Кирил Маричков-младши замрази отношенията ни с Ватикана

Гей сцена в книгата на кандидат-посланика ни притесни папата
Обновена: 7 авг 2012 14:46 | 7 авг 2012 10:45,
196
Кирил Маричков-младши замрази отношенията ни с Ватикана
Снимка: Reuters

Ватиканът беше обвинен, че отхвърля предложението на България за посланик в страната, защото кандидатът е написал роман, който съдържа гей сцена, пише “Independent”.

39-годишният Кирил Маричков, който е адвокат и владее 5 езика, в това число и италиански, на пръв поглед изглежда като идеалния избор за дипломат.

Въпреки това според българската и италианската преса горещите срещи между двамата герои в книгата на Маричков “Пътя на беглеца“ – младо източноевропейско жиголо и католик, доста са разстроили властите във Ватикана, пише британският вестник.

Според изданието архиепископ Януш Болонек, представител на папата у нас, е писал на своите началници за творбата на Маричков, която беше финалист на конкурса за Книга на годината в България.

По данни на вестника правителството у нас отказва да посочи алтернативна кандидатура за посланик във Ватикана.

Главният говорител на Ватикана отец Фредерико Ломбарди заяви пред “Independent”, че не може да коментира защо Маричков е обявен за персона нон грата, но допълни, че не е необичайно да се отхвърлят кандидати.

“Преди някой да стане посланик, е нормално двете страни да постигнат консенсус. Кандидатът трябва да бъде приет от държавата домакин. Просто в този случай нямаме консенсус, но не мога да ви кажа защо. Не мога да коментирам”.

Преди две години избухна скандал, след като стана ясно, че един от висшите сътрудници на папа Бенедикт XVI, както и един от членовете на хора на Ватикана, са участвали в схема с за гей проституция.

Италианският вестник “La Republica“, цитиран от “Independent”, пише, че блокирането на кандидатурата на Маричков буквално е замразило дипломатическите отношения между България и Ватикана и е довело до толкова голям скандал, подобен на този от 1981 година, когато италианските служби откриха българска следа в атентата срещу папа Йоан Павел Втори.

Книгата “Пътя на беглеца“, която според британския вестник е причина за раздора, разказва за млад източноевропеец на име Иван, който бяга от социалните и икономически несгоди в страната си и тръгва да търси щастието си на Запад. Когато пристига в Италия обаче, нелегалният имигрант открива, че реалността не се припокрива с представите му за живота в Европа. На главния герой му се налага да проституира и в една от сцените той е нает от католик.

За проблема с предложението на страната ни Маричков-младши да стане посланик във Ватикана се разбра още в началото на май. Синът на популярния музикант от “Щурците“ Кирил Маричков не получи агреман.

Според дипломатическите правила, ако поискан агреман не бъде получен до 3 месеца, предложението се смята за нежелано от приемащата страна и се номинира нов кандидат.

През май се пояи информация, че Нунциатурата на Светия престол в България разполага с информация относно противоречиви сведения за магистратурата и цялостния професионален ценз на Кирил Маричков-младши и тези притеснения са споделени с представител на Министерството на външните работи.

Според тогавашните публикации в пресата формалната причина за отказ е, че Маричков-младши има постоянен адрес в Италия, където е женен.

Според Лутеранските договори от 1929 г. посланиците във Ватикана трябва да живеят постоянно в изпращащите ги страни. Кирил Маричков се представял в Италия като адвокат, въпреки че 7 пъти е отхвърлян от тамошната колегия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
8
 
! Отговори
ттт преди 11 години
"Маричков-младши има постоянен адрес в Италия, където е женен.Според Лутеранските договори от 1929 г. посланиците във Ватикана трябва да живеят постоянно в изпращащите ги страни"Само изключително *** човек не би могъл да го проумее. Надявам се посланниците да ги определя Киро-Факиро, защото не ми се иска президента и министъра на външните работи да са *** ***.
141
1
 
11
 
! Отговори
Тюуууу преди 11 години
За това ли тейко му ***,че не бил комунист (след 10 ноември,както другите "антикомунисти") нали трябва да намаже вовеки!
140
0
 
9
 
! Отговори
Емо преди 11 години
Какви Лутерански договори ви гонят? Ще излезе, че Лутер ги е подписвал! :-D Става дума за Латерански договори.
139
4
 
