Падат последните ограничения в Ухан, откъдето тръгна пандемията

50 000 души в този китайски град бяха заразени
7 апр 2020 10:58, Елка Василева
18
Падат последните ограничения в Ухан, откъдето тръгна пандемията
Снимка: архив, БГНЕС

Китайският град Ухан, където започна пандемията от коронавируса, отменя тази седмица последните ограничения след повече от два месеца и половина на строга карантина, предаде ДПА.

От полунощ местно време (16:00 ч. по Гринуич) трафикът в Ухан ще се върне към нормалното. Полетите ще бъдат възобновени, на автомобилите ще се разрешава да напускат града, а хората ще могат да ползват влак, при условие че са здрави и наскоро не са имали контакт със заразени пациенти.

Още по темата

Възобновяването на нормалния живот в този 11-милионен град се разглежда като важен сигнал за Китай, че най-лошият етап от кризата е приключил.

Смята се, че новият коронавирус е бил предаден на хората в Ухан от неизвестен животински вид през декември.

От над 80-те хиляди официално регистрирани случаи на заразяване с коронавирус в Китай 50 000 бяха в Ухан. Там бяха регистрирани над 2500 от общо 3300 починали от коронавирус в Китай.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Чудя се дали ще видим след 2 месеца италианците и нюйоркчани да ходят така свободно по улиците? - нещо се съмнявам, т.е. чудно ми е как така вирусът изчезна толлкова бързо и изведнаж от Китай?
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как преценяват дали някой е здрав за да може да ползва влак? С декларация или служебна бележка?
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е ясно от коя държава е тръгнал вируса. В Ухан беше първото място, където го диагностицираха.
8
8
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
извинете за безочието и арогантността, но са се нароили кат ***, тези милиард и половина, които направиха целия свят зависим от тях трябваше навреме да предупредят и носят вина.всичко китайско намразих и ми е жал за малка България мизерна и бедна, която не може да си позволи тази пандемия. НЕ на евтините китайски ***. дотук
7
13
 
6
 
! Отговори
Яница преди 4 години
Китай съсихаха не само световната икономика но и погубиха милионни човешки животи по света!!! Поэволиха на вируса да се раэпространи по целия свят и да опустушава държави!!! Хиляди китайци обикаляха света в периода октомври до януари, обикаляха эараэени сред нищо неподоэиращите и неэнаещи хора от други държави!!! Атомна бомба трябва на таэи иэмет да се иэтрие от лицето на Эемята!!!
6
8
 
12
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Защо повече от месец Китай криеше заразата. Малтретира лекарят установил, че се е появил нов смъртоносен вирус.Той умря.За този един месец заразата плъзна по цял свят-кацаха, излитаха самолети от Китай за навсякъде.Чак м. януари завардиха(арестуваха) града(10милионен). 56 милиона цялата провинция.В 10 милионен заразен град само 50 000 били заразените и само 2 500 умрели-ха ха ха. Не всички сме ***.
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гостЛеле, 3 месеца след епидемията, хората още изпозлват тезата, че нелечим ВИРУС е тръгнал от някакъв си пазар ...
4
5
 
5
 
! Отговори
ЛОЛ преди 4 години
Давам коефициенти за следващата пандемия, като избора е панголин, заек, куче, котка, морска храна или отново прилеп.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
отворили са пазарите за месо, да не излизат! да им се забрани!
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да видим Ухан с население над 10 млн. жители 2007 г. се заразили 50 000 хлд. човека. за каква епидемия камоли пандемия става на въпрос.
1
2
 
25
 
! Отговори
гост преди 4 години
СЗО да забрани на китайците да ядат каквото им падне. Да се засилят хигиенните им мерки на пазари с хранителни стоки. Видяхме какво на пазара в Ухан. Пълна отврат.

Спонсорирани публикации