Чудатите убийци се завръщат за собствено правосъдие

Излиза продължението на романа „Хладнокръвният Стоун“
3 фев 2009 10:45, Елена Пенева
Чудатите убийци се завръщат за собствено правосъдие
Корица: Обсидиан

У нас излиза поредният трилър на Дейвид Балдачи – автор, когото българската публика познава покрай книги като „Обикновен гений“ и „Цялата истина“.

Новото заглавие се казва „Собствено правосъдие“ и е продължение на историята за клуб „Кемъл” от „Хладнокръвният Стоун“.

Този път чудатите теоретици на конспирацията се събират, за да помогнат на своя водач Оливър Стоун, който току-що е застрелял шефа на американското разузнаване Картър Грей и сенатора Симпсън.

Преди шест месеца е загинал един от членовете на клуба и оттогава останалите не са виждали Оливър. Но те се досещат кой е ликвидирал виновниците за нелепата смърт на приятеля им.

Оливър има и друга причина да раздава собствено правосъдие – преди близо 30 години Грей и Симпсън са убили съпругата му и са отвлекли дъщеря му като наказание за искането му да напусне отряда за политически „мокри поръчки” на ЦРУ и правителството.

Сега Оливър Стоун е най-издирваният убиец в Америка. Но не само от ФБР. Един човек от миналото му го иска мъртъв, и то веднага.

А членовете на клуб „Кемъл” го искат жив и са готови да рискуват живота си, за да го спасят.

Оказва се, че часове след двата фатални изстрела Оливър пътува с влак за Ню Орлиънс с надеждата, че след урагана „Катрина” наемат строителни работници на черно.

Във влака обаче става побой, добрият самарянин Оливър се намесва и трябва да слезе на първата гара, за да избегне проверката на документите.

Внезапното прекъсване на пътуването му го отвежда в едно миньорско градче, където постоянно се случват загадъчни инциденти...

 


Спонсорирано съдържание