Има ли грешка при лечението на дете, починало с COVID-19?

От ръководството на болницата казаха, че момчето е имало тумор
6 окт 2021 09:16, Елка Василева
40
Има ли грешка при лечението на дете, починало с COVID-19?

Близки на починалото в Стара Загора 12-годишно дете, което е било лекувано от COVID-19, настояват за информация какво се е случило. Те имат съмнения за грешки в лечението, предаде Нова тв.

Детето е било изписано от болницата, но състоянието му се е влошило и след намесата на личния лекар е било прието отново в лечебното заведение, споделя майката. Според нея смъртта се дължи на закъсняла медицинска помощ.

През август детето, което е трябвало да навърши 12 години след няколко дни, се е разболяло от коронавирус. То се е лекувало в COVID отделение и е изписано. След дълго ходене при лекари става ясно, че детето трябва да бъде прието за лечение отново.

„За мен причината е неправилно лечение. На 20 септември той беше със затруднено дишане. Личната лекарка ни посъветва веднага да се върнем в детското отделение, защото това дишане не е нормално. Той си беше вкъщи само два дни. В сряда ни казаха, че трябва да бъде транспортиран в „Пирогов”, но така и не намериха линейка”, разказва майката на момчето.

Детето е лекувано от 22 август до 29 септември. Правени са му четири скенера. А медици уверяват семейството, че всичко с детето е наред.

„В края на август дойдоха с оплакване като вирусна инфекция. Назначих съответната терапия и ги изпратих вкъщи. След няколко дни получих обаждане, че детето се влошава и насочвам спешна хоспитализация. Те лежат около 18 дни в Инфекциозно отделение, откъдето ги изписват. Родителите непрекъснато контактуваха с мен след това. Детето се влоши след изписването. Не знам как изобщо е взето решението за изписването му в това тежко състояние”, заяви личният лекар Даниела Кънева.

Ръководителят на клиниката по детски болници проф. Петрана Чакърова подчерта, че моментално е отреагирано по всички канони на медицината, без да се щадят медикаменти.

„COVID инфекцията е смъртоносна болест. Заявявам го най-отговорно, особено след като загубихме дете на 11 години. Паралелно с коронавируса е имало изява на диабет, декомпенсиран, в състояние на кетоацидоза. След няколко дни се променя клиничната картина със затруднено дишане. Суспекцията е, че нещо пречи. Направен е веднага скенер, който доказва образование в долната част на трахеята. Впоследствие колегите патоанатоми казаха, че това образование е туморовидно, което е стигнало до стената на трахеята, включително до състояние да наруши нейната цялост, след това ерозирало голям кръвоносен съд, който довежда до голям кръвоизлив”, заяви тя. Медикът не намира причина за лекарска грешка.

Проф. Чакърова подчерта, че много добре е преценен рискът дали детето на бъде транспортирано. Тя призова семейството да не проявяват агресия към медиците.
 


40
Още от Коронавирус
Кантарджиев: Починалите в четвъртата вълна надминаха тези от третата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мангъров каза, че ползите от масовия имунитет са повече от вредите. Ще има сухи съчки, но останалите ще еволюират в ковидустойчиви индивиди. Мангъров е специалист. Трябва да слушаме специалистите.........................Никой да не обвинява Слави Трифановски и Тошка Афрекански за тази случка.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От написаното излиза че Ковид причинява и рак покрай всички останали симптоми. Пустите му клинични пътеки! Смях!
36
4
 
5
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 седмици
"През август детето, което е трябвало да навърши 12 години след няколко дни, се е разболяло от коронавирус. То се е лекувало в COVID отделение и е изписано. " --------------------Най-голямата грешка на родителите. Не е трябвало да го вкарват в болница на всяка цена. Тези които не влязоха в болница, оцеляха.
35
2
 
15
 
! Отговори
Е, па... преди 2 седмици
Поради факта, че детето е имало тумор на трахеята, впоследствие и кръвоизлив в гърлото, питам много настойчиво, но вероятно отговор адекватен няма да получа, та: защо в този случай детето е регистрирано в системата като починало от ковид? И докога ще се регистрират по този грешен начин починалите????
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Бay "родителите винаги ще обвиняват лекарите. Нормално и много жалко. " - дано да си направиш 10 деца и всичките да ги убият лекари като тези. Амин!
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен "Ключовата дума тук е агресия към медиците. Това обяснява вменяването на вина на лекарите. " - дано и на теб да ти убият детето и да видим как няма да си агресивен
32
0
 
