Борисов: Разхождаш се по Орлов мост и говориш за върховенство на закона?

Нормално е ГЕРБ да поомръзне, но няма по-добро, смята той
25 окт 2019 09:17, Александър Попов
323
Борисов: Разхождаш се по Орлов мост и говориш за върховенство на закона?
Снимка: Dnes.bg

Бойко Борисов коментира блокадата на Орлов мост, която буквално парализира вчера столицата, а движението бе пуснато тази сутрин.

"Не може да се разхождаш по Орлов мост и да говориш за върховенство на закона. Има 2 милиона души, които не са съгласни с това. Осигурили са им трасе, за да стигнат до президентството, където да си протестират", каза премиерът пред Нова тв. Такава демонстрация се очаква в петъчния ден, когато държавният глава Румен Радев може да подпише указа за назначаването на Гешев.

Избраха го! Иван Гешев е новият главен прокурор

По думите му, ако са били издигнали и друг кандидат за нов главен прокурор, освен Гешев, е щяло да бъде лицемерно.

"Обществото щеше ли да вярва на партиен кандидат?", попита Борисов. Той бе категоричен, че не е искал да посочва човек, на когото няма доверие.

Още по темата
На финала на предизборната кампания за местни избори, Борисов я определи като "най-евтината".

"Похарчили сме толкова, колкото законът позволява – в рамките на субсидията и по банков път. Дарения не приемаме и не сме приемали", каза премиерът. Той каза още, че до момента в рамките на кампанията преди местния вот не е чул лъжа, която силно да го е засегнала.

Борисов отхвърли възможността кандидатът на ГЕРБ за кмет на София – Йорданка Фандъкова, да не стигне до евентуален балотаж, но на много места ще има втори тур.

"Това е демокрация. Това е хубаво, защото пък на много места е и ГЕРБ. И освен видимите резултати, които са безспорни – в партията има и хора, с които се разделяме. С едни се разделих, с други предстои да се разделя", заяви Бойко Борисов и допълни, че Цветан Цветанов не пречи на местните структури по места.

Премиерът заяви категорично, че ТЕЦ Варна не е пример за обвързаност между ГЕРБ и ДПС.

"Каква е тази обвързаност? Става дума за енергетиката. Нека всеки си гледа работата".

Той заяви, че за него най-важно е ГЕРБ да е първа политическа сила и след местните избори. Партията му обаче ще действа безкомпромисно към кметовете, "действащи като дерибеи", и даде пример с градоначалника на Ямбол.

Лидерът на ГЕРБ призна, че може да има и умора в обществото от неговата партия.

"Нормално е да омръзнем. Но това е като собствена жена или мъж – омръзва ти за момент, но после си казваш: "По-добро от това няма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Орловци... - ако искате върховенство на закона... - долу гащите и 25 удара на голо...
221
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ko pitash na pattiarha...i toi sastia partizanin... s partizansko ime sa podvizava v rebegeto, sto ne si stoi s grajdanskoto ime, aaaa?! Mafiot...
220
3
 
7
 
! Отговори
Батакa преди 4 години
Tук форума пишат това е истината ,Гърция стачкуват,Франция също жилетки,Испания стачки.Българите слушат.Историята показва само Русия е освобождавала БГ,Така че се га няма кой повече да освобождава сега надолу и няма общество да застане против МАФИЯТА.Завинаги РОБ.
219
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте, не че е излишно да се напомня какъв *** е Гешев, но нещата бяха ясни за всеки интелигентен човек още като се видя кой го подкрепя. Само вижте мутрите на онези, които вчера се бяха събрали да го подкрепят. И само вижте усърдието, с което Пик го лансираше ежедневно. Повтарям - за всеки интелигентен човек е ЯСНО какво и кой е Гешев. Ключовата дума е "интелигентен". Това е. Няма какво повече да се каже, макар кафевите недоразумения да провокират много коментари. Просто интелигентните хора в Бъкгария останахме малко.
218
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ami komunizkata Vesela Lecheva s kolko maje jivee v bg harema si v kraina smetka? Tova ne e li protivozakonno be gospodin patriarh?
217
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Zasto Maya Manolova e pozvoleno da nosi imeto na exsapruga si, sled kato tia po bg zakoni ne jivee s nego?! Tova e protivozakonna praktika. Ili e pozvoleno na bg komunistki da imat haremi ot bg askeri, granichari, mitnichari kakto i na vtorata jena na prezidenta?! Eto tova e tejka bg korupcia i nespazvane na bg zakoni. Predstaviane s chujdo ime, na chujd adres i okipaziavane renometo na drug bg grajdanin i na druga bg obstina...togava vseki moje da si slaga protivozakonno chujdi imena...
216
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това,че Борисов защитава издигането на една кандидатура за главен прокурор,показва колко е независим Гешев!Като премиер е длъжен ,да каже,че не е негова работа да коментира кандидат/и/ за главен прокурор ,защото съдебната власт е независима!А,Боко прави точно обратното,взема отношение около личността на Гешев и начинът му на издигане!Как пък ,до сега не намери и един кусур на Гешев,човек е все пак ,няма начин , да не е прегрешил нещо!
215
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъ пите гербави милиционери и господарите им от Сараите можеха поне за пред матряла да спретнат един театър с двама или дори трима кандидати, но дали поради природната си тъпота или заради безкрайната си наглост, предложиха само един неграмотен и нагъл, но предан на Шайката потомствен милиционер.
214
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой помни ли мракобесника Филчев? Май не. Този ще е по-зле и от него. Власт имащите си подсигуриха ненаказуемостта за още 7 години, но един ден палачинката ще се обърне, неизбежно е и много добре знаят какво ги чака - народен съд, същият народен съд, който дядовците им спретнаха след 9-ти ..
213
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да стане Главен прокурор, въпреки че е "избран"!И за бухалка не става!Не виждате ли че зад това туловище се крие само лой жлъч и злоба...За нищо не става.
212
2
 
