Борисов: Разхождаш се по Орлов мост и говориш за върховенство на закона?

Нормално е ГЕРБ да поомръзне, но няма по-добро, смята той
25 окт 2019 09:17, Александър Попов
323
Борисов: Разхождаш се по Орлов мост и говориш за върховенство на закона?
Снимка: Dnes.bg

Бойко Борисов коментира блокадата на Орлов мост, която буквално парализира вчера столицата, а движението бе пуснато тази сутрин.

"Не може да се разхождаш по Орлов мост и да говориш за върховенство на закона. Има 2 милиона души, които не са съгласни с това. Осигурили са им трасе, за да стигнат до президентството, където да си протестират", каза премиерът пред Нова тв. Такава демонстрация се очаква в петъчния ден, когато държавният глава Румен Радев може да подпише указа за назначаването на Гешев.

Избраха го! Иван Гешев е новият главен прокурор

По думите му, ако са били издигнали и друг кандидат за нов главен прокурор, освен Гешев, е щяло да бъде лицемерно.

"Обществото щеше ли да вярва на партиен кандидат?", попита Борисов. Той бе категоричен, че не е искал да посочва човек, на когото няма доверие.

Още по темата
На финала на предизборната кампания за местни избори, Борисов я определи като "най-евтината".

"Похарчили сме толкова, колкото законът позволява – в рамките на субсидията и по банков път. Дарения не приемаме и не сме приемали", каза премиерът. Той каза още, че до момента в рамките на кампанията преди местния вот не е чул лъжа, която силно да го е засегнала.

Борисов отхвърли възможността кандидатът на ГЕРБ за кмет на София – Йорданка Фандъкова, да не стигне до евентуален балотаж, но на много места ще има втори тур.

"Това е демокрация. Това е хубаво, защото пък на много места е и ГЕРБ. И освен видимите резултати, които са безспорни – в партията има и хора, с които се разделяме. С едни се разделих, с други предстои да се разделя", заяви Бойко Борисов и допълни, че Цветан Цветанов не пречи на местните структури по места.

Премиерът заяви категорично, че ТЕЦ Варна не е пример за обвързаност между ГЕРБ и ДПС.

"Каква е тази обвързаност? Става дума за енергетиката. Нека всеки си гледа работата".

Той заяви, че за него най-важно е ГЕРБ да е първа политическа сила и след местните избори. Партията му обаче ще действа безкомпромисно към кметовете, "действащи като дерибеи", и даде пример с градоначалника на Ямбол.

Лидерът на ГЕРБ призна, че може да има и умора в обществото от неговата партия.

"Нормално е да омръзнем. Но това е като собствена жена или мъж – омръзва ти за момент, но после си казваш: "По-добро от това няма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
0
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Моят премиер ... е Бойко Борисов.
241
0
 
3
 
! Отговори
честно преди 4 години
А Странджата във форума е просто една постна манджа и на всяка тема меродия!!
240
3
 
6
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Кой е кандидата на БСП за кмет на София.Може ли Нинова да не се бори за столицата що за партия оглавява
239
0
 
23
 
! Отговори
Софийски протести преди 4 години
Г-н Борисов, очевидно имате проблем с паметта. Да ви припомня ли случая, когато софийските полицаи, предвождани от шефовете на шест полицейски синдикати, се вдигнаха на протест и в продължение на 1 час спряха движението на Орлов мост? Доколкото си спомням, нямаше наказан нито един полицай, полицейски началник , нито шфа на СДМВР.
238
1
 
5
 
! Отговори
монархиста преди 4 години
До ПроСоТоПак ще се надлъгваме, че без партии нямало да има демокрация и развитие!монархиста!
237
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
S kogo sa razhojdash ve premier, s kuchetata, s decata i jenata, s vnukite, s tigrite, s lavovete, s kozite....s latinkite i temenujkite...ili s hrizantemite i detelinite...vai, ne sme ta videli na tutisticheska razhodka ...daje i s jinsdermeriata, komandosite, baretite, nito manifestacia na pojarnikarite...samo po fesbuk rasotki s shalvari...
236
0
 
11
 
! Отговори
АНТИ-ГЕРБ преди 4 години
До ай сиктирТова е най-многобройната ни партия без лидер!
235
1
 
