Борисов: Разхождаш се по Орлов мост и говориш за върховенство на закона?

Нормално е ГЕРБ да поомръзне, но няма по-добро, смята той
25 окт 2019 09:17, Александър Попов
323
Борисов: Разхождаш се по Орлов мост и говориш за върховенство на закона?
Снимка: Dnes.bg

Бойко Борисов коментира блокадата на Орлов мост, която буквално парализира вчера столицата, а движението бе пуснато тази сутрин.

"Не може да се разхождаш по Орлов мост и да говориш за върховенство на закона. Има 2 милиона души, които не са съгласни с това. Осигурили са им трасе, за да стигнат до президентството, където да си протестират", каза премиерът пред Нова тв. Такава демонстрация се очаква в петъчния ден, когато държавният глава Румен Радев може да подпише указа за назначаването на Гешев.

Избраха го! Иван Гешев е новият главен прокурор

По думите му, ако са били издигнали и друг кандидат за нов главен прокурор, освен Гешев, е щяло да бъде лицемерно.

"Обществото щеше ли да вярва на партиен кандидат?", попита Борисов. Той бе категоричен, че не е искал да посочва човек, на когото няма доверие.

Още по темата
На финала на предизборната кампания за местни избори, Борисов я определи като "най-евтината".

"Похарчили сме толкова, колкото законът позволява – в рамките на субсидията и по банков път. Дарения не приемаме и не сме приемали", каза премиерът. Той каза още, че до момента в рамките на кампанията преди местния вот не е чул лъжа, която силно да го е засегнала.

Борисов отхвърли възможността кандидатът на ГЕРБ за кмет на София – Йорданка Фандъкова, да не стигне до евентуален балотаж, но на много места ще има втори тур.

"Това е демокрация. Това е хубаво, защото пък на много места е и ГЕРБ. И освен видимите резултати, които са безспорни – в партията има и хора, с които се разделяме. С едни се разделих, с други предстои да се разделя", заяви Бойко Борисов и допълни, че Цветан Цветанов не пречи на местните структури по места.

Премиерът заяви категорично, че ТЕЦ Варна не е пример за обвързаност между ГЕРБ и ДПС.

"Каква е тази обвързаност? Става дума за енергетиката. Нека всеки си гледа работата".

Той заяви, че за него най-важно е ГЕРБ да е първа политическа сила и след местните избори. Партията му обаче ще действа безкомпромисно към кметовете, "действащи като дерибеи", и даде пример с градоначалника на Ямбол.

Лидерът на ГЕРБ призна, че може да има и умора в обществото от неговата партия.

"Нормално е да омръзнем. Но това е като собствена жена или мъж – омръзва ти за момент, но после си казваш: "По-добро от това няма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
7
 
! Отговори
За НЕЛЕГАЛА: преди 4 години
Тодор Живков е разузнавач внедрен нелегално в миролюбивия отряд на Лев Главинчев да открие защо не са касапи като отряда "Чавдар"Никола Гешев го хванал и пребил като казал:"Ти си най-хитрия от БКП"По вълкочервенково Живков праща Лев във Белене а той си признава че е агент на Гешев разкрит от Живков та го праща на върха и Живков го помилваНа Лев Главинчев от БКП е лепнат прякор:"Убиеца на интелектуалеца журналист Тодор Живков когото той сам самичък заловил"
181
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление и сред българите съотношението е такова - 20 към 4 - когато става въпрос за законност, ред и съвест!Колкото и да не им се вярва на някои, вече сме на нивото на ромските и турските избиратели. На последните евроизбори бяха засечени масови продажби на български гласове. Колкото и да е кофти, е факт - вече сме същите като тези, които плюем. Жалко, защото този процес много трудно се обръща.
180
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От сутрешното му интервю по Нова,стана ясно,че тези,които не гласуват за ГЕРБ са глупави и това им се е случвало и друг път.Това е мнението на м-р председателя на Република България за народа,от когото очаква подкрепа.
179
0
 
