В Гърция искат 4 месеца срок между втора и трета доза ваксина

Отчитат, че имунитетът постепенно отслабва
1 дек 2021 19:19, Елка Василева
61
В Гърция искат 4 месеца срок между втора и трета доза ваксина
Снимка: архив, БГНЕС

Намерение да предложи съкращаване на срока между втората и третата доза на ваксините срещу COVID-19 изрази гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в парламента в Атина, съобщи телевизия Скай.

Още по темата

"Поискал съм от комисията по ваксинацията да съкрати срока между втората и третата доза, защото имунитетът постепенно отслабва. Да направим достъпна третата доза след четири месеца и смятам, че оперативните отговорни лица могат да откликнат (на това предложение)", заяви Мицотакис.

По отношение на задължителната ваксинация на гражданите на възраст над 60 години той заяви, че са били изчерпани всички междинни варианти и че от това не възниква никакъв конституционен проблем.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 години
Виждам чудесна бизнес ниша. Който сега се ориентира няма да загуби. Поставяч на ковидски ваксини. Трябва да се въведат десетдневни курсове само и да се одобри сертификат за правоспособност. При тези съкратени срокове - хора ще трябват...
50
0
 
4
 
! Отговори
ДОни преди 2 години
Е каква е тая ваксина дето ся излиза че на 4 месеца трябва да се бие?! Или май за нищо не стават.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 29 Жената и тъщата се разболяха преди 3 седмици и вече са здрави. Тъщата е на химиотерапия от 2 години, на 76, с диабет, недостиг на тромбоцити, сърдечно заболяване. Лекуваха са само с авирон, тамифлу е витамини по протокола на СЗО публикуван на сайта на БЛС, където пише с червени букви да не се взима антибиотик до пневмония. Минаха с температура до 38, хрема, лека кашлица и отпадналост. Неваксинирани, непреболедували. Мен- неваксиниран и непреболедувал не ме заразиха.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42. Надявай се преболудувалите да са освободени. Засега е 6 месеца само при PCR по време на боледуването. Иначе вече открито говорят и това да отпадне. Вече целта е само една- да ваксинират 100% от населението. 75% им се виждат малко въпреки все по-видимите щети 4-6 месеца след втората доза. Не, не говоря за умрели от ваксината, а за огромен скок на броя заразени, още по-препълнени болници и повече умрели от преди да има ваксини. И в този нов пик първите ваксинирани достигат 70-80% от умрелит
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините не работят срещу омикрон. Така че тичайте да се ваксинирате, или глоба!
46
0
 
15
 
! Отговори
ТОЗИ ЧОВЕК преди 2 години
...лекар ли е? И ако е лекар, точно епидемиолог или вирусолог ли е? Той бил казал на комисията по ваксинцията? Това вече е неприкрит фашизъм. В Гърция вече нямат нужда от лекари.
45
0
 
6
 
! Отговори
българка преди 2 години
НЕ Е ДОСТАТЪ4НО 4 МЕСЕЦА МАЛКО Е ! В АНГЛИЯ Е 6 МЕСЕЦА ЗА ТРЕТА ДОЗА СЛЕД ПОСТАВЯНЕ НА ДВЕТЕ ВАКСИНИ А ТЕ СА С ПРОМЕЖДУТЪК 8 СЕДМИЦИ МЕЖДУ ПЪРВА И ВТОРА ВАКСИНА А ЗА ТРЕТА БУСТЕРНА ДОЗА НИКОЙ НЕ ГОВОРИ 4Е Е ВАКСИНА ЗАЩОТО НЕ Е ВАКСИНА А БУСТЕР ДА ЗАСИЛИ ДЕЙСТВИЕТО НА ДВЕТЕ ВАКСИНИ !
44
2
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Нито ще се слага бустер след 4 мес.,нито възрастните ще се ваксинират задължително.Отчита се дейност пред Брюксел.
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още от самото началото гърците чупят всички рекорди по-абсурдност, безумност и тежест на "мерките". Очевадно, политиците им са сложени "на къса каишка" от управляващите процесите на пЛандемията и изпълняват стриктно задачите. Но странното е защо самите гърци, които иначе рипат за щяло и нещяло, сега са така подозрително покорни. Щом тях пречупват така майсторски, какво остава за останалите по света...
42
1
 
