Нов супервирус COVID-22 ще се появи през следващата година

Проф. Сай Реди смята, че "Бета" и "Гама" варианта на COVID-19 ще бъдат по-заразни
24 авг 2021 12:53,
445
Нов супервирус COVID-22 ще се появи през следващата година
Снимка: Pixabay

Нов по-опасен вариант на коронавируса ще се появи в света през следващата година, предупреди имунологът Сай Реди от медицинското училище в Цюрих.

По думите му комбинацията от съществуващите варианти на SARS-CoV-2 може да доведе до нова фаза на епидемията с голям брой смъртни случаи.

Реди допълни, че вариантите „Бета” и „Гама” от вече са развили мутации, които им позволяват частично да избягват придобитите след преболедуване антитела.

Той смята, че в следващата фаза на пандемията щамовете "Бета" и "Гама" ще стават още по -заразни, а "Делта" ще придобие способността да заобикаля имунитета. По думите му мутациите са неизбежни.

„COVID-22 може да бъде дори по-лош от това, с което се срещаме сега“, каза ученият, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
Специалистът подчерта, че новият вариант на SARS-CoV-2 трябва да бъде разпознат възможно най-рано, за да могат производителите на ваксини бързо да адаптират лекарствата си за борба с инфекцията.

В интервю за германския вестник Blick проф. Реди пояснява, че „Делта“ е най-заразният вариант от всички  и го нарече „Covid -21“. Според него той няма „бягащи мутации“, генетични характеристики, които му помагат да избяга от имунната система. Бягащите мутации, наблюдавани в някои варианти като „Бета“, означават, че ваксините стават по-малко ефективни и може да се наложи да бъдат променени, за да се защити населението.

Проф. Реди е категоричен, че комбинация от тези фактори, свързани с новите варианти - по-смъртоносни, трансмисивни или избягващи имунитета - ще бъде проблем в близко бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
351
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се учудя. Мнозина вече знаят какъв вирус/щам ще ни ударят в следващите 10 години, по дати.
350
1
 
3
 
! Отговори
А дано е верно преди 2 години
Ама вероятно не това си е стандартна жълта шок новина за печалба от брой посещения на тази страница. Ако нещо наистина супер трябва да се появява определено няма да е Ковид или грип ще трябва да е от порядъка на чума и ебола, за да е наистина супер, а не просто грипо-подобна настинка.
349
0
 
1
 
! Отговори
Куна преди 2 години
До АнонименА така. И тук си имахме "Стършел", ама сега явно други са му иззели функциит
348
0
 
1
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
До АнонименОоо, я не обиждай гледачките на боб ! Кога някоя такава персона е командорила безумно министерства и държави, или е боцкала клиентите си с бойни отровни вещества, трупайки несметни финансови приходи ?!
347
0
 
1
 
! Отговори
КОЧО преди 2 години
До АнонименТо явно хич не е без личен келепир ръкопляскането.
346
0
 
1
 
! Отговори
Кина преди 2 години
До ! Даа, и един мозък.
345
1
 
2
 
! Отговори
Кера преди 2 години
Мууахахахаха, това сапунен сериал ли е, или просто "научен" експеримент ?!
344
0
 
0
 
! Отговори
Сашев преди 2 години
До Анонимен 366Тя и вариолата така мисли, ама на - пусти му ваксини и имунизации ѝ развалиха кефа... Пфу да му се невиди и учените значи!
343
2
 
0
 
! Отговори
Сашев преди 2 години
До ХахахахахахахахМне, също толкова нелепо изглежда а ти просто продължаваш да тинясваш. Сполай ти и дано не се разболееш, че като ти гледам акъла - и други покрай теб ще страдат...
342
0
 
8
 
! Отговори
Тексако преди 2 години
Новини от типа (подвеждащи) обикновено идват от ,,калифорнийския Университет'' щатът с поне 60-80 университета.Но този път изненада дами и господа.Новината идва директно не от къде да е,а направо от ,,медицинското училище". Е поне да бяхте споменали точно какъв вид медицина се изучава в това ,,училище''.Аз до сега не съм чувал медицина да се изучава по училищата,освен ако не е за мед.сестри.
341
0
 
3
 
! Отговори
! преди 2 години
Наяма невъзможни неща ваксинирайте се умерено имате само един черен дроб.
340
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се появи, ще бъде разработен!!!
339
0
 
9
 
! Отговори
Дечо преди 2 години
Що не ви....и на новината и на сайта!
338
3
 
23
 
! Отговори
Хахахахахахахах преди 2 години
От тук нататъка очаквайте още много "опасни" вируси! Аз казах от самото начало, как ще свърши цялата тая история!Ще свърши с кланета, бунтове и граждански войни! Така, както винаги се е отвоювала свободата! Защото ако не разбрахте... ви поробиха! В началото естествено, като ги говорех тея неща ми обясняваха, как съм луд и да си пия хапчетата, но сега вече не изглежда май толкова нелепо а ? :)
337
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нов вирус от супера имат предвид. ЛИДЛ например с развалените стоки и баснословни цени...
336
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много интересно , как така прогнозираха, че ще се появи следващата година, че те мутациите не стават по план и по график. Или "някой" му помага на вируса да атакува точно определени части? Ей тез пари ще изядат главите на на цялото човечество. Алчността ще погуби света /*** глава затрива/
335
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Услади им се тази печалба и ще си забъркват лоби - лабораторийте вируси всяка година !
334
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова не искам тези картели да правят пари върху здравето ми ...Не ще бъда опитно Зайче !
333
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още е във Лабораторийте и се смята лаква ще да е печалбата от него !
332
0
 
13
 
! Отговори
kovid преди 2 години
Ха,издадоха се за лаборното начало на вируса - 1-во как така мутациите са все в часта за предоляване на имунната система и в принципа на заразяване. 2-ро ако приемем че не е лабораторна разработка а чисто природна - то няма как да прогнозираш че догодина ще се появи. Защо ли? ами мутирането е сложен и непредвидим процес с голяма доза комбинаторика и не се прогнозира с точност "догодина". Може да се появи и утре, но може и след 4 години. Как така "догодина"