14
 
! Отговори
Локи преди 4 години
Боко, осъзнай се, обществото не вярва на Гешефт, ама никак!
178
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление и сред българите съотношението е такова - 20 към 4 - когато става въпрос за законност, ред и съвест!Вчера бях свидетел, как синът на една колежка - нямащ 20 години и вероятно е гласува за пръв път - вече се е продал за 50 лв!И без това от неговия глас нищо не зависило, какво толкова - така се съгласи и майка му - ще прибере 50 лв за нищо!И после - че имало някакво задръстване в центъра цял ден - протест някакъв - ама за какво и защо - не знаел.Само дето някакви затворили Орлов мост и пречели.
177
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще повярвам във върховенството на закона,когато трите прасета влязат в затвора.А дано,ама надали.
176
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОСНОВНАТА ЗАДАЧА на прокуратурата в България:да пише грешни обвинения и да изтрива от тях данни за своите господари от Мафията, част от която са и те.В Трудовия опит на Гешв е ясно следното:1. основна дейност в началото на кариерата му е да прикрива виновни в ПТП, делейки подкупите с магистратите, газиш човек - Гешев те оправя2, Назначението на Гешев за главен прокурор е награда за прикриването на източените от Борисов и Пеевски няколко милиарда от КТБ
175
9
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Бащицата на народа е прав - по-добри от тях няма! А на протестиращите михлюзи бих им треснал една глоба, че да не повторят пак. Ама ха!
174
4
 
9
 
! Отговори
Гешев главния преди 4 години
Тия безработните ако още веднъж блокират орлов мост, ще им пратим батките да ги ритат през кокалчетата и да ги метат у Перловската.
173
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сам си избираш Гл.прокурор/уж другите го избират/,а говориш за върховенство на закона.
172
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 27 всички до един да гласуваме против ГЕРБ, да премахнем мафията и да си върнем държавата. Можем и трябва да го направим.
171
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен СЛЕД КАТО ИМАШ ПОДОБНИ ТВЪРДЕНИЯ ЗНАЧИ ИМА НЕЩА, КОИТО ЗНАЕШ- ТИ ПОДАДЕ ЛИ СИГНАЛ ДО ПРОКУРАТУРАТА, ДО ОЛАФ.ОТВОРИ ОЛАФ НА 28 ЕЗИКА МОЖЕШ ДА ИЗЛОЖИШ ФАКТИ И ОБСТОЯТЕЛСТВА, КОИТО ЗНАЕШ. ПО ДОКЛАД НА ОЛАФ СПРЯХА ЕВРОСУБСИДИИ НА ЧЕРВЕНИТЕ *** ЗА КРУПНИ ЗЛОУПОТРЕБИ- АКО НЕ СИ ДОКЛАДВАЛ, СИ ПОДСЪДИМ ЗА ЗАТАЯВАНЕ НА ФАКТИ, АКО СИ ИЗМИСЛЯШ И ГОВОРИШ ЛЪЖИ СИ ПАК ПОДСЪДИМ ЗА КЛЕВЕТА- ТИ КЪДЕ СЕ ВМЕСТВАШ....
170
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По думите му, ако са били издигнали и друг кандидат за нов главен прокурор, освен Гешев, е щяло да бъде лицемерно."Я направи и парламентарните избори само с една партия- да не бъде лицемерно.
169
1
 
2
 
! Отговори
3drasti преди 4 години
a3 se 4udq 3a kakvo i3ob6to sa t.nar. protesti. Ne 3nam 3a miren protest, koito ne6to da e postignal. obknoveno eskalira i togava i3li3a ot ramkite na spodeleno mnenie. ve4e dosta puti se pitam, 3a kogo e ta3i demokraziq i 4ii interesi 3s6titava. ne samop v bulgariq. malka grupi4ka ima pretenzii nad mno3onstvoto. to va li e imal predvid aristotel? sumnqvam se. dotam e demokrateo 4e en smeq da u4avstvam v konkursa 3a ese na tema -demokraziq. Dostojnstvoto na 4oveka e neprikokosnovimo-
168
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вдигнат се десетина, насреща им се вдигат двайсетина.И доста по-лошото е, че тези двайсетина се вдигат за едни не 30 сребърника, а 30 медни монети. Евтини, глупави и неосъзнаващи как копаят гроба на собствената си свобода.
167
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живков беше патриотаЖивков, ако беше патриот, нямаше да действа така урбулешката и да ни натресе тоя срам. Има си къде по-рафинирани начини, ама от правешки чобани, дето едва пишат, няма как да очакваш да ги знаят.
166
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изборът на главен прокурор беше проведен в севернокорейски стил.
165
3
 
9
 
! Отговори
мак преди 4 години
Що за лицемерие? Откакто герб загуби Ямбол, кмета изведнъж стана дерибей. А преди избори не беше дерибей. А видимите ви резултати са спорни. Освен това честно ли е да има само 1 кандидат за гл. прокурор?
164
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ мълчи за ДПС Доган за електроценталата,страх го от Ердоган да не му се скара,да го обвини в дискриминация , а тези ДПС крадат като за световно,къщи за гости и т.н.Там мълчим не се обаждаме.Живков беше патриота
163
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво върховенство на закона когато избираш някой който е единственият кандидат ?Това се нарича "Избор без избор" !Ние в ЕС ли се намираме или сме страна от четвъртия свят ? - щото това го няма и в страните от третия.