Продължиха карантината в окръга на германската кланица

1500 работници в завода дадоха положителен тест за коронавирус
Обновена: 29 юни 2020 20:09 | 29 юни 2020 20:06, Анисия Иванова
4
Продължиха карантината в окръга на германската кланица
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Властите в западната германска провинция Северен Рейн-Вестфалия съобщиха днес, че като превантивна мярка продължават с още седмица карантината в единия от двата окръга, засегнати от огнището на коронавирус в кланица, предаде Ройтерс.

Областният премиер на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет заяви, че рестрикциите, по силата на които са затворени питейните заведения, музеите, галериите, кината, спортните зали, фитнесите и плувните басейни, засега остават в сила за окръг Гютерсло, въпреки че епидемията е под контрол.

Карантината в съседния окръг Варендорф ще бъде отменена утре, защото броят на положителните тестове там е по-малък от този в Гютерсло.

На 23 юни около 600 000 души в двата окръга бяха принудени да се върнат под всеобща карантина, след като над 1500 работници в месопреработвателен завод дадоха положителен тест за Ковид-19, а също и техни роднини и 24 души, които нямат връзка със завода.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1,Лесно е.1. Намерена е мутация G на вируса, която сега върлува в Европа. Лабораторно заразява до 10 пъти повече от първата уханска.2. Вирусът е респираторен и в затворено помещение- завод, се разнася лесно, а хората стоят по 8 и повече часа на работа.3. Тия хора спят заедно по няколко и почти никой общак в кланица не е сам в квартира.Та затова и без целувки(освен с някоя колежка) се разнася. Като всеки респираторен вирус... Отиди в бар с един заразен и стой 5 часа. Примерно 10% ще те хване
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И един няма да умре, което е смъртност 0% от здравите. Само дърти и скапани умират.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко работници има тоя завод бре? И да не са се целували по Брежневски на входа, що за чудо, всички да са заразени? Я проверете да не са паднали тестовете някъде в калта?