърта и пета позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка заемат комедията "Сестри на макс" и анимацията "Алвин и Чипоносковците: Голямото чипоключение".
Приходите от продажбата на билети за двете ленти през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 12,6 милиона долара и 11,8 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BOZA