Kонцесионери не приемат идеята за безплатни чадъри и шезлонги

Ваучерите за почивки са неприложими за големи комплекси, смятат хотелиери
5 май 2020 20:04, Анисия Иванова
191

С ваучери за ползване на туристически услуги ще бъде подпомогнат секторът през този сезон, а плажните принадлежности - чадъри, шезлонги и маси, ще са безплатни. Концесионерите на плажове коментират, че няма клауза в договора, която да ги задължи чадърите и шезлонгите това лято да бъдат безплатни.

"Разработвал съм различни варианти на различни цени на шезлонгите и чадърите, но напълно безплатни тук на този плаж няма как до го приложа, аз самият финансово няма как да издържа", споделя концесионерът Николай Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Част от наемателите заплашват дори, че ако държавата ги принуди да пуснат безплатни чадъри, няма да отворят плажовете и те ще останат неохраняеми. В същото време хотелиери коментират, че ваучерите за почивки, които обсъжда правителството, ще подпомогнат малките хотели по морето, но са неприложими за големите комплекси като тези в Слънчев бряг например.

Още по темата

"Да, нека да има ваучери, нека обаче да бъде обаче онази сума от 210 лева, която коментира г-н Валери Симеонов, защото това е горе-долу една пазарна цена за един малък хотел – нощувка със закуска", коментира хотелиерът в Слънчев бряг Дияна Колчева.

Семейство Петкови приемат с леко недоверие новината за подарена почивка на българското море.  "Много хубаво, не знам дали е така, или се опитват с това да предразположат хората, дали не е трик, ама иначе много хубаво", смята Звездомира.

В заведение в Бургас вчера са подредили масите на разстояние два метра и половина, сложили са и стъклени прегради. Собственикът обаче е разколебан дали въобще има смисъл да отваря, независимо че масите могат да бъдат преместени и на по-малко разстояние - метър и половина.

"Дали обслужваш 20 човека, или двама ти трябва да пуснеш същите котлони, същите печки, да назначиш същите готвачи, да имаш същия персонал, което почва да ти влече съответните данъчни задължения. Нека да се мисли за ДДС-то на храните, обидно е - само в България имаме 20% ДДС върху хранителни продукти", обясни собственикът на ресторанта Димитър Найденов.

От бранша коментират, че мярката 60/40 е нужна на бизнеса сега, когато отваря, и трябва да работи поне шест месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
44
 
! Отговори
2Loop преди 4 години
с тия ваучери такива схеми ще се заформят, че ум да ти зайде.но патреотите си знаят своето, особено Далавери.това е все едно въвеждане на паралелна валута, която се осребрява от мутробизнеса
91
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 210 лева ще изкарам 3 дена в ултрасуперолинклузив петзвезден хотел, ама не в България. И не в мърляшката Гърция.
90
2
 
44
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А мен какво ме интересува, че ще фалират?
89
6
 
15
 
! Отговори
E преди 4 години
Сега ще видим "пазарни" механизми за подпомагане на бетономутрието - Черно море. Като забият карантини на всеки, който излиза и се връща през граница рязко ще спадне желанието за почивка в Гърция или Турция например.. тая година май така...
88
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 77Хич не съм се объркал. Там ходеше елита на БКП. Между другото, Евксиноград (никаква изненада) не е строен по Комунистическо време, може би затова и комунистическите елити го предпочитаха. На тях всичко им беше така: всички сме равни, ама ние сме по-равни от вас. А за тоя фантазьор, с истинския вермут, той такъв вермут е виждал само на картинка или покрай някой контрабандист на скатавка. За водката му вярвам, северните пияндурници ни я доставяха с цистерни.
87
1
 
52
 
! Отговори
Мислещ преди 4 години
Не дадоха ваучери за храна и лекарства. Не смъкнаха ДДС-то за храни и лекарства а за на мутрите бизнеса искат невъзможното! Естествено, че ще се чуе гласът на мутрите, а не на интелигентните предприемачи. Трябваше да се дадът ваучери за храна и лекарства, а хората ако искат, като не дадът пари за храна и лекарства, които са необходимост ще си отидат на почивка..
86
1
 