4
 
! Отговори
балтов преди 2 седмици
До Анонимен "ама Те в болницата спасиха ли изобщо някой? " - мене ме спасиха. Аз си спасих малко оборудване ;)
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Т.н.журналист дали прави разлика между образОвание и образУвание?
30
2
 
10
 
! Отговори
някой преди 2 седмици
Кусмаулово дишане е патологично дълбоко, шумно дишане, една от формите на хипервентилация. Кусмауловото дишане се дължи на прекомерно възбуждане на дихателния център от натрупани киселини в кръвта, например при диабетна кетоацидоза. Кръстено е на Адолф Кусумал, немски лекар, описал състоянието през 1874 г. Състоянието е потенциално животозастрашаващо и изисква незабавна хоспитализация в интензивно отделение при по-тежките случаи. Как не са го разпознали "невинните" лекари?
29
2
 
16
 
! Отговори
грозна работа преди 2 седмици
Паралелно с коронавируса е имало изява на диабет, декомпенсиран, в състояние на кетоацидоза.Кетоацидозата е едно от острите животозастращаващи усложнения на захарния диабет в детска възраст свързано с високи нива на кръвната захар.Ако са го лекували с кортикостероиди, каквато е обичайната практика при "лечението" на ковид у нас, директно са го уморили.Мир на праха му.
28
1
 
10
 
! Отговори
някой преди 2 седмици
До: Бррр И друг въпрос си задавам покрай този - след като на единия скенер не са видели нищо, защо са решили че на следващите три ще видят, вместо да направят ЯМР?
27
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Казват че е имало тумор ама го пишат че е починало от ковид.
26
2
 
20
 
! Отговори
Бррр преди 2 седмици
Като са направили ЧЕТИРИ СКЕНЕРА - не са ли видели още на първия, че има туморно образУвание и да съобщят на родителите?!?
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сатанизъм в действие.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма грешки никакви.Ръцете на ангелите в бяло са винаги чисти и неопетнени,но е добре да сменят бялата престилка с гумирана,по-лесно се измива...Защо масоните са с бели ръкавици и престилки....!?Колко от високото лекарско съсловие са масони!?
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Авганистан на ден от конфлика там и ковид умират по -малко от 30 човека.Те са 38 милиона население.А ние сме 6,7 милиона и имаме 100 човека починали
22
1
 
15
 
! Отговори
Майна преди 2 седмици
Нямало лекарска жрешка? Моля??? Грешка е било, че изобщо сте го изписали!! Да не говорим и че грешно сте го лекували, защото схемата на СЗО за лечение не е правилна!
21
0
 
10
 
! Отговори
999 преди 2 седмици
МАСОВО СЕ ИЗПИСВАТ БОЛНИ С ПОЛОЖИТЕЛЕН КРЪВЕН ТЕСТ ЗА КОВИД НА ОКОЛО 20ИЯ ДЕН!!!!!! НИЕ НАСТОЯХМЕ ЗА ТАКЪВ ТЕСТ, ИНАЧЕ НЕ СЕ ПРАВИ. УВЕРЯВАХА НИ, ЧЕ НАШИЯТ БОЛЕН Е ДОБРЕ, А ТОЙ НЕ БЕШЕ!!!! ВЪПРЕКИ ТОЗИ ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ ГО ИЗПИСАХА!!!
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В България основната грвшка е че липса състрадание.Това е причината за всичко.Не знам какъв е проблема в гените ли или другаде,но определено има нещо.Няма как над два милиона да напуснат държавата за 20 години и да не ни прави впечатление.Няма как под 20% да са ваксинирани и да не ни прави впечатление.Не би трябвало всеки ден да умират по над 100 човека от ковид и ние да отричаме че съществува и да казваме че ваксините не работят и да не ниме жал за тях и да приемаме това за нормално.
19
1
 
8
 
! Отговори
Ами стой си! преди 2 седмици
До: номер 16 (Ами махай се) Сигурно не ти идва наум (ако имаш ум), че не случайно лекарства не се дават на всеки ей така на, щото искаш да се лекуваш?В България нашенците са свикнали да си накупят антибиотици от аптеката в насипни количества, и ги гълтат като бонбонки с ракийка и шопска салата!