Kонцесионери не приемат идеята за безплатни чадъри и шезлонги

Ваучерите за почивки са неприложими за големи комплекси, смятат хотелиери
5 май 2020 20:04, Анисия Иванова
191

С ваучери за ползване на туристически услуги ще бъде подпомогнат секторът през този сезон, а плажните принадлежности - чадъри, шезлонги и маси, ще са безплатни. Концесионерите на плажове коментират, че няма клауза в договора, която да ги задължи чадърите и шезлонгите това лято да бъдат безплатни.

"Разработвал съм различни варианти на различни цени на шезлонгите и чадърите, но напълно безплатни тук на този плаж няма как до го приложа, аз самият финансово няма как да издържа", споделя концесионерът Николай Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Част от наемателите заплашват дори, че ако държавата ги принуди да пуснат безплатни чадъри, няма да отворят плажовете и те ще останат неохраняеми. В същото време хотелиери коментират, че ваучерите за почивки, които обсъжда правителството, ще подпомогнат малките хотели по морето, но са неприложими за големите комплекси като тези в Слънчев бряг например.

Още по темата

"Да, нека да има ваучери, нека обаче да бъде обаче онази сума от 210 лева, която коментира г-н Валери Симеонов, защото това е горе-долу една пазарна цена за един малък хотел – нощувка със закуска", коментира хотелиерът в Слънчев бряг Дияна Колчева.

Семейство Петкови приемат с леко недоверие новината за подарена почивка на българското море.  "Много хубаво, не знам дали е така, или се опитват с това да предразположат хората, дали не е трик, ама иначе много хубаво", смята Звездомира.

В заведение в Бургас вчера са подредили масите на разстояние два метра и половина, сложили са и стъклени прегради. Собственикът обаче е разколебан дали въобще има смисъл да отваря, независимо че масите могат да бъдат преместени и на по-малко разстояние - метър и половина.

"Дали обслужваш 20 човека, или двама ти трябва да пуснеш същите котлони, същите печки, да назначиш същите готвачи, да имаш същия персонал, което почва да ти влече съответните данъчни задължения. Нека да се мисли за ДДС-то на храните, обидно е - само в България имаме 20% ДДС върху хранителни продукти", обясни собственикът на ресторанта Димитър Найденов.

От бранша коментират, че мярката 60/40 е нужна на бизнеса сега, когато отваря, и трябва да работи поне шест месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Златни пясъциС ески я да ни светеш какво означава това,, и а ще ходим...''
131
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хей "златни пясъци".....от 28 години спрях да ви посещавам......стотинка няма да получите от мен и моето семейство.
130
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Златни пясъци Нещо си изпускаш нервите а с е лянче.Като не ти дреме защо коментираш? Да те е ба и бизнесмена,бабата която продава боб и домати на пътя също има собствен бизнес щото трябва да регистрира наякаква фирма,т( пак.
129
2
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
Епиграма - По света и у нас -: Милиони истукани бродят като талибани.В превоза пък горките-ощетени са крадците. Никак не се колебайте бързо помощи им дайте.Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията ,военните ,полицията, медиците ,институции и граждани. Град София (2020).
128
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тъй наречените концесионери на плажовете може да се каже, че са баш търтеите на нацията! Разбира се в милата ни татковина са се навъдили и много други, под различни наименования, но тези са на върха! Може би си оспорват първенството със съдържателите на разни паркинги , които също си мърдат пръстите, само когато прибират пари!
127
31
 
7
 
! Отговори
Златни пясъци преди 4 години
Шопите много сте оборот и а ще ходим в Турция ще ходим в Гърция много скъпо било тук в бг мишки що не си направите собствен бизнес да ви видя тогава какво ще правите яд ви е че сте на заплата а някой друг е собственик на нещо било хотел ресторант магазин яд ви е много и затова по морето всички ви се смеем мишки такива много говорите отивате където си искате
126
1
 
23
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Сега е времето да се Прекратят Мафиотските Договори .Какви Чадъри се Бодат на Плажа и някакви Мутри Искат Пари ???Плажа трябва да е АБСОЛЮТНО СВОБОДЕН за ХОРА - Така е Записно в Конституцията НИ .Хотелите ако искат - Правят си Бетонен Басейни и Платени Чадъри .Един Чадър струва 8 лева и можеш да го използваш поне 5 години .
125
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не безплатни чадъри и жезлонги ако искат и безплатна св*ка лично от собственика на хотела ,,бизнесмен'' да ми предлагат на черноморието,НИКОГА.
124
1
 
29
 
! Отговори
ХАХАХА преди 4 години
Виденово лято за мутрите по черноморието-БЕЗЦЕННО!
123
1
 
39
 
! Отговори
х преди 4 години
Да фалирате всичките!!! Никога не бих платил за чадър и шезлонг на мойта собствена земя, за която са умерали предците ми.
122
2
 
40
 
! Отговори
Хе,хе! преди 4 години
Не приемал идеята за безплатни чадъри и шезлонги ? А иначе иска да му подарим едни пари, за които нито е работил , нито има намерение да върне ! Ейййй, тоя селянин от кое село излезе ?
121
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ще се краде на поразия. Който иска да ходи.
120
2
 
16
 
! Отговори
Митре преди 4 години
Фекалиите във водата ще носят и новия вирус, освен традиционните ротавируси които ни морят децата след всяка почивка на черноморието.
119
3
 
22
 
! Отговори
kkk преди 4 години
Чакам 1-ви юни и започвам риболовния сезон!Няма чадъри,няма шезлонги,няма рязане на глави,най-важното-няма подрискване от храната и фекалиите в морето!Да го обобщя-1 лев няма да набия на българските мутри та ако ще и 10 ваучера да ми дадат за скапаните им услуги!Догодина на гръцко,който е ходил знае за какво иде реч!
118
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плажовете да се обслужват от общините. Концесионерите ги взимат за 5-10години и сега за една година проблем ли правят? Като немогат да се справят да ги върнат на общината и тя да се грижи за плажа. Холямо мрънкане при условие, че са изцяло в сивата зона и нищо не плащат на държавата. Взимат чадър по 1 лв а продават по 10лв. Ееее
117
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе вие много сте взели да вярвате на телевизора! Нито безплатни шезлонги ще има, нито ваучери. Това просто е дивия популизъм на правителството.
116
17
 
3
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Българина като чуе за плащане повръща,що не си отворите свой бизнес,то не е чоплене на семки и пр.Нямате ли ряки бре.
115
0
 
15
 
! Отговори
айде нЕма нужда преди 4 години
Плажовете да се почистват от общините,нали събират курортна такса?!---------------------------------------------------------------------------------------------------Подсъдимият несебърски кмет ли ще се грижи за плажа?! Други грижи са неговите.Та хората му бяха хванати с "онези" изборни списъци !Първо разбери за кражбите и корупцията в Черноморски Общини,после пиши ...
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРНай-вероятно ще си изкарат по-добре отколкото ако ползват вашите "услуги".
113
25
 
5
 
! Отговори
ЧЕРНОМОРИЕТО преди 4 години
Мисля че,30лв за чадър и 20лв за шезлонг е нормална цена,все пак и ние имаме разходи.Заповядайте съграждани,чакаме Ви.Не забравяйте,че след Гърция ще има карантина,