Откриват мобилен пункт за ваксинация на летище София

Той ще работи в делничните дни от 9:00 до 16:00 ч.
8 окт 2021 16:51, Елка Василева
16
Откриват мобилен пункт за ваксинация на летище София
Снимка: Летище София

От понеделник - 11 октомври, на Терминал 1 пред сградата на Пристигащи на летище София ще бъде разположен специално оборудван автобус за ваксиниране на всички желаещи, съобщиха от летището.

Екипи на „Спешна помощ“ ще поставят ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“, „Янсен“ и „Астра Зенека“. Получилите първа доза могат да довършат имунизационната си програма в избрано от тях медицинско заведение или мобилен пункт, а ваксинираните с „Янсен“ или с втора доза веднага ще получат европейски сертификат.

Ако решите да пътувате, е важно да знаете, че сертификатът важи 14 дни след завършване на пълния ваксинационен цикъл.

Пунктът ще работи в рамките на седмица от понеделник до петък от 9:00 до 16:00 ч., а при интерес и желание от страна на хората да се ваксинират престоят може да бъде удължен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривай.
12
0
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Цялата тая кампания навява на мисълта, че нещо не е както трябва. Данните събрани до сега показват, че при болшинството хора няма никакъв проблем, но алчни гадове раздухаха нещата до небесата само и само да изстрелят печалбите в космоса.Жалко за всички хора, които не получиха навреме адекватна медицинска помощ заради това. Много хора развиха паник атаки, други просто се затвориха и занемариха, а заболяванията им се задълбочиха.. :(
11
2
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Вече съм на 60 г., а колко ми се иска да се насладя на живота. Уви, семейство не създадох поради това, че правих кариера. Преди време бях търсен козел, простете Мъж, но вече не съм в онази си сила и нито една даже дребна кокошчица изпитва желание да се видим. Пари имам, голямо и добре обзаведено жилище, но няма огън в камината; живота ми мина и ми се иска поне да се докосна ей така, до живота, до някое женица, та даже и с 10тина внука; все пак трябва някои да ме наследи един ден, било и от далеч
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаят, че желаещите са пътници, затова откриват пунктове в метрото и на летището.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в тоалетната кога ще откриете?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на автогарата на гр.Долни Чифлик, кога ?
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снимката не е лоша, прилича на зимнина. Така правихме компоти, но ги обръщахме с капаците надолу, докато изтстиват, за да хванат по-добре.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предишния такъв пункт там бързо си замина. И тоя толко ще изкара.
5
1
 
17
 
! Отговори
ех ..! преди 2 години
Ние в къщи вече няма и какво да хапнем, до къде стигнахме в тези времена! А защо не направят мобилен пункт да радват готова храна на социално слаби като мен. За да правя икономии, вече се преместих в банята - там е топло. Къпане чак през пролетта на 2022 г., защото трябва да правя икономия с водата и с тока. През зимата си слагам всички дрехи навън, снега и дъжда да ги облее яко, а вятъра си прави изгладени. Често надничам и в гюмовете за отпадъци - около мен има три големи магазини за храна.
4
2
 
4
 
! Отговори
Коки преди 2 години
Кацата и Ко вместо да държат автобуса на летището, да го писнат по график по селата. Там Има много стари хора, които искат да се ваксинират, но окръжен град - далеч, а Господ - високо! Досега да бяха направили координация с кметовете, разяснителна кампания ама от пусто крадене и чагъртане акъл не им е останал.
3
5
 
10
 
! Отговори
др. Веллер преди 2 години
Ваксината янсен използваща аденовирус 26 е спрана в щатите защото 6 жени между 18-48 години са починали от мозъчна тромбоза, при която мозъка на жените се запълва с кръв и се възпалява-тоест кръвоизив в мозъка. а и защитава 60%Използвайте иРНК ваксините които са безопасни.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо в самолета да ваксинирват вместо да поднасят чай, кафе
1
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цвета на нацията чалгари и соцаджии русофили са срещу ваксините и за президента Радев.