Джонсън за COVID-19: Великобритания я очаква трудна зима

Има ръст на дневните случаи на заразяване с коронавирус
20 окт 2021 14:16, Елка Василева
37
Джонсън за COVID-19: Великобритания я очаква трудна зима
Снимка: архив, БГНЕС

Британското правителство следи отблизо ситуацията с увеличаващите се случаи на заразявания с Covid-19. За последното денонощие са регистрирани над 43 700 нови случаи на заразяване и 223 жертви.

Вече седем дни поред броят на заразените надхвърля 40 000 дневно. Смъртните случаи за последното денонощие са най-много от март насам, предаде БНР.

Още по темата

Премиерът Борис Джонсън заяви на среща на кабинета, че страната я очаква трудна зима. Според "зимния план" на правителството, ако мерките, които са в сила в момента, не са достатъчни да предотвратят прекомерния натиск върху националното здравеопазване, тогава стъпки като носенето на маски на определени места и въвеждане на ваксинационни паспорти могат да бъдат обсъдени като част от така наречения "план Б".

От "Даунинг стрийт" посочиха, че не са доволни от данните за увеличаващите се случаи, но благодарение на успешния ход на програмата за масово ваксиниране както при пациентите, постъпващи в болници, така и при смъртните случаи нивата са доста по-ниски от предишните пикове на пандемията.

Професор Кристина Пейгъл от Лондонския университетски колеж обаче заяви, че се наблюдава неконтролируема епидемия сред децата в училищата, както и увеличаване на случаите сред останалите възрастови групи наред с постъпванията в болници. Професор Пейгъл призова за преминаване към "план Б". Подобен призив отправиха и от Конфедерацията на националното здравеoпазване, изтъквайки, че става все по-тревожно положението и с чакащите за лечение и операции от други заболявания, които вече са около 5 милиона души.
 


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 1 месец
WARNINGS ABOUT TERROR WITH BSE ?MAD COW White radioactive scanners plus activators!! TYPE ANDROMEDA ANTI earth 2018 - 2021След обемно прочуване се получиха данни за много мощна анти човешка високо вредна техника инсталирана в биологична голяма лаболатория в Англия Западно от Лондон. НАд 13 000 по малки мощни скенера се засичат във ФЕРМИ За крави,ОВце,Свине,Птици в Англия ,Шотландия и в Северна Ирландия.ДА СЕ ОБЕЗОПАСЯТ ФЕРМИТЕ <ЗАВОДИТЕ ..
36
0
 
5
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Джонсън и Джонсън... У Лондон изобщо нема зима :)))
35
3
 
16
 
! Отговори
Айде преди 1 месец
Моля ви се, стига сте смятали умните. На всички е ясно, че тук в БГ смъртността си е най-висока и с Ковид и без Ковид, заради скапаното здравеопазване. Ама що да не ни продънят ушите, че неваксинираните били виновни.
34
1
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 1 месец
Някои четат само заглавието и коментират, други - до средата статията и пак коментират. :)
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Аз. Тази математика тука никой не я признава. АКо стигнем броя на заразените на дневна база във великобритания тук трябва да имаме по хиляда - две хиляди души починали на ден. Но да не се хабим, антиваксърите са много, гласовити и упорити.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
докато си играем на демокрация ще е така, Китай Австралия и Н Заландия си решиха проблема
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не ви и иска да се ваксинирате, мpeте си на воля и не заразявате други.
30
3
 
13
 
! Отговори
Eli преди 1 месец
Защо през тези три години неуморно работят само лекарите, къде са разузнаванията на всички страни? Ако се беше открила истината за "създаването" на вируса, много по лесно би се открила и противоотровата. Извода е че това не е изгодно за шепа хора, които откриха една цяла индустрия- Ковид индустрията.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що, бе, чичко Борис? Вие не бяхте ли от тия, дето се боцкат яко?!
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това е поредното доказателство ,че ваксините не са много ефективни
27
4
 
26
 
! Отговори
Много ви здраве преди 1 месец
Все по сигурно заявявам че няма да се ваксинирам. Ако е за добро едва ли политиците и медиите ще натискат толкова много за ваксините.
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ви казвам - възможността за заразяване НЕ зависи от виксинирането. В България заразените са предимно неваксинирани хора, просто защото повечето хора не са ваксинирани. В държавите, където повечето са ваксинирани е обратното.
25
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
20 с тия " дарби" май си проклел радевото правителство и тукашните антиваксрусороби! Не ви желая смъртта, но Бг май най- яко мре в момента...
24
0
 
11
 
! Отговори
Бай Антиваксър преди 1 месец
А да погледнем нивото на тяхното и нашето здравеопазване?
23
2
 
5
 
! Отговори
оставете ги UK преди 1 месец
Те си имат вече вариант Делта плюс. Не им работят сертификатите вече.
22
18
 
11
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
"За последното денонощие са регистрирани над 43 700 нови случаи на заразяване и 223 жертви".Да обобщим: - България: 4957 нови инфекции и 124 смъртни случая - Обединеното Кралство: 43 758 нови случая и 224 смъртни. Горе долу 120 смъртни случая при 21 000 заразени. Кретените отдолу още разправят, че ваксините не работят. То за тва сме цъфнали, от такива форумни зарбирачи с нарушени човешки права. Само дето за кретена задължения няма, иска само права.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 19 - "България е на 4-то място по смъртност на 1 милион, UK - на 26 място в момента!" А преди пандемията сигурно бяхме на последно място ? Не че няма увеличение на смъртността ,но сега още по-ясно се видя колко е зле здравеопазването у нас ,най-вече превенцията .
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Почвам да се плаша, че имам дарби - народите които проклех най-много хамериканци и англичани мрат като пилци!Вие кажете кой да е следващ.
19
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
40 000 - положителни! Не лежащи в интензивното. България е на 4-то място по смъртност на 1 милион, UK - на 26 място в момента!
18
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези нали бяха ваксинирани над 70%? Как така по 40000 на ден?