Засякоха нов вариант на COVID-19 в Бразилия

Страната записа рекорд при смъртните случаи
Обновена: 1 апр 2021 07:47 | 1 апр 2021 07:35, Ния Христова
14
Засякоха нов вариант на COVID-19 в Бразилия
Снимка: БГНЕС
Бразилия засече нов вариант на коронавируса, който е подобен на варианта, открит за първи път в Южна Африка. Това съобщи ръководителят на Института "Бутантан" в Сау Паулу Димас Ковас в деня, в който страната отчете рекорд на смъртните случаи от Covid-19 за денонощие, съобщи БНР. 
 
Ковас уточни още, че пациентът, при който е открит новия вариант, не е пътувал до Южна Африка. 
 
Бразилия се бори с вариант, открит за първи път на нейна територия, който най-вероятно увеличи случаите на заразени. По думите на Ковас може да става дума за еволюция на вируса от бразилския вариант към мутацията от Южна Африка. 
 
Бразилия отчете рекордните за страната 3 869 смъртни случая за денонощие. Така общият им брой надхвърли 321 хиляди. По този показател страната се нарежда на второ място след САЩ. 
 
За денонощие регистрираните нови случаи са над 90 600.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли...
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОВИЯТ ПО ПО НАЙ СТРАШЕН ВИРУС СЕ КАЗВА Г_ - 15
9
3
 
1
 
! Отговори
Да преди 3 години
И аз засякох нов ВАРИЯНТ на вироса много много страшен чудовищен с големи нокти драконовски от ноздрите огън и жупел бълва с криле на бойнг има и ракети с топлинно прихващане и шипчета на гърба в който се корени най опасната част внимавайте да не го хванете че отлитат с него в неизвестна посока много много страшен и опасен. Хванеш ли този вирус Пирогов го подминаваш като малка гара. Слагайте бекини слипове кюспети който каквото има на устата че е страшно ама много страшно. Казва се *** ВИРУС 15.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божкеее досега никога не беше имало грип, и никога не беше мутирал. И винаги се отървавахме завинаги от него с грипни ваксини.
7
4
 
3
 
! Отговори
Gargamel преди 3 години
До АнонименСъветвам Ви да се разходите до Ковид спешното отделение на Токуда в София например - аз бях там в събота - и награда ще вземете и вирус може и да си хванете. Аман от 'интелигентни ' скептици дето като минат през интензивното и сменят плочата........
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук ще стане така, не ги свърта овцете и искат на ресторант и на мол.Ама пустий естествен отбор!
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами време беше, хората трябва да се държат постоянно под напрежение!
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ваксинираните *** изпадат в ступор. Какво следва? Нови ваксини, локдауни, 50 чифта маски и нови уши, за да има на какво да се закачат
3
4
 
12
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
НАЙ-СИГУРНИЯ НАЧИН ЗА СПРАВЯНЕ С КОРОНАВИРУСА:НE КOМEНТИРAЙТE CТAТИИ НA ТEМA КOРOНAВИРУC!Пo-мaлкo кoмeнтaри : пo-мaлкo прихoди oт НEТ-трaфик и реклами! Като останат само с троловете - сайтовете ще мирясат с психотерора сами!Като видите на който и да е ТВ канал предаване, новина изобщо каквото и да е с "Корона" - сменяйте : гледаемостта и съответно рейтинга им пада! Така ще ги шкартират и от телевизиите пак заради рекламите! Много артисти на държавна хранилка/знайни и незнайни/ се появиха и замениха тези от театрите!
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дават 1 млн долара награда на който докаже, че вируса съществува. Стана 2 месеца никой не е взел наградата.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааайде пак нови страшилки!