Борисов: Разхождаш се по Орлов мост и говориш за върховенство на закона?

Нормално е ГЕРБ да поомръзне, но няма по-добро, смята той
25 окт 2019 09:17, Александър Попов
323
Борисов: Разхождаш се по Орлов мост и говориш за върховенство на закона?
Снимка: Dnes.bg

Бойко Борисов коментира блокадата на Орлов мост, която буквално парализира вчера столицата, а движението бе пуснато тази сутрин.

"Не може да се разхождаш по Орлов мост и да говориш за върховенство на закона. Има 2 милиона души, които не са съгласни с това. Осигурили са им трасе, за да стигнат до президентството, където да си протестират", каза премиерът пред Нова тв. Такава демонстрация се очаква в петъчния ден, когато държавният глава Румен Радев може да подпише указа за назначаването на Гешев.

Избраха го! Иван Гешев е новият главен прокурор

По думите му, ако са били издигнали и друг кандидат за нов главен прокурор, освен Гешев, е щяло да бъде лицемерно.

"Обществото щеше ли да вярва на партиен кандидат?", попита Борисов. Той бе категоричен, че не е искал да посочва човек, на когото няма доверие.

Още по темата
На финала на предизборната кампания за местни избори, Борисов я определи като "най-евтината".

"Похарчили сме толкова, колкото законът позволява – в рамките на субсидията и по банков път. Дарения не приемаме и не сме приемали", каза премиерът. Той каза още, че до момента в рамките на кампанията преди местния вот не е чул лъжа, която силно да го е засегнала.

Борисов отхвърли възможността кандидатът на ГЕРБ за кмет на София – Йорданка Фандъкова, да не стигне до евентуален балотаж, но на много места ще има втори тур.

"Това е демокрация. Това е хубаво, защото пък на много места е и ГЕРБ. И освен видимите резултати, които са безспорни – в партията има и хора, с които се разделяме. С едни се разделих, с други предстои да се разделя", заяви Бойко Борисов и допълни, че Цветан Цветанов не пречи на местните структури по места.

Премиерът заяви категорично, че ТЕЦ Варна не е пример за обвързаност между ГЕРБ и ДПС.

"Каква е тази обвързаност? Става дума за енергетиката. Нека всеки си гледа работата".

Той заяви, че за него най-важно е ГЕРБ да е първа политическа сила и след местните избори. Партията му обаче ще действа безкомпромисно към кметовете, "действащи като дерибеи", и даде пример с градоначалника на Ямбол.

Лидерът на ГЕРБ призна, че може да има и умора в обществото от неговата партия.

"Нормално е да омръзнем. Но това е като собствена жена или мъж – омръзва ти за момент, но после си казваш: "По-добро от това няма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
5
 
18
 
! Отговори
ГЛАСУВАМ АНТИ-ГЕРБ преди 4 години
Караш джип и си мислиш, че си Краля Слънце!
161
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупавите овце с глупавия овчар.
160
2
 
14
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
До Анонимен 171Мечти и празни закани. Този оФчи народ кога е протестирал истински? Вдигнат се десетина, насреща им се вдигат двайсетина.
159
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще им покажем един ден върховенството на закона на всички, който е преправял изборни резултати, кой е крадял парите на България, кой е закрилял враговете на българския народ, ще има хора които след 20 години лукс ги чака 20 години затвор и Борисов, Цацаров и гешев са едни от тях
158
6
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
По-голямо зло от гербавите комунисти няма ще гласувам за всеки който има шанс да ги измете.
157
5
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
С назначението на Гешев - Борисов показа какво е Демокрацията в БГ- Всъщност тук няма никаква Демокрация -а има ДИВ Комунизъм -и Тоталитаризъм! НАВРЕМЕТО ИМАХМЕ "ЧЕРВЕН " ТЕЛЕФОН С МОСКВА -- Сега имаме още по голям позор!! А ТОЙ Е -ОТИВАНЕТО ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ В САЩ -НА ПЕРСОНИТЕ ЦАЦАРОВ И ГЕШЕВ НА ВИЗИТА В САЩ В ЦРУ-- ЯВНО ВАСАЛИТЕ РАПОРТУВАТ НЕЩО ОТ СОРТА- РАПОРТ ДАДЕН РАПОРТ ПРИЕТ- ДОРИ НАВРЕМЕТО СССР НЕ СА СИ ПОЗВОЛЯВАЛИ ДА ВИКАТ ГЛАВНИ ПРОКУРОРИ И СЪДИИ И Т.Н. -КОМУНИЗМА Е ВЕЧЕ АМЕРИКАНСКИ!
156
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошият МАТРЯЛ забравя явно ,че Гешефт значи радост....
155
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е човека, по-хубав от него нямаме. Хубав, лош, ще си го траем. Щото за мома в климактериум с топли и студени вълни начело на държавата хич не ми се и мисли.
154
11
 
6
 
! Отговори
MR Buch преди 4 години
Не кометирам стила на упраление на ББ. Но като ви чета постовете, ще ви кажа само едно.Трябвало е навремето да си налягате пацалите и да учите, а не сега да мрънкате, че не изкарвате пари и хладилника ви е празен. олко езика говорите, какви са ви уменията? Сори но никои нищо не дава ДАРОМ!
153
1
 
4
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
ЗАКОНА--СИ Е ЗАКОН!НЕМА МЪРДАНЬЕ.... ХАХАХААААА...
152
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май му време на биещето сърце на партията от народната милиция да се пенсионира.Забелязват се начални признаци на Алцхаймер.
151
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Нормално е да омръзнем. Но това е като собствена жена или мъж омръзва ти за момент, но после си казваш: "По-добро от това няма".-----------------И това го каза мутрата, която се разведе. Що така бе? Кво не ти хареса?
150
9
 
6
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
ОБИЧАМЕ ГЕРБ!!!!С НЕГО СМЕ!
149
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя индивид ни докара на първо място по смъртност в света. Да млъква.
148
6
 
5
 
! Отговори
Николай Бойчев преди 4 години
За монархист не ставаш чалгаро Бойко....връщай си се в БСПКато на Бойко Методиев Борисов от Банкя му утрепат дъщерята да се пише царистСимеон Сакскобурготски комунист не стана ама стана русофил и путинист защото му пречукаха собствения синПодарявай си фалирали ГЕРБ на "монархиста" Велизар Енчев белкем Гопод ти прости
147
3
 
6
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Ееех учи се Бойко, но толкова бавно и с такова сериозно изоставане е почнал, че още 50 години няма да му стигнат да почне да говори интелигентно и разумно.
146
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко много тая мутра ще управи държавата
145
3
 
18
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Значи, когато говорим за обикновенните граждани върховенство на закона е задължително, но когато говорим за политици, бизнес интереси, усвояване на европейски фондове, избор на главен прокурор тогава върховенствоно на закона е завряно някъде на тъмно. Г-н Борисов да вземе да пита тдействащата адвокатура в България да му обясни колко точно е върховенството на закона, но той това много добре си го знае, просто се прави на ощипан ! Време му е да се маха лицемерието ми надминава всякакви граници !
144
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко друго ще е по-добро от вас.
143
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да разрешаваш присъствие само на свои хора пред всс,а протестиращите да гониш и да ми говориш за върховенство на закона....Абе, осъзнавате ли си приказките или така дър дър да има.