11
 
! Отговори
до лъжеца преди 4 години
През февруари България, чрез постоянния си представител гласува (както и повечето източноевр.страни) срещу Кьовеши -тя беше 2-ра, французинът първи, германеца -трети. После ЕС си избра за фаворит французина, европарламента- румънката. На 2- кръг от преговорите между ЕС и ЕП се споразумяха септември да се стигне до някакво съгласие, щото ситуацията беше патова. Така че опорките, че Кьовеши била единствения кандидат като Гешев са си фейкнюз на ПИК и цацата.
234
0
 
8
 
! Отговори
слугите преди 4 години
До Офф ,да се омитатНе са сами! Служат на по-големи Господари. Няма да го бъде бай-тошовото!
233
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До СТРАНДЖАТАТИ специално няма как да "въдвориш" "ПроСоТо",защото си най-обикновен ***.Но дори и "овластените" да "въдворят" "ПроСоТо",какво ще правят с останалите СТОТИЦИ ХИЛЯДИ?"ПроСоТо" е най-малкото от "зърнените",има други ,много по-влиятелни и с потенциал..Така че тук максимата "Вържи попа да ти е мирно селото" просто не върви!"ПроСоТо" НЕ Е "попа на селото"!!!..Но аз разбирам-страхът ви е голям,а смелостта-колкото на врабче..За това и налитате на врабчетата,а се страхувате от Орела
232
0
 
8
 
! Отговори
до46 преди 4 години
Много лъжеш! Нека напомним имената на 3-та селектирани от всички кандидатствали за Главен прокурор:французина Бонер, германецът Ритер и Кьовеши. Тогава Бг гласува срещу Кьовеши!!! Подредбата беше французинът - първи- после Кьовеши и немеца. След това депутатите на ЕП гласуваха- за румънката- 26гласа, франц.-22, немеца-1 и той се отказа. После остана борбата между французина (поддържан от Съвета) и Кьовеши (поддържана от Парламента- 26гласа). Докрая тя се състезаваше с Бонер! Чак септем
231
0
 
3
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 4 години
Hey Boyko I really really like you. Can we colab?
230
4
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
ПроСтоТо е на линия... - скоро ще го въдворяваме...
229
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До характерна чертаима нещо такова,уви!
228
2
 
6
 
! Отговори
характерна черта преди 4 години
До Батакaбългарина го е страх от свободата и предпочите да е роб на някой друг той да е виновен
227
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Dokat bg pensionera prezident razpisva naznachenieto...toi i parkinson li ima veche?!... ili konete na bg post ne sa go dostavili oste? ima vreme da vidim snimkute s licata i listata s imenata na vsichki bg prokurori, koito sa si slojili podpisite za gospodin Gesheva i negovata parva dama. Kato v futbolnoto bulgar parvenstvo, vseki s imenata si i surata si v otbora si...hop hop hop...po-barso...
226
7
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
""Нормално е да омръзнем. Но това е като собствена жена или мъж омръзва ти за момент, но после си казваш: "По-добро от това няма"...тъй като тоя си е на практика стар ерген ,се прави на ударен,че когато има омръзване и нетърпимост в едно семейство,следва РАЗВОД!!!!!!!РАЗВОД НА НАЦИЯТА С ОМРЪЗНАЛАТА НИ ШАЙКА!!!!РАЗВОД!..да влизат бракоразводните адвокати!
225
3
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ха ха ха!..Велико,велико!!!Мутрьо каже:-""Нормално е да омръзнем. Но това е като собствена жена или мъж омръзва ти за момент, но после си казваш: "По-добро от това няма"."ПО-ДОБРО ОТ ТОВА НЯМА"!!"ПО-ДОБРО ОТ ТОВА НЯМА!".Ей,***,НЯМА НЕЗАМЕНИМИ ХОРА!!!!А твоята ШАЙКА е с единия крак извън политиката!Само ФАКТА,че българина е ЗАСПАЛ и изобщо не му дреме за собственото му битие,за това все още говориш по талавизора,а не от КИЛИЯТА!Но,"Све има свой край,па чак и герп"..Гарантирано от герп
224
4
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Тихомълком Първанов си назначи Борис Велчев и никой нищо не каза... - камо ли да протестира...
223
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Na bataka. Ste gi stignem fransetata...step by step...parvo mafiata na gilotinata...posle i jiletki sha im turim na novite grajdani ot afrika...