Реалистични ужаси: Стивън Кинг описва пандемията в книга

Това няма да бъде никак лесно, призна писателят
9 авг 2021 14:56, Петя Славова
32
Реалистични ужаси: Стивън Кинг описва пандемията в книга
Снимка: БГНЕС

Американският писател Стивън Кинг смята да напише книга, посветена на пандемията от коронавирус. Той заяви това в ефира на токшоуто The View с Упи Голдбърг.

"Искам да напиша книга, която непосредствено да разказва за коронавируса. Искам да взема събитията от 2020 г. и да видя, как ще изглеждат като романа. Това няма да бъде никак лесно", сподели писателят.

Стивън Кинг отбеляза, че пандемията е повлияла и върху написването на детективския роман "Били Съмърс", издаден през август 2021 г. Според сюжета героите трябва да отидат на круиз, но през миналата година това е невъзможно заради ограничителните мерки. По тази причина писателят е пренесъл действието през 2019 г., за да изглежда историята правдоподобно, предава БГНЕС.

Кинг е автор на над 50 романа, които са продадени в 350 милионен тираж по цял свят. Неговият първи роман "Кери", излиза още през 70-те години, следва "Сияние", който му носи световна слава. Романът е екранизиран през 1980 г. с участието на Джак Никълсън.

През 2003 г. писателят бе удостоен с медала на Националния книжен фонд за своя огромен принос в развитието на американската литература. През 2014 г. той бе награден и с Национален медал за постижения в изкуството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Само на мен ли Кинг ми прилича на Брус Дикенсън от Мейдън като външен вид?
29
0
 
3
 
! Отговори
Роза преди 2 години
Не отричам,че в романите на Кинг има интересни идеи,стилът му е увлекателен,но книгите му не са равностойни.Някои от тях са слаби и писани с явно комерсиална цел.Лично аз харесвам много "Мъртвата зона"-първия роман от него,който съм прочела.
28
2
 
7
 
! Отговори
Ричард Бакман преди 2 години
Кинг БЕШЕ велик разказвач на истории на ужасите ..... беше . Имам 28 негови книги в библиотеката си . Обаче..... последните му няколко книги които прочетох са си чиста боза в сравнение с всичко друго което е писал преди . Вероятно е от възраста и дългите години "слава" които са му създали погрешното чувство за непогрешимост . А, и да не забравяме хилядите слепи фенове дето си го хвалят по инерция ,само защото е Стивън Кинг и защото някога са чели нещо интересно написано от него.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За твое сведение не чета и Карлсон,и той е в компанията на онзи,дето пишел романите си на задните части на жена си,а пък ти дерзай все по надолу ,до най - дълбоките ями на Стефановата мисъл.И помни че има живот по-ужасен и от най -ужасният филм или книга,и дано твоят не бъде описан там.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхотен разказвач! Майстор!
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно от този изкуфял либераст ни е необходимо да четем за пЛандемията.
24
0
 
5
 
! Отговори
Между другото преди 2 години
Той дали се е ваксинирал срещу ковида?
23
2
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
Глупости...''идеята'' за всеки е относително понятие, ако не искаш да те ''изцежда'' не го чети и готово...всички комплексари, на които им липства внимание си мислят, че ЛОШАТА енергия иска да ги изцеди :) Пука му на Кинг за такива като тебе...Чети Карлсон на Покрива и живей в покой :) . Кинг не пише ужаси, явно не си чел и не знаеш, пише за бита на хората и отношенията...били те лоши и добри :) Писал си колкото да се правиш на умен ама уви !
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е от значение кой как пише,рисува,композира,твори.Важна е идеята.Борбата между доброто и злото?Не.Мрак,черен мрак пълзи към всеки който чете,слуша гледа подобни "творби",целта е СТРАХ,изцеждане на енергията му ,източване на едни и засищане на други,другото е напрежение.Това прави С.кИнГ.Малко книги без ужас е написал,не са лоши,но не са и нещо особено.Израза"адски хубаво",се пръкна в началото на 60'.Защо и как,разберете сами.Пързалката надолу, работи усилено днес ,и такива като него и помагат
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е хич лош, но чак пък велик! Има добри идеи, които разказва страхотно. Всъщност идеите са средна класа, но изказът му е страхотен. Аз обаче предпочитам сина му, има същия страхотен изказ, увлекателно разказва, но идеите му са страшно интересни и иновативни. Ако си падате по тоя жанр, препоръчвам и двамата.
20
0
 
6
 
! Отговори
Доктор Сън доДДРОнег преди 2 години
Хехе, ''Тя'' си е ужасТ отсекъде верно е :) Има и един Друг , пуснал си новините веднъж по НТВ и БТв ...погледал малко казал ''*** Ужаса'' и загасил телевизора. :))))
19
3
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
То отдавна излезе вица, че Стивън Кинг пише роман за още по-ужасно зло от бестселъра му "То" . Новата му книга ще се казва "Тя" :):):)
18
2
 
2
 
! Отговори
Имате поща !! преди 2 години
До Доктор Сън >>На българския евреин д-р Москов да я прати.
17
1
 
12
 
! Отговори
Deep Zone преди 2 години
Автор, който трябва да се изучава в училище! Велики романи не само за ужаса и шока, но и за вечната битка на доброто и злото във всеки от нас :)
16
1
 
10
 
! Отговори
ГГ преди 2 години
Е ми неговият партньор за някои книги - Дийн Кунц го е написал преди 40 години - От лаборатория в Ухан се пуска вирус, предизвикващ пандемия. Даже мястото е нацелил чавека (малко странно нали - явно си има вдъхновили се почитатели сред службите). "Очите на мрака" - има я в Нета на английски.
15
2
 
22
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Само който не е чел Кинг може да ръси такива глупости по негов адрес. Не е важен дори сюжета....важното е как е разказано, а Кинг има дарбата да разкаже и най-скучната и ежедневна история така, че да не откъснеш поглед от книгата....тука пак СОРОС пак НАТО....ба ти оли тата сте
14
3
 
10
 
! Отговори
Зтия свят за жалост преди 2 години
Ако опише ужаса в българска болница за обикновения беден човечец...
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бях най-големия фен на Кинг до "Извисяване". Той обича да е модерен, затова тази книга е пълна с *** пропаганда. Не, благодаря, Кинг, вече стана прекалено комерс.
12
3
 
7
 
! Отговори
А печатните грешки?! преди 2 години
Да я прати на другия евреин Сopoc!
11
8
 
1
 
! Отговори
истината преди 2 години
Докато пишел е трябвало да си слага памук в носа за да не капе кръв по пишещата машина.