18
 
! Отговори
вввв преди 2 години
Направо с абокад, кви 4 месеца. В неделя след баня отиваш .
41
1
 
18
 
! Отговори
Хмх преди 2 години
Е, те и след 4 дена може да поискат...знаем ги колко им е акъла. Важното е ние да не се поведем по чуждата деменция.
40
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко лесно и удобно всички политици забравиха че "ваксината" е експериментален продукт. Народът обаче помни, а осъден от народен съд не лежи в затвора. Той или увисва на въжето или отива за отстрел.
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя фашист на снимката е по-зле и от хунтата на черните полковници. Тях ги изритаха с масови бунтове.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая май само преболедувалите ще са освободени от вакса.
37
3
 
18
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Най-добре всеки месец на заплата, боц една вакса и тъй до края на света.
36
3
 
8
 
! Отговори
Решението е в билки преди 2 години
Хората нямат елементарни познания за начина на живот, който трябва да водят. От години съм разбрал, че има много билки, които имат силно отхрачващо действие.ПодбелЛайкаАкация цвятМентаМащеркаБосилекЛипов цвятЦвят от черен бъз- храста, който цъфти началото на май месец навсякъде в БългарияСалвияБял РиганЖивовлекЧубрицаТези ползвам аз - има още много. Посочих ви ги, само за да знаете, че ги има. Правете инхалации 2-3 пъти с някои от тия билки, редувайте ги, да не се получи привикване.
35
3
 
6
 
! Отговори
Решението е в билки преди 2 години
Най-бързо до дробовете ви полезните изпарения достигат чрез инхалации слагате една широка тенджера с вода на печката, слагате 3-4-5 вида от гореизброените билки, сядате на един стол до печката и почвате да дишатe 10-15-20 мин дневно 2-3 пъти. Иска се постоянство много бързо има ефект, но ако човек не е постоянен да го прави редовно само веднъж дневно примерно няма ефект. Има още видове, които ползвам като етерични масла Евкалипт, Гаултерия само човек да потърси.
34
3
 
4
 
! Отговори
Решението е в билки преди 2 години
Има фактори, от които зависи да поправите възпалението във вашите дробове, което сте допуснали. Първо е храната много години опитвах всичко, но без резултат тогава видях, че има храни, които образуват слуз в дробовете и като има огнище на зараза те подхранват това огнище такива са млечни продукти, захар, сладки плодове, тестени изделия от бяло брашно - докато сте болни ги ограничете до минимум. Не го ли направите няма да има ефект направите ли го, ще има ефект.
33
3
 
9
 
! Отговори
Решението е в билки преди 2 години
Наблегнете на лука СУРОВ яжте го, не бъдете изнежени, разглезени съвременни хора дето не ядели лук и чесън щото миришели докато сте болни яжте. Лука е най-силното средство за отпушване на носа. Яжте колкото можете повече сурови, пресни зелени храни салати, магданоз, репички, зелен лук и чесън, тези храни помагат да отхрачвате. Не пушете.Когато сте създали условия секрета в дроба ви да се втечни кашляйте контролирано, стремете се да отхрачвате, да чистите дроба си.
32
3
 
4
 
! Отговори
Решението е в билки преди 2 години
Пробвайте това, което ви описах само може да ви помогне, изпитайте го и ще видите, че нямате нужда от безплатните препарати на фарма-мафията. Фарма мафията печели повече от наркотиците замислете се, защо ви плашат толкова много защо ви пробутват препаратите БЕЗПЛАТНИ ЛИ СА наистина?Билките са безплатни, може да си ги берете или да си ги отглеждате. Ако се убедите споделяйте с други хора, за да имат полза и те.