Румен Драганов: Опашките за ваксини не са от хора, които са принудени

Няма статистика колко от хората в туризма са ваксинирани
21 окт 2021 22:52,
68

"Опашките, които се извиха пред пунктовете за ваксинация, не са от хора, които са принудени да се имунизират", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR  директорът на Института по оценки и анализи в туризма доц. Румен Драганов.

"До вчера беше рахат - кеф да се ваксинираш, кеф ти да не се ваксинираш. Преди една седмица си ударих трета ваксина. Ще чакаме на опашки, ще се редим, но ние трябва да спасим живота и здравето на другите. Ние, хотелиерите, искахме "зеления сертификат" във варианта, който обявиха днес - той ще се получава още след първата доза от ваксината", допълни той.

"Ние сега сме извън сезона и 75% от хотелите са затворени. Какво да затварят хотелите, които не работят? Това нито е обсъждано, нито е съгласувано, това са политически и индивидуални дейности, които търсят срив на системата, защото им харесва. Решениято на здравния министър и на правителството за въвеждането на "зеления сертификат" и мерките са изключително добри", поясни доц. Драганов.

Още по темата
Той припомни, че сертификатът беше въведен в Европа доста по-рано.

"Той е изключителен полезен за туризма, тъй като е четим. Авиокомпаниите не признават "зелен сертификат" и искат PCR тест. Императивът е, че трябва да спасим България, Европа и света от пандемията. И това, което трябва да направим, е да ограничим максимално разпространението на вируса и да намалим смъртността", допълни директорът на Института по оценки и анализи в туризма.

Той смята, че тези, които са ваксинирани, карат вируса по-леко и оживяват.

"Ние сме в състояние на локдаун, при което е разрешено да работиш, ако си ваксиниран, ако имаш отрицателен PCR, отрицателен антигенен тест или сертификат, че си преболедувал Ковид-19. Всеки, който не отговаря на тези изисквания, да бъде така добър да си остане вкъщи. Искаме бизнесът да работи", посочи доц. Румен Драганов.

По думите му няма статистика каква част от хората в туризма са ваксинирани.

"Имаме удвояване и утрояване на хората, които искат да се имунизират след решението на правителството. Всеки интелигентен човек има "зелен сертификат" и знае как да си го изкара", добави той и сподели, че очакват двойно по-силен зимен сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 години
ВСИЧКИ КОИТО СЕГА СЕ ВАКСИНИРАТ Е ПО ЗАПОВЕД НА РАБОТОДАТЕЛ В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НИ ГОНЯТ ОТ РАБОТА В ПОНЕДЕЛНИК ГОСПОД ДА ИМ Е НА ПОМОЩ ЗА В БЪДЕЩЕ
41
3
 
13
 
! Отговори
факт преди 2 години
ваксинираните заразяват
40
8
 
18
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
НАГЛОСТ! Няма нормален здрав човек, който да иска доброволно да се ваксинира!
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно, че авиокомпаниите не признават "зелен сертификат". Как подобни хора излизат и ръсят неистини, лесно опровергавани и видими от всеки.....
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най ми хареса, че очаква двойно по-силен зимен сезон. Единствения възможен начин това да се случи е ако принудят хотелите да се превърнат в болници! Токава ще има много посетители и гости
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След първата доза има високо рисков период и няма как да искат сертификат за една доза. Тези хора нямат изградена защита. Производителите на ваксини не дават никакви гаранции за протекция след първа доза. Дори са нужни над 12 дни след втората доза, за да успее организма да изгради гарантираната защита 97% или 95% от производителите на ваксини. Побългаряването на сертификата за една доза е нож с две остриета.
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познавайки др.Драганов, смея да твърдя, че всичко е точно обратно. Той откъде знае какви са хората на опашките? Провел е анкета???? Бокчесън!
35
13
 
20
 
! Отговори
Чапаев преди 2 години
"Всеки интелигентен човек има "зелен сертификат" и знае как да си го изкара"-e, тук грешиш-аз съм интелигентен човек, и нямам такъв, нито смятам да си изкарвам.
34
4
 
14
 
! Отговори
Щрудел преди 2 години
Нищо не става от тоя
33
2
 
6
 
! Отговори
мазно и гнусно преди 2 години
ЯА от какви хора са, а , толуп?
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да ви стъпя бичмета
31
4
 
19
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
"Опашките, които се извиха пред пунктовете за ваксинация, не са от хора, които са принудени да се имунизират" --- 100% 1984 на Оруел (Войната е мир ; свободата е робство; незнанието е сила) .... Поредния либераст който ни натрапват от телевизора
30
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния неадекватник, ми добре ние без ваксите ще си останем в къщи за две седмици, ама да не зарееш друга песен след 3 дни
29
2
 
17
 
! Отговори
Ro преди 2 години
Този се е олял с ваксинирането... изглежда сякаш досега не е имал топки, но след осмата доза най-сетне са стигнали размера на жълъд и държи да покаже новата си придобивка на всички. Рядко противен тип с наставнически, арогантен и злобен тон, ама оставя впечатлението само на кисело хлапе, дето удря с крачета, защото не знае как иначе да се самоизтъкне.
28
3
 
15
 
! Отговори
дърт преди 2 години
Защо сертификата е за една година когато "защитата" на "ваксината" реално е 5 до 6 месеца?
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре бе вие се ваксинират за 1година, ами после какво ?
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забележете че изведнъж няколко страни от нашия регион въведоха сертификатите като че имат план да изпълняват. Да не би да изтича срока на годност на течността ха ха ха. Вярвайте им. Ще ви оправят и отправят биля..
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е не са принудени. Да бяха протестирали а те взели че се ваксинирали. За по лесно, макар че са жалки..долна работа недостойна, робска постъпка...
24
4
 
14
 
! Отговори
SS преди 2 години
Малко по малко се налага административен натиск хората да се ваксинират с някакви измислени ваксини. Много хора приемат да се ваксинират уж за свое добро без да осъзнават ,че това е план за намаляване на населението ! Да не мислите ,че някой го е грижа за вашето здраве ? Помнете датата на втората игла и като наближат 2 год си напишете за всеки случай завещанието. До толкова горе-долу ви е разписан пътния лист.
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинационните сертификати са за 1 година . После какво ще правите. Пак ли ще се бодете. Да не станете зависими в тая безкрайна спирала.. ..