Тереза Батиста - познала обожание и насилие

С творбата на Жоржи Амаду честваме 100 години от рождението на автора
9 авг 2012 09:01, Петя Славова
0
Тереза Батиста - познала обожание и насилие
Снимка: Колибри

 „Тереза Батиста, уморена от битки“ е книгата, която излиза у нас на Жоржи Амаду. С романа се честват у нас 100 години от рождението на най-яркия бразилски писател.

Творбата разказва драматичната история на магнетична красавица с медночервена кожа – Тереза Батиста, витална и непоколебима, „родена да обича, тиранична единствено в любовта“. Изпитанията, които съдбата й поднася, не успяват да я съкрушат. Познала и обожанието, и насилието, Тереза Батиста води битка след битка в защита на онеправданите и на собственото си достойнство. Докато не настъпва ден, в който се понася на крилете на щастливата любов, олицетворена от дивния капитан Жереба.

Жоржи Амаду е най-превежданият класик в историята на бразилската литература – романите му са преведени на 48 езика и издадени в 52 държави. Той е не просто изкусен разказвач, той е социално ангажиран писател, чието творчество, по собствените му признания, е „изтъкано от мириса, вкуса и кръвта“ на родната Бразилия, пишат издателите.

„Тереза Батиста, уморена от битки“ е шестото произведение на знаменития сладкодумец, което излиза у нас. Може да го намерим от 13 август в превод на Снежина Томова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари