Доц. Кунчев: В Западна Европа е цунами заради Омикрон

Въпрос на време е новият вариант да се появи и при нас
22 дек 2021 09:16, Ния Христова
382
Доц. Кунчев: В Западна Европа е цунами заради Омикрон
Снимка: БГНЕС
"Вирусът търси начин да заобиколи имунитета ни, вероятно ще се появяват нови щамове. Това е война. Ние имаме няколко основни оръжия – дезинфекция, мерки, най-вече ваксината, а вирусът ще вади нови варианти", заяви в ефира на Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.
 
Омикрон
 
"Противоречиви са данните, които получаваме. Всеки ден започва с преглед на ситуацията във Великобритания, Нидерландия и други страни. На среща преди дни експерти описаха ситуацията така – „В момента не сме във вълна, в момента сме в цунами”. Нарастването в Западна Европа е изключително рязко, броят на засегнатите от вируса е много голям, но тежестта не е толкова голяма. Колкото сме по-подготвени, толкова по-леко ще мине при нас вълната. Проблемът е, че ние не сме", смята доц. Кунчев.
 
"Вирусът търси начин да заобиколи имунитета ни, вероятно ще се появяват нови щамове. Това е война. Ние имаме няколко основни оръжия – дезинфекция, мерки, най-вече ваксината, а вирусът ще вади нови варианти. Ако нещата протекат като при Великобритания, възможно е болниците отново да се препълнят", прогнозира здравният инспектор, без да посочва точна дата за разпространението на Омикрон в България.
Още по темата
 
Кунчев припомни, че случаи на новия щам вече са регистрирани в съседни на страната държави като Румъния и Гърция. Въпрос на време било да дойде и у нас.
 
Ваксините и децата
 
Относно това дали едно 5-годишното дете трябва да бъде ваксинирано, Кунчев препоръчва имунизацията, за да му бъде осигурена пълна безопасност.
 
"Човек може да го кара по-леко, но това не значи, че не е преносител на вируса. Ваксинираният пази най-вече околните, но преди всичко той има имунитет за самия себе си", посочи той.
 
Според здравния инспектор над 5 млн. деца са ваксинирани в САЩ и при нито едно от тях няма развито автоимунно заболяване в следствие на ваксината. Той обясни още, че миокардитите са изключително рядка реакция, която се среща само при възрастните. 
 
"Оказва се, и мен ме стресира изключително много, че навсякъде има антиваксъри, но у нас те са най-кръвожадни. Един български град си замина, а те продължават да разпространяват какво ли не – чипове, самолети, графенофокиси. Щях да седна и да запиша всички теории, които бяха създадени, те са над 10. Това не е нормално, като има толкова много данни. Има седмици, в които нямаме нито един ваксиниран починал. В цялата работа има нещо оптимистично. Ние направихме едно проучване, което показа, че около 10-15% са крайни антиваксъри и с тях няма как да се преборим. Но има още две групи, които се колебаят. Ето за тях си заслужава да направим тази кампания", смята здравният инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
1
 
19
 
! Отговори
Този няма ли.. преди 2 години
.. сега с новото правителство да го сменят или дългата ръка на фарма индустрията се е погрижила правилните лица да си останат по места и да си бълват глупости ? Всичко, което казва тук се оборва с данни и изследвания от Англия и САЩ. Всеки може да се поинтересува и сам ще се убеди, тези данни не се крият дори. Човек само трябва да спре да слуша тези продажници и да започне да чете и мисли.
286
16
 
2
 
! Отговори
До 313 преди 2 години
Ясно четенето не ти е приоритет. Точно Африка е пламнала с Ковид. Ама там и тъй и тъй си *** , а и статистика се води 1 към гьотере.
285
4
 
24
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Хахаха, нима? Ама нали уж ваксините пазеха бре, канап нйеден?! Нали уж ГМО експерименталната терапия беше ваксина? По-голямо падане по очи на опашатата лъжа Ковид Ваксина не може и да има! Защото Отровната Игла, както се ДОКАЗА, не само не предпазва, но и разболява! Затова в Африка при 5% ваксани Ковид почти на съществува, а във СССР 2.0 (ЕС) са пламнали! Крайно време е някой да се качи на сцената и да изкрещи ЦАРЯТ Е ГОЛ!
284
2
 