10
 
! Отговори
Дон Слави Трифонис преди 4 години
БОКО РАПОНА или ИПОНА държи всички меддии -- ТВ ЕВРОПА = КУПЕНА С МЯСТОТО НА ЕМИЛ СТОЯНОВ (брата на Петър Стоянов президента) вече два мандата в Европа депутат.КАНАЛ 3 = КУПЕНИ ОТ ГЕРБ ПРЕЗ 2014 МАЙ МЕСЕЦ, И МАХНАТИ ВСИЧКИТЕ СЕРИОЗНИ И ВЕЛИКИ ЖУРНАЛИСТИ ОТ ТАМ -- ЛИЛИ МАРИНКОВА, САШО ДИКОВ, И ДРУГИ .НОВА ТВ--КУПЕНА ПРЕЗ ЮНИ 2019 Г. ОТ ОРТАКА НА ТИКВИЧА -- ДОМУЗ БЕЙ АГА ОТ РАЗГРАД .БТВ = НЕОФИЦИЛАНО СОБСТВЕНОСТ НА ГЕРБАВИ ХОРА , И ОТ ГЕРБАВИЯ АНТУРАЖ .
211
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА СА ПОСЛЕДНИТЕ КОНВУЛСИИ НА ГЕРБ, ЗИМАТА ИДЕ, КАКТО И КРАЯ НА ГЕРБ
210
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този ще говори за върховенство на закона?????? А избора на мутрата Гешев?
209
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По некадърен и по злобен милиционер от гешев може да бъде само Борисов!И двамата са от един дол дренки и на един акъл!Демонтажът на проруските мутри от герб започва в неделя!Демократична София гласува за архитект Борислав Игнатов!
208
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега си представете:1. За главен прокурор на САЩ, Франция, Великобритания и т.н. поставят за главен прокурор човек, завършил полицейска школа.2. Кралската академия на науките подкрепи един кандидатите за главен прокурор (или еквивалента във Великобритания)3. Трудовите колективи на полицията във Франция изпратят петиция с подкрепа на кандидат за прокурор.Предствихте ли си? Тогава ми кажете колко разлики открихте между тези страни и България
207
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пешооо ти си герберистки пар-цал!!
206
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрата си избра мутра за прокурааор!!...
205
1
 
20
 
! Отговори
direktor преди 4 години
Ама ти ли ще ни обясняваш за върховенство на закона бе ? Където легализира парите на СИК. Помните ли какво беше СИК? Организирана престъпна група занимаваща се с цялата гама на престъпни дейности. И други охранителни фирми са работили с тях през годините, но на никоя от тях шефовете не са на снимки по коктейли с босовете на групиробката !
204
16
 
6
 
! Отговори
бай Пешо преди 4 години
Браво на Бойко, дано остане до края на мандата и после още един цял мандат да изкара, а после като остарее и ако иска вече може да стане президент.
203
2
 
19
 
! Отговори
хъша преди 4 години
не е ли жалко народа да продължава да гласува за този елемент ?някой ще каже че няма по добро в момента и това би било трагично но аз препознах себе си в демократична българия и ще им дам своя глас всеки път народа все още гласува за този който е по известен от другите,по агресивен и колоритен сякаш се намира в някакво цирк-шоу