Хиляди аржентинци излязоха на протест против COVID-мерките

Броят на новите случаи в страната продължава да се увеличава
18 авг 2020 09:09, Ния Христова
25
Хиляди аржентинци излязоха на протест против COVID-мерките
Снимка: БГНЕС
Хиляди хора в Аржентина излязоха на протест и се обединиха против ограничителните мерки срещу коронавируса, предаде АФП.
 
От агенцията отбелязват, че демонстрациите в Буенос Айрес и други градове са се провели на фона на увеличаващите се нови случаи на заразени в страната.
 
Протестът в столицата е бил организиран в социалните мрежи и подкрепен от опозицията срещу президента Алберто Фернандес, отбелязва БТА.
 
В петък аржентинското правителство обяви, че удължава противоепидемичните мерките в района на Буенос Айрес до 30 август, където са регистрирани 90% от случаите на коронавирус в страната.
 
"Свобода, свобода!", скандираха демонстрантите, които носеха маска, но не спазваха физическа дистанция.
 
Вчера аржентинският президент призова в реч за единство в борбата с COVID-19.
 
Наред с недоволството срещу мерките бяха изразени възражения срещу съдебната реформа и отправени искания за борба с несигурността и корупцията.
 
Аржентина е на 14-о място в света по брой заразени, като през последните седем денонощия биват регистрирани по над 5000 нови случая.
 
По последни данни на Ройтерс в страната от COVID-19 са починали над 5700 души, а общият брой на заразените там е близо 300 000. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
4
 
! Отговори
Папи Ханс преди 3 години
Хиляди в Аржентина протестират срещу ковидлъжата, а в България шепа луумпеени затварят кръстовища и бият жени. Протестират за това че Божков не е достатъчно богат и искат да от милиардер да го направят трилионер. Той им плаща по 30 дубайски сребърника (дирхама) на ден. Всичко е точно.
20
3
 
2
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Човек, ама никой не ти иска сведенията, нито биографията или пък политическите пристрастия. Ти си просто един човек който е обратното на УМЕН.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау"Стотиците хиляди загинали" Общи приказки, дрогарю, дрън-дрън, бля-бля . Поименно ако обичате, поименно. Поне един. Иначе сте класически даун.
18
4
 
4
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 години
Пандемия няма българи, фактите и статистиката не жертвите нямат значение, нали сме най-умни или причината защо сме толкова бедни. Глупав народ, бедна държава.
17
2
 
3
 
! Отговори
Човек преди 3 години
До УМЕНЗа твое сведение никога не съм гласувал за Герб! Едва ли ще го направя. Не се влияя от разнопосочните сигнали ,които дава това неспособно правителство или пък от Фейсбук. Мнението по въпроса е изградено от публикации и изказвания на лекари, единствените компетентни по въпроса. И не само на българските! А голяма част от българите вярват на конспирации, лъжи и измама уж за пари или друго. Първи сме в Европа по това.По обидите и подигравките ще ги разпознаете недостойните УМНИ и безсмъртни.
16
2
 
4
 
! Отговори
От "Грозната&qu преди 3 години
Благодаря, приятели, върнахте ми малко вярата. Като споменахте за децата... Чудя се какъв точно пример им даваме с половинчатото носене на маски? Да мине номера, да не се борят, да се скатават, да си мълчат? А когато дойде реална опасност, как ще я различат и ще бъдат истински отговорни?
15
4
 
9
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Скоро това ще бъде по целия свят, борбата за свобода тепърва предстои!
14
4
 
11
 
! Отговори
Dam до Бау преди 3 години
***, защо не си стоиш в мишата дупка и не изчакаш всички просто да умрем? Нали е много смъртоносен този вирус?Защо искаш да съсипеш живота на цяло едно поколение още преди да им е започнал животът? Твоето детство е било нормално нали, сега те боли фара, скапано егоистично същество.
13
4
 
12
 
! Отговори
Dam преди 3 години
Сигурно се мислиш за много смела, и че се бориш за свобода. Истината, е че просто си егоистична, безотговорна и доста глупава ....Егоисти сте вие нещастници! Които искате да съсипете детството на малките, като ги ограничаватв да си играят и учат нормално. Знаете ли какви ще са последствията върху детската психика от тоЗи тормоз? Да си дете и да те ограничават да общуваш с други деца - ЗВЕРСТВО!!!И защо? Защото някакви наплашени възрастни ги било страх от настинка. Вие сте егоистите!!!
12
8
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До DammЖивей си. Няма проблем. Ама ако се разболееш, не търси медицинска помощ. Пий чай. Успех!
11
6
 
12
 
! Отговори
Damm преди 3 години
"Всеки си избира позиция..."Купи си скафандър и си избери позиция в мазето докато премине, тAпаГ! И всички останали *** с маски. Затворете се бе! Не излизайте никъде. Оставете нормалните хора да си живеем живота.
10
9
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 11Това не е борба за свобода. Това е да си заровиш главата в пясъка и да се убеждаваш, че стотиците хиляди починали по света не съществуват и всички (пак стотици хиляди) лекари са се наговорили да .. лъжат ... Това си е класически дънинг-крюгер ...
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно се мислиш за много смела, и че се бориш за свобода."ТЯ" поне мисли. Ти го каза. А не като теб.
8
8
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 6Сигурно се мислиш за много смела, и че се бориш за свобода. Истината, е че просто си егоистична, безотговорна и доста глупава ....
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Прекалено грозна си"Ама той е мъж, защо му е да е красив. Ти разлика между мъж и жена не правиш, е как тогава да различиш хотел от подпорна стена и правителство от граблива хунта. Просто не ставаш за нищо и толкоз.
6
3
 
12
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
"спазват елементарните мерки, докато премине този *** вирус "Елементарните мозъци спазват елементарни мерки. Те друго не могат да измислят. Ти даже и елементарно не мислиш, ти само спазваш. Ти имаш доверие на правителството, нали. Когато то ти каже че хотелът е подпорна стена, ти вярваш и спазваш инструкцията за ползване на подпорни стени. Докато чакаш да премине вируса ще се окаже че си остарял, но все така непоумнял.
5
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само аз сега удържам да пътувам без маска, единствена в цял автобус........Прекалено грозна си, за да те забележи някой......с маска имаш по голям шанс някой да ти засади бор в задния двор.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧовекВсе още има теологични спорове дали жените и гейовете са баш хора. Ти го ... оно сака да те цалива.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болно ми е. Всички имат чувство за граждански дълг, единение и си пазят свободата, само тук са турили навсякъде маските под мустак, да минава номера. Само аз сега удържам да пътувам без маска, единствена в цял автобус. Гадно ми е. Боли ме.
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всеки си избира позиция..."Така е, ти си си избрал поза партер и кофа вазелин. Въпрос на вкус.