14
 
! Отговори
До 307 преди 2 години
"Не знам от какъв зор толкова го търсихте, къде е, та къде е."=/=/Търсихме го да го питаме колко леко се кара ковида когато си набоден като таралеж.
283
1
 
9
 
! Отговори
САМО НАПОМНЯМ преди 2 години
СПОКОЙНО НАРОДЕ, КАКТО КАЗАХ ДОСТА ОТДАВНА,ПЪРВО - НЯМА "ЧИСТИ" ОБЛАСТИ. ВТОРО - ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЛИЦЕМЕРНО НИ ЗАБЛУЖДАВА, ЧЕ СЕ "ГРИЖИ" ЗА БЕЗОПАСНИ ВАКСИНИ. И ВЪПРЕКИ ТОВА НИЩО СТРАШНО. КОВИД 19 АПРИЛ,МАЙ ПЛАВНО ПОНИЖАВАНЕ. ЮНИ,ЮЛИ,АВГУСТ,СЕПТЕМВРИ ПЛАТОТО НА МИНИМУМА (15-25% от сега),ОКТОМВРИ ПЛАВНО НАРАСТВАНЕ. НОЕМВРИ,ДЕКЕМВРИ НОВАТА ЧЕТВЪРТА ВЪЛНА. ЗА ВАКСИНА ИСКАМ СПУТНИК V. ИМАТЕ ЛИ?? ОСВЕН ТОВА НЕ ПОДПИСВАМ НИКАКЪВ ОТКАЗ ОТ ПРАВА!!! ЗА ОСТАНАЛОТО СИ ОТГОВОРЕТЕ САМИ.
282
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този след 3 дози и два месеца прекаран Ковид, пак не поумня! Властта на парите надделява над сивото му вещество!
281
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам от какъв зор толкова го търсихте, къде е, та къде е. Е на, доволни ли сте сега като се появи?
280
0
 
21
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Ми аз живея в Западна Европа и не виждам наоколо цунами
279
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2 август 2021 имаше доста седмици без нито един починал, който да е ваксиниран. После започнаха да умират от Делта варианта, срещу който ваксините имат по-малка ефективност и умираха много повече хора, съответно имаше и ваксинирани сред починалите
278
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До spiderТочно така! И този един ден беше неделя, когато по традиция не се регистрират коректно случаите. Ако не се лъжа това беше 5-ти декември! Кунчев е безогледен лъжец!!!
277
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ясно дали в Европа има цунами заради Омикрон. По-скоро многото нови случаи са все още заради Делта. В САЩ и Канада започна цунами заради Омикрон.
276
2
 
4
 
! Отговори
spider преди 2 години
неговия коментар. Има седмици, в които нямаме нито един ваксиниран починал Какъв лъжец През последните 60 дни имахме само 1 ден, когато не бяха регистрирани ваксинирани смъртни случаи с covid 19, и той твърди, че имаме седмици, в които никой не умира С изявление като това, което толкова лесно се проверява, този човек трябва да подаде оставка СЕГА.
275
2
 
16
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Кунчев ,осъден си на смърт,няма да ти се размине
274
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я Кунчо II-ри изпълзя
273
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До д-р МънгарсонХапчета и тоалетна хартия за теб.
272
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им се смеем. ДРуго не остана. Кунчев е във война със себе си.Кико канадчето е анимационен герой.Направила жена му магазин за нещо си, назначиха го от чужбина.
271
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се излагайте, следете новостите във възможностите на ваксините. Това със спасението на бабите отдавна изтече в канала. Сега обещават липса на болести в рая след лека смърт.
270
3
 
31
 
! Отговори
дедо преди 2 години
кунка, пиша ог западна европа, няма цунами, да ми го цунеш, продажен кондом!
269
2
 
28
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Този медицински-комунист да се обръсне.Къде се скри щама Муууу? Той да се благодари,че е жив след бъркочите. Махайте сертификатите то се видя,че няма нито чували,нито камиони и нужда от спортни зали направени на болници. Слепили сте? Кой вече им вярва...
268
2
 
28
 
! Отговори
Холмс преди 2 години
"За първи път ни призовават да жертваме здравето и бъдещето на децата, за да спасяваме бабите"=/=/ Елементарно, Уотсън - настройват млади срещу стари. Няма нужда никой да се жертва. Кукловодите и техните слуги трябва да пожертваме и всичко ще е наред.