Акад. Петрунов: Имунитетът след ваксина е по-силен

Децата над 12 години могат да се имунизират спокойно, смята той
25 юли 2021 14:30, Ния Христова
108
Акад. Петрунов: Имунитетът след ваксина е по-силен
Снимка: Pixabay
Имунитетът срещу коронавируса, който преболедувалите получават, е по-слаб от този, който се получава след имунизация, заяви акад. Богдан петрунов пред БНТ.
Още по темата
 
Академикът заяви, че не е оптимистично настроен за това, което ще се случи през есента, предвид слабия интерес към ваксините. 
 
Той каза още, че наличните четири ваксини по препоръка на Световната здравна организация спокойно могат да се прилагат и на деца над 12 години.
 
"Всички ваксини, в момента са 4, които са налични, в програмите си за изследването имат много сериозно проучване на деца от 12 до 18-годишна възраст. Решението на СЗО и всички контролни органи е, че децата над 12 години могат да се имунизират спокойно и е добре да се имунизират, защото децата по-малко боледуват, много по-малко се заразяват, но те са носител, резервоар за разпространението на инфекцията", заяви акад. Петрунов.
 
Той допълни, че Нов вариант на коронавируса - Ламда, е регистриран в Южна Америка. Засега обаче няма много информация за него. 
 
Това заяви академик Богдан Петрунов поясни в ефира на БНТ.

108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен"До Гого Какво и откъде ще "папкат" твоите 72000 антитела" - от буустър шота
88
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Накратко казано, ваксината има много по-тесен спектър на действие, отколкото ако сте боледували с истински вирус, но пък дразни имунната система много по-силно. Затова създава много по-силен имунитет, но пък с много по-тесен спектър. Въпросът е - искате ли да си дразните имунната система с неестествено високи нива дразнител и да я докарвате до образно казано "имунна истерия". Защото дозировката не е индивидуално съобразена. На едни може да не повлияе изобщо, на други да направи проблем.
87
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абсърд е ваксината да дава по-силен имунитет. Може да има по-големи рискове при преболедуване, но имунитетът е по-комплексен.
86
3
 
8
 
! Отговори
Да си имунизира преди 4 месеца
ВНУЦИТЕ шейтана алчен.
85
3
 
8
 
! Отговори
Нано частици преди 4 месеца
И те пълнят с неизвестни нано частици с още по неясно предназначение и неясни последствия върху здравето на хората.
84
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Баси наглия лъжец
83
8
 
21
 
! Отговори
славянин преди 4 месеца
За втори път цензорите ми трият поста затова ще го потретя: г- недоакадемик, аз предпочитам ''слабия'' си естествен имунитет който ме пази отлично пред ''силния'' ти ваксинален! Нещо неясно има ли още!?
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Гого Какво и откъде ще "папкат" твоите 72000 антитела
81
4
 
13
 
! Отговори
до 76 от славянин преди 4 месеца
Пак излъга, конкретно за израел всеки ден има информация освен просто за заразени и за хоспитализирани, а хоспитализиран означава влязъл в болница! И предполагам, че вдяваш че в болница се влиза ако си тежко заболял, не леко! А от заразените там 55 % са ВАКСИНИРАНИ!
80
0
 
18
 
! Отговори
академик ДС ДОНОСНИК преди 4 месеца
Геният на КОРМИД, националното богатство: 1: бай Шиле каза че който е преболедувал има ДОЖИВОТЕН ИМУНИТЕТ в някви клетки Неделята на NOVA Jun 6, 2021 от 14:55 min2:"Проф. Кантарджиев: Преболедувалите имат по-силен имунитет от ваксинираните" 04.07.2021 12:10 - заглавие в ДНЕС.БГ"Хората, които са преболедували COVID-19, имат по-силен и по-траен имунитет от ваксинираните", разясни професорът.
79
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този дърт козел Петрунов дали се е ваксинирал? Не вярвам. Само обикаля телевизиите и говори едни и същи глупости. Но като ти плащат за това, ще го правиш.
78
16
 
6
 
! Отговори
ГОГО преди 4 месеца
До Ъхъ6 месеца след короната си правих тест за антитела -304, а един месец след ваксина модерна -72 400!!!Правете си извода сами!
77
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Петрунов ,кажи си за колко сребърника се продаде на фармацевтичните компании .Продажнико ти си срам и позор за лекарската гилдия ,всеки достоен лекар ще се отрече три пъти от тебе и ще плюе през дясното рамо ,злото да не го стига.Оня рогатия ти е нагласил покои знаеш къде.И иди-о--т знае ,че по хубаво от ест. имунинет няма иначе отдавна да нямаше един жив човек на земята през хилядолетната история на болести.
76
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
тоя опикаващ и оакващ се ДОНОСНИК на VI ДС, дрънка безсмислици за хонорари към пенцииката. Как ли усмърдява студията, ама той и Гошо Влюбенов си е бая пе.да.л та си се плющят взаимно ::Богдан Петруновалерголог; осведомител, секретен сътрудник; Николов, Диагностика; 1971 ?; VI управление, 1 отдел, 2 отделение
75
0
 
9
 
! Отговори
до 76 преди 4 месеца
До до Чичето ... Да, да, ама не - Ако човек няма някакви здравословни оплаквания обикновено не ходи да се изследва. Тъй че повечето заразени са си и болни. Едни леко, едни тежко... Даже повечето леко болни не си правят тестове, за да не стоят в карантина.
74
1
 
21
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 месеца
До Наблюдател Ако не греши "копи-пасте" в постове 21 и 24 този човеколюбец Петрунов прави реклама на ваксините още от април! Още оттогава набива, че от ваксина имунитета е по и най! И други го правят разбира се! Това очевадещо и задължително води до въпроса : За каква сума е тоя тежък академишки напън!? За колко сребърника е изтръскал академичното сако от нафталина?!
73
2
 
41
 
! Отговори
Светозар преди 4 месеца
А самия академик Петрунов, като зове за ваксинация, ваксиниран ли е ? Внуците му ваксинирани ли са ? Кога ваксинира тях, тогава да приканва нас. На доцент Кунчев сина и дъщеря му също са лекари, те защо не се ваксинират ? На проф. Кантарджиев сина и внука, ваксинирани ли са ? Разбирате ли за какво става въпрос ? Хората, които напират за масова ваксинация, самите не желаят да се ваксинират те и най - близките им хора. Обаче останалите, давай да се ваксинират. Как да им вярваме ?
72
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
До ЪхъНа дървеното човече след всяка лъжа ставал по-дълъг! Носа - да не си в заблуда коя част от тялото пораства! А ти как стигаш да си отвориш вратата?! Не, че нещо но си противоречиш с Кантарджиев!
71
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най- позорното интервю по темата Ковид и ваксини. Нарочно избран белокос манипулатор. Потресаващото - "ваксините не предпазват от заразяване и пренасяне на вируса но децата да се ваксинират за да не го пренасят" - ясно показа що за академик е.
70
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
60, страхливецо. Спрях да тв чвта след като си написал глътна тръбата.За твое сведение вируса го изкарах. Та не знам за каква тръба ми говориш?Вчера излезе кратка статия за делта вируса със симтоми на болки в гърлото и хрема. Такива имах и аз.Лекувах се с лекарства за 7 лева. А този академик с купена титла плаши простолюдието като теб, които доброволно участват в експерименти. Не ми обяснявай на мен за тръби, особено ти и такива като теб промоти мозъци от хирурзи, мисирки и математици.