Шефът на "Пирогов": Хората се умориха, търсят ни все по-късно

Нараства броя на тежките случаи в болницата, заяви проф. Поромански
28 авг 2021 10:20, Петя Славова
85
Шефът на "Пирогов": Хората се умориха, търсят ни все по-късно
Снимка: БГНЕС

Нарастване на случаите с COVID-19, за съжаление, има и повече тежки случаи, това заяви пред Нова тв директорът на "Пирогов" проф. Иван Поромански. Според него, хората са се уморили от този вирус и са започнали да търсят помощ все по-късно.

COVID отделението е разкрито, в него има около 100 души, като 10 са в реанимация. "Имаме готовност да разкрием още легла", обясни Поромански.

Още по темата

По думите му, в лечебното заведение все още има свободни легла и едно в интензивен сектор и 24 са средно-тежко и по-тежко болни и може да се разкрият допълнителни 250 легла. "Персоналът обаче не достига, но правим всичко възможно да създадем екипи. Това го подготвяме от юли месец.", потвърди лекарят и допълни, че основният недостиг са медицинските сестри. Той добави, че голяма част от персонала на болницата са ваксинирани или преболедували.

В момента средната възраст на COVID пациентите е около 58 години, което е понижение спрямо предишни вълни на коронавирус, отбеляза специалистът.

"При пациентите, които приемаме с COVID-19, имаме понижение на възрастта. Средната възраст е някъде около 58 години. Най-младият пациент е 18-годишен. В момента нямаме пациенти деца в интензивен сектор", заяви лекарят.
 

Проф. Поромански коментира и проверките в "Пирогов". "Текат много, основно за пари. Има неща, които не разбирам. Има изнесена техника, дадена на отговорно пазене, без протокол, на болницата в Царево. Техника за няколкостотин хиляди лева. Най-вероятно идеята е добра, но в края на краищата да изнасяш техника на доста висока цена някак не е редно. Ние търсим документи, които не успяваме да намерим. За съжаление, стои подписът на бившия директор. На мястото на тази техника е закупена друга", обясни той.


85
Още от Коронавирус
Как трима напълно ваксинирани британци се заразиха с COVID-19?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
Къде стои подписа Балтов, ако няма никакви документи за техниката в Царево?
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди две седмици синът ми беше с потвърден ковид с ПСР и отидохме в Пирогов тъй като много кашляше и температурата му не спадаше под 38С. На регистратурата в ковид отделението ни отговориха, че няма да го прегледа лекар, защото ако е за болница нямали свободни места.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Може би съм изпуснала новоназначението, но този Поромански кога го назначиха. Дали и кой се е уморил, знае Балтов, който изнесе пандемията на гърба си. Този новият идва на заварено положение с обучен за Ковид персонал. Така е лесно.
65
0
 
3
 
! Отговори
До 76 преди 3 седмици
Нищо не се доказа от ,,обвиненията,, на Кацата. Майстор на късия разказ.
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имало легла, но нямало персонал?!Що за израз? Поредният торен бръмбър. Болните на самообслужване ли ще са? Например същото може да се каже за Кремиковци. Има комбинат, но няма суровина и няма работници.
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кацаров уволни Балтов, но до сега не разбрах "Пирогов" даден ли е на съд за " откритите" нередностти? Нередностите като, че ли са отдавна известни и правени от всички болници. Кацаров да беше отправил обвинението си към всички болници. Толкова злобен и смешен беше. Сега се усмихва мазно-мазно.
62
1
 
10
 
! Отговори
антиваксър преди 3 седмици
Наистина се умориха хората от вас. Как един не се обърка да даде изявление, от което да имаме полза - как да укрепим имунитета си с природни средства, кои са рисковите групи, какви са първите симптоми на болестта, как да реагираме на тях, кога и към кого да се обърнем за помощ, какво е лекото протичане и какво е тежкото протичане на болестта, трябва ли непременно да се влиза в болница и т.н. Да не говорим направихте ли анализ на предишната вълна - грешки при лечението, организацията и други, кои
61
4
 
