"Джелем, джелем" разтърси Брюксел

Софи Маринова пя в Европарламента за интеграцията
Обновена: 28 мар 2012 16:13 | 28 мар 2012 15:45,
128
"Джелем, джелем" разтърси Брюксел
Снимка: БНТ

Софи Маринова извиси глас в Европейския парламент в Брюксел. Тя беше поканена от българските евродепутати от ГЕРБ, за да участва в отбелязването на Международния ден на ромите.

Българската певица пя в Европарламента пред депутати и официални гости, след които вицепрезидентът на Европейската комисия Вивиан Рединг и вицепрезидентът на Европейския парламент Отмар Карас.

Ливия Ярока, депутат в Европейския парламент, ЕНП, каза пред БНТ: "Ромите са дискриминирани в цяла Европа, сега има доста отрицателни настроения към тях. Това, което трябва да разберем, е че проблемите идват от това, че не се познаваме едни други".

Въпреки усилията на европейските политици, все още към тях има предразсъдъци, допълни евродепутатката, която е част от това малцинство.

Българският евродепутат Андрей Ковачев, който е докладчик по темата за интеграцията на ромите допълни:

"Приобщаването е двупосочна улица - трябва да има желание и от двете страни, както от мнозинството, така и от малцинството. Не трябва да говорим само за права. Когато си част от едно общество, трябва да изпълняваш и всички свои задължения".

Софи Маринова изпълни песента "Любов без граници", с която ще участва на Евровизия, както и ромски хитове като "Джелем, джелем" и "Василица".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До сега бяхме в представени на европейската карта като ***,а сега стана ясно че сме *** кенев.Колко тъжно!
76
0
 
3
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 12 години
До 92 Може да спечели един еднопосочен билет за Бг.
75
1
 
5
 
! Отговори
Y преди 12 години
ужас
74
0
 
22
 
! Отговори
Софка преди 12 години
Че аз не разбирам значението на думата ИНТЕГРАЦИЯ, не ви харесвам статията. Чао, затаврям коментара!
73
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** в България никога няма да се интегрират!И всички много добре го знаят това.Между другото това не важи само за ***.В Европа има много народ(различен от ***),който въобще не иска да се интегрира.Сънародници,българи, не трябва така да се поддаваме на подобни провокации.Българска култура винаги е имало и ще има.Независимо какво е или ще е съотношението между *** и българи.Я да се вземем в ръце и да си отстояваме културата заради дедите ни и заради децата ни.България над всичко!
72
18
 
2
 
! Отговори
Мими преди 12 години
Само да не вземе да спечели, че ще затвори устата на доста хора. А аз лично съм с колебливо мнение относно Софи Маринова.
71
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само мога да ви кажа едно.никога не е имало министър председател ziganin нито пък президент.затова недейте за всичко да нападате ромите. всяко стадо си има ***.и то в българия никак неcа малко.питайте ромите дали знаят какво е приватизация.пик ако неги харесвате изберете атака.
70
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не я харесвам как пее. Нека представлява *** и на Марс . Нямам нищо против...Но мен не може да ме представлява. Не мога да дам гласа си за нея, това не е моята култура.
69
2
 
31
 
! Отговори
Есенни мисли преди 12 години
С наведена глава и тъжни мисли , очаквам следващите десетилетия, в които българите ще са малцинство в собствената си родина.Е тогава ще ни представят в Европа само ромски славеи, с ромски песни, ромски традиции, гюбеци и *** простотии.
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега, за "Джелем, джелем" ли става дума или за "джелем, джелем, джелем, джелем"? Накрая да не се окаже че говорим за "Джелем, джелем, джелем, джелем, джелем, джелем"?
67
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Викате Софито ги разтърсила като гладен *** - джанка . Ем нека , като не е модерен Дельо Хайдутин вече ще трябва с Джелем, джелем да впечатляваме чуждИнцитИ .
66
0
 
30
 
! Отговори
Handel преди 12 години
Проблемите не идват от това, че не се познаваме, ами точно обратното - много добро ги познаваме и ромите, и ***.
65
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Въпреки усилията на европейските политици, все още към тях има предразсъдъци, допълни евродепутатката, която е част от това малцинство."*** скапана. Предразсъдаците са към българите, че са расисти. Всеки нормален би забелязал, че *** не искат да се интегрират и са *** за цяла България.
64
3
 
31
 
! Отговори
Елена преди 12 години
Аз пък се разтърсих,като я избраха за Баку.Върви доказвай,че не всички българи са ***.Понеже често съм в Германия,това ми е проблем,докато ме опознаят.
63
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сбогом Българийо, здравей Индустан! Амин...
62
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
... преди няколко дена тука четох как същата тази не харесала въпросите на н'ам кой си журналист и го отрязала с думите, че не разбира, не знае какво значи думата интеграция, и тя не била ***, а българка, това не било "циганейшън" ...а сега горда цеиганейшърка пеее в името на нещо. което не разбира? тя ***, ама и вие, като пишете, как не се усещате да направите паралел - списвачи, а не журналисти.
61
2
 
27
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
Ай стига със тая интеграция на тая пасмина.И какво ще рече ,да им плащаме жилищата им,да им плащаме тока и водата .Не няма да стане това.Срамота една писклива *** да представя държавата.Аз досега не съм видял някой *** да работи.Те *** са свикнали да раждат и някой да им дава помощи.Те са социални ***
60
4
 
26
 
! Отговори
Браво преди 12 години
Идеята Софи Маринова да пее в Европарламента и на конкурса за Евровизия има дълбок политически смисъл, тъй като то опровергава зачестилите напоследък упреци върху българския народ в нетолерантност и ксенофобски настроения към *** етнос. Не съм адвокат на *** етнос, но едно от най-прекрасните неща в неговата култура са волния характер на неговите песни и танци. Друг е въпросът, че определени мутренско-мафиотските кръгове у нас целенасочено се стремят да извратят вкуса на българския народ, като чрез неговото чалгизиране и кючекизиране се опитват по най-долнопробно-вулгарен начин да му вменят и наложат като негова собствена *** култура !
59
0
 
18
 
! Отговори
хубава работа преди 12 години
Стига бе..*** Киро от Катуница трябваше да им покаже нагледно как се интегрират ромите,какви "умения" имат,колко са сръчни и накрая как евродепутатите щяха да останат с празни джобове преди да са се усетили и тогава да говорят за предразсъдаци,Барозу къде си покри като са му толкова мили.
58
2
 
31
 
! Отговори
Хуан Минглу преди 12 години
Сега ще ми е много чудно как ще убедим холандци и англичани, че не сме ***...