12
 
! Отговори
Абу Хайман преди 11 години
Баща му катастрофира и уби жена преди 10-на години -напишете в търсачката "Маричков сънува кръстовище убиец" и ще ви излезе брой на Стандарт от СРЯДА, 27 Юни 2007- По оградите и стените на блоковете в Сф. имаше надписи "КИРИЛ МАРИЧКОВ- УБИЕЦ" колко бързо се потули стучая тогава- даже Стависки не можа да се изплъзне така ловко, колкото дъртия пръч. А сега подлага малкия тумор да ходи да цоца и от тук и от там- ей има нещо жедовско в тия...
138
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка на Николай Младенов за некадърната си кадрова политика!А кои са Маречкови? Вечно недоволни, недооценени и мрънкащи некадърници.Ватикана е преценила, че нашето момче е със съмнителен морал и май е от третия пол.Това са кадрите на ГЕРБ! Дори във Ватикана не ги искат!
137
2
 
10
 
! Отговори
азз преди 11 години
трагедия,голяма трагедия,братя и сестри!!!**и,сега,какво?!ще спрат парите за католическите църкви в бг?!?ще анатемосат българия?!?католическата,както и други вероучения,пречат на хората!!!аз не ги смятам за някакъв фактор!а,за макаричков-негов си избор!
136
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не си гей или поне педофил ,трудно може да си ревностен католик А за веселби с ВАЗЕЛИН предишниа папа затвори цял католически колеж в Австрия .По иатлианските канали показваха как католически свещеник лекува ЧРЕЗ ОБАРВАНЕ МЛАДЕЖИ ,бяха го заснели със скрита камера .
135
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един турист-хрантутник на държавна копанка по-малко.
134
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Р.С.после нали целия свят разбра за педофилските,извратените и педераски наклонности на хора от висшия ешелон на католическата църква.значи нашия ги е настъпил по мазола,по болното място и те сега се правят на чиста вода ненапита,защитници на морала........
133
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много е просто.ние го предлагаме,но те не го одобряват.значи трябва да предложим друг.в случая и ответната страна трябва да е съгласна.какво толкова.после ще дойде време те ще предложат,тогава ние няма да се съгласим и ще си го върнем.
132
0
 
29
 
! Отговори
valya.doncheva.5 преди 11 години
1.Калинка - възхитителна мошеничка, назначена да разпределя милиони. Потупаха я по рамото. 2.Кметът на Димитровград - Иво Димов, допреди няколко месеца депутат от ГЕРБ и дори член на Парламентарната комисия по образование /Я, кой разработвал постановките на българското образование!!!/, достоен последовател на Калинката, мил измамник с фалшива диплома. Тоже ще го потупат. 3. Маричков - "противоречиви сведения за магистратурата и професионалния му ценз". Гербер ли, гледай му дипломата под лупа!
131
0
 
20
 
! Отговори
valya.doncheva.5 преди 11 години
Е, не може хем да напишеш неприемливо за Ватикана порнороманче, хем да искаш да те покани папата. Нелицеприятни за България и българите изказвания и постъпки си позволяват чуждите представители у нас, защото са намери двор без кучета.
130
1
 
3
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Тоя пък от Варна къде се пъне.Путин е наш човек бе,братчеда Моше каза ,че си върши добре работата взе парите на Ходорковски и ги даде на Владко , а той ги внесе в нашата банка.Берлускони и той така ще направи.
129
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ми, "въшката като се наяде, изпълзява на челото". да си беше седял на д-то тоя кирчо младши и тихичко да си тракаше романчетата - никой нямаше да научи за "противоречивите сведения за магистратурата му и цялостния професионален ценз" и че италианската адвокатска колегия седем пъти го е отхвърляла. то да не е като в Бг - тате ще се обади на приятелчетата и айде - посл(р)аник...да си идва тук и да си избере неква длъжност в правителството
128
4
 
5
 
! Отговори
j-k преди 11 години
Ya da go duhat katolicite..te se prochuha po cial sviat s pedofilskite si naklonnosti, sega se praviat na obideni...ai siktir
127
4
 
8
 
! Отговори
до еврейчето преди 11 години
личи си, че при вас са разрешени близкородствените бракове
126
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това несъмнено е най-подходящата кандидатура.В смисъл човека си има всички необходими връзки,а и ни е обещал по някой лев ,като стане работата.Вярно,че дипломата му е калинка,но тя на кой вече не е.Сега да пратим Митьо Пищова посланик също,а чичото който продава семки на Орлов мост да направим външен министър,ако Азис откаже.
125
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 11 години
mene kvo mi puka.
124
8
 
2
 
! Отговори
до 161 преди 11 години
От злоба,че другите имат а ти нямаш затова плюеш.Ти си неудачник,некадърник.И си ***,пишеш глупости плод на твоята болна фантазия.
123
6
 
4
 
! Отговори
do 161 преди 11 години
Много си *** ***,отиди да късаш билетчета в тоалетната.*** си като ***.Ти бил ли си в Италия,май не.Поне спри да спориш че ставаш смешен,то си ***,просто момче от село.От кое село си?, Каменар ли си??.