1
 
! Отговори
Да,Рашков има 19 преди 3 седмици
имота,ама те са му оставени от бившата жена,имаща нотариална кантора,като подарък, че се е махнал от нея.Сигурно е заверила продажбата на някой окръг за да има такива хонорари,пък и са спестовни двамцата,нищо че той е бил само на държавна служба. Да,Поромански имаше заплата 30 000 лв,която си определяше сам,но сега заплатата му падна.Да,Кацаров бе антиваксър,но сега е притискан да агитира през зъби,че пада реномето на кабинета,оставил народа на ковида.Паноптикум на управленски образци.
60
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Шефе от Пирогов, хората ги е страх да попаднат в ръцете ви! Знаят, че ще ги рекетирате, изнудвате за пари и отношението ви към тьх ще е отвратително, а резултатите от лечението ви съмнитени. Затова идват късно, когато вече няма на къде. Преди това правят всичко възможно, да нямат нищо общо с вас - мафията с бели престилки
59
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
довечера 2 дози хайнекенбез бустернаи съм тип топ
58
5
 
5
 
! Отговори
Отнякъде се процеди преди 3 седмици
информация,че проф.Балтов ще влезе в попрището на политик,кандидат за...Веднага започна кампания за омаскаряването му. У нас,важното е да наклеветиш някого.после той да търси как да изчиства името си.Законите и правилниците са уклончиво написани и позволяват тълкувания,тоест трябва да изясняваш мотивите си за някое действие,дори то да не е престъпление.И хората се вторачват в наклеветения,а рядко гледат клеветника колко имота има и как ги е придобил или каква мега заплата си е определил сам.
57
6
 
11
 
! Отговори
до 65 преди 3 седмици
Ха-ха, ти сериозно ли? И какъв е резултата? Кой ти казва, колко от приетите в болница са ваксинирани или си съчиняват? Всеки ден образуваш хиляди ракови клетки, но имунната ти система ги "сдъвква". Иначе всички да сме се разболели от рак. Някои се бъгват и се разболяват, но слава Богу, не всички. Така и с вируса. Ясно? Нямам нужда от ваксина, за да оцелея. Още веднъж, ясно?
56
4
 
2
 
! Отговори
Разбрах преди 3 седмици
Ще си запиша час за ваксиниране с бабичките по бутките между блоковете и нещата ще се оправят.
55
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вижда се резултата от неваксинацията. Само антиваксърите фанатици не то виждат. Дават си кураж един на друг по форумите. Смешници!
54
7
 
4
 
! Отговори
неваксиниран преди 3 седмици
Най-накрая една добра новина свързана с ваксинацията.
53
10
 
9
 
! Отговори
11 преди 3 седмици
И ко сеа? Кат кихна и да тичам веднага през глава у болницата ли?
52
5
 
19
 
! Отговори
Галин Костов преди 3 седмици
"Хората ни търсят все по-късно, когато вече нищо не може да се направи". Тази мантра я повтарят от първата вълна и е зле прикрита реклама. Демек щом сте положителен за коронката, бегом към Пирогов за да вървят златните пътеки от по 1000 лв. за ден престой и да ни "спасят"! Аз и много мои познати изкарахме Ковид в домашни условия и то при умерено тежки симптоми. Запомнете Ковид не убива ако лечението е адекватно и налично, а не по телефона, ако личния реши да вдигне. Това у нас е отказ от лечение
51
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стига ревахте ^сополи^ ,,, 100 легла ахахаххаяКакво ревете .... при население в столицата около 2 000 000 те се оплакват ахахахаха Ако дойдат 500 болни какво ще правите .. ще се самоубийте ли ??Това ви е работата работете
50
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нали това тръбяха антивасдъри мангъровци. Стой вкъщи и пий чай и аспирин. Стоял, ама взел че умрял. Суха съчка ще да е бил.
49
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако спрете само за ден да квичите за тоя вирОс, гаранция ви давам , че ще изчезне.