Kонцесионери не приемат идеята за безплатни чадъри и шезлонги

Ваучерите за почивки са неприложими за големи комплекси, смятат хотелиери
5 май 2020 20:04, Анисия Иванова
191

С ваучери за ползване на туристически услуги ще бъде подпомогнат секторът през този сезон, а плажните принадлежности - чадъри, шезлонги и маси, ще са безплатни. Концесионерите на плажове коментират, че няма клауза в договора, която да ги задължи чадърите и шезлонгите това лято да бъдат безплатни.

"Разработвал съм различни варианти на различни цени на шезлонгите и чадърите, но напълно безплатни тук на този плаж няма как до го приложа, аз самият финансово няма как да издържа", споделя концесионерът Николай Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Част от наемателите заплашват дори, че ако държавата ги принуди да пуснат безплатни чадъри, няма да отворят плажовете и те ще останат неохраняеми. В същото време хотелиери коментират, че ваучерите за почивки, които обсъжда правителството, ще подпомогнат малките хотели по морето, но са неприложими за големите комплекси като тези в Слънчев бряг например.

Още по темата

"Да, нека да има ваучери, нека обаче да бъде обаче онази сума от 210 лева, която коментира г-н Валери Симеонов, защото това е горе-долу една пазарна цена за един малък хотел – нощувка със закуска", коментира хотелиерът в Слънчев бряг Дияна Колчева.

Семейство Петкови приемат с леко недоверие новината за подарена почивка на българското море.  "Много хубаво, не знам дали е така, или се опитват с това да предразположат хората, дали не е трик, ама иначе много хубаво", смята Звездомира.

В заведение в Бургас вчера са подредили масите на разстояние два метра и половина, сложили са и стъклени прегради. Собственикът обаче е разколебан дали въобще има смисъл да отваря, независимо че масите могат да бъдат преместени и на по-малко разстояние - метър и половина.

"Дали обслужваш 20 човека, или двама ти трябва да пуснеш същите котлони, същите печки, да назначиш същите готвачи, да имаш същия персонал, което почва да ти влече съответните данъчни задължения. Нека да се мисли за ДДС-то на храните, обидно е - само в България имаме 20% ДДС върху хранителни продукти", обясни собственикът на ресторанта Димитър Найденов.

От бранша коментират, че мярката 60/40 е нужна на бизнеса сега, когато отваря, и трябва да работи поне шест месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Без коментар
151
2
 
33
 
! Отговори
1 преди 4 години
До ТъпомерНачи, ако искаш ти "подкрепяй". Времената когато подкрепяхме, те ни подкрепяха с по един мощен шут отзад докато ни бъркаха в джоба колкото могат. Казвал съм го и ще го кажа пак: българския туризъм се управлява от мутро-комунисти. Г-жа министърката може да си запази ваучерите, аз лично ще пасувам. На чист въздух на вилата, пък ако е рекъл господ, я Гърция, я Турция. То вече и Албания стана по-добра перспектива. Дотам я докараха.
150
0
 
19
 
! Отговори
фък преди 4 години
Ваучерите ще ги продам на 50% за да имам кинти за басейна в планината.
149
15
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Да ама не,значи на вас ви плащат,господ знае за кво,а вие метър да минете,нема безплатен обяд г-да и г-жи,що не си подкрепите родното бе патриоти,аман от Каракачановци,и аз искам на Миами до го изфукам ама (съм зает с по важни дила,челедта гладна на него).
148
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не сте посмяли да им давате държавна пара на тия, че ще ви дадем вас целите нЕкъде! 210лв нощувка и закуска, нахалница, ти за толкова пари нямаш въображение какво да предложиш на клиента. Като е пазарна цена защо не ги изкараш сега на пазара, а просиш, м? Щото такъв пазар в нашо село никога не е имало. Концесионерчето на плажа да се оправя, никой не му е длъжен да му заплаща риска, така е в бизнеса, добро утро - фалирай и си заминавай, тъкмо ще има място за българина да почива като човек.
147
0
 
42
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Да бе- 100 лева ваучър от мойте данъци, за стая 250 лева на нощ! Благодаря на ВМРО за дълбоката им загриженост.....все-пак не съм такъв ид//иот!
146
1
 
19
 
! Отговори
рев преди 4 години
Предстои да се реши окончателно и дали шезлонгите и чадърите по морето ще бъдат безплатни. Предложението ще бъде отправено към концесионерите."Това ще бъде за сметка на таксата, която ще плащат концесионерите. Предполагаме, че те ще се съгласят в този труден момент", прогнозира Божинов.- Гледай как ще им намалят наполовина концесията, щото били ревали ......
145
1
 
5
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Реалист,ша ми .....без пари.
144
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама господин концесионер ние това искаме НЕОХРАНЯЕМИ плажове, без чагарски заведения с вмирисана риба и още по *** мадами, без нагли батки наболи чадъри върху употребена тоалетна хартия и дамски превръзки които бълва канала който наричате море.Сбогом мутроморие.
143
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България морето не е евтино, защото получаваш никакъв продукт. Хората в София са свикнали на нормални (минимум) заведения, по стандарт, хигиена, качество, високо ниво на кухня. Когато и да отида на морето, ми се разхлопва дъската от тропане заради вашите навици 100 пъти да готвите с едно и също олио. Няма да ви стъпя.
142
1
 
31
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
"Kонцесионери не приемат идеята за безплатни чадъри и шезлонги" -- а как приемат идеята за празни такива?
141
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То па като си собственик на магазин на морето, голям бизнесмен ще станеш. Бъхти там от сутрин до сутрин и се надявай някой да ти се върже на надценките. Това лято ще сте на циг*ан-ска и мързелива баница.
140
19
 
1
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
В БЪЛГАРИЯ е най ефтино,но все ревем,ами вървете на Хавайте бре *** кой ви е спрял,нали сте тарикати.
139
4
 
14
 
! Отговори
ефтини мацки преди 4 години
Мисля, че ще има много евтини мацки там летото.Плейметки и студентки ще се ослушват било за кинти, било за друго.
138
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами те много от държавата имат плажове,а кой ще им лежи по чадърите ?
137
0
 
22
 
! Отговори
Вирусно Море преди 4 години
Тая година ще е интересна.Кеф ти бацили от фекалиите или от храната,кеф ти Ковид от Англичаните, Руснаците или Ромите.
136
3
 
20
 
! Отговори
Алчен хотелиер преди 4 години
Столичните, чакам ви лятото да ви одера кожите както обикновено с 40 лева шезлонг и 60 лева чадър а нощувка та е 300 лева какви ваучери ви гонят хахахах
135
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мислете за мафиотите по черноморието те имат пари един сезон няма да спечели но много други го чакат а тия които работят тази зима която идва много хора ще стоят гладни. Явно че за вас всички сме мафия по черноморието то и правителството е мафия но не пишете че мафиоти ви командват спите дълбок сън нали така.
134
7
 
9
 
! Отговори
ККК преди 4 години
който ходи до Гърция, ще го карантинират после за 14 дена.Тоест, забрави за Гърция.Освен, ако не си плащаш за тестове дето важат 4 дена.По-добре на планина лятото, Елешница, Елена, Търново
133
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче тия са уникални. Държавата се чуди как да им прати хора, тия се пазарят. :DГиди смешници, пари да ми дават, не стъпвам повече при вас.