36
 
! Отговори
фак преди 4 години
ДДЦ има 8% на храната в Гърция, ама у супермаркетите, не ресторантите.Мутресата продава на 500% надценка, ама и иска ниско ДДС.Да ви кажа, по-добре, да си бил аргатин зимата и без бизнеси и кредити, отколкото сега тези с хотелите и ресторантите.Видов Ден е дошъл.Аз на село ще ида и ще изкарам годината, ама оня със наемите и кредитите какво прави ?????
85
2
 
29
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Ще ида на нашето море отново, когато там останат 1/3 от сегашните хотели и ресторанти.Останалите - в морето.Пияндурниците от Русия и Англия като екстра ще донесат и вирусче.За риска да го лепна ще ми дадат 200лв., да си ги сложат отзад.
84
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правят плажа платен по 10 лв вход на човек и безплатно чадърите и шезлонгите, докато има свободни. Къв им е проблема...
83
2
 
57
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Айде, почва се! Кой ще ви дойде под чадърите бе, алчници?! Хората умират, други си даряват мизерните пенсии за болните, а вие се пазарите за платени чадъри! Нещастници! Един турист да не видите, чадърите да ви опустеят!
82
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Концесионерите *** фанат за пинко,аз пак че си почивам на Корфу.
81
1
 
56
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
А кой е казал, че ще някой ще ходи на Червеномутро бетоноЧерноморието? За да ме скубят със петорни цени, мазни мутри да ми искат по 50 лв. на чадър и ако си нося собствен да ме гонят на края на плажа, да ми сервират онзиденшен таратор, да ми пукат тъпанчетата със среднощна чалга, сервитьори *** да ми говорят на "бе"на "***" и на "че" със Банскалийски акцент, да пия от чаши със ясни пръстови отпечатъци и остатъци от червило, да плащам паркинг по 20 лв на ден. Аре стига - има Гърция и Турция.
80
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
що не даде ваучери за болни деца например за които събират пари постоянно с смс-и и банкови сметки ами ще ги дава на мутрите които окрадоха държавата и са причината тия деца да просят пари за операции? сбъркана държава сбъркани хора долнопробна картинка
79
0
 
42
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Ако се раздадат ваучери, ще бъде груба грешка! Това ще е безумие! Дъното! Ще се откраднат едни държавни пари и то от заем, а всички ние ще го връщаме. Парите ще отидат в ***, които даже ще вдигнат цените и пръста си няма да мръднат да подобрят условия и хигиена! 210лв нощувка със закуска!!! Четете ли? Това ще е кражбата на годината и ксто гледам даже има доволни овце. Срам и позор!
78
1
 
16
 
! Отговори
до 77 преди 4 години
нещо се обърка, Евсиноград е резиденция не курорт. Намира се до курорта Дружба. Там няма как да са ходели чужденци независимо какви. Освен на държавно ниво
77
0
 
10
 
! Отговори
Ц.Ц преди 4 години
Това с ваучера е нещо като да платиш на някой за да ти купи подарък. Все пак тия пари не са ги изработили,а ще ни ги връщат от данъците които сме платили от изработеното от НАС.
76
0
 
10
 
! Отговори
фак преди 4 години
2loopa пак го измислил, това ще бъде по-добро и по-лесно от печатането на пари,Много лапане ще има.
75
1
 
31
 
! Отговори
аз преди 4 години
Да раздават пари на всеки. Пък който иска на море, който иска на вилата, който иска да си купи хляб да не му умрат децата от глад. Значи се молят на народа да събира пари за болниците, пък тия раздават ваучери за милиарди на хотелите. Турци.
74
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя горе дето е"разработвал"различни варианти на цени най вероятно не е Разработил варианта на ФАЛИТ!
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре от нулев сезон от колкото да отвориш набутан до шията ако отвориш колко българи ходят на почивка между 800 и 900 хил българи.