"Джелем, джелем" разтърси Брюксел

Софи Маринова пя в Европарламента за интеграцията
Обновена: 28 мар 2012 16:13 | 28 мар 2012 15:45,
128
"Джелем, джелем" разтърси Брюксел
Снимка: БНТ

Софи Маринова извиси глас в Европейския парламент в Брюксел. Тя беше поканена от българските евродепутати от ГЕРБ, за да участва в отбелязването на Международния ден на ромите.

Българската певица пя в Европарламента пред депутати и официални гости, след които вицепрезидентът на Европейската комисия Вивиан Рединг и вицепрезидентът на Европейския парламент Отмар Карас.

Ливия Ярока, депутат в Европейския парламент, ЕНП, каза пред БНТ: "Ромите са дискриминирани в цяла Европа, сега има доста отрицателни настроения към тях. Това, което трябва да разберем, е че проблемите идват от това, че не се познаваме едни други".

Въпреки усилията на европейските политици, все още към тях има предразсъдъци, допълни евродепутатката, която е част от това малцинство.

Българският евродепутат Андрей Ковачев, който е докладчик по темата за интеграцията на ромите допълни:

"Приобщаването е двупосочна улица - трябва да има желание и от двете страни, както от мнозинството, така и от малцинството. Не трябва да говорим само за права. Когато си част от едно общество, трябва да изпълняваш и всички свои задължения".

Софи Маринова изпълни песента "Любов без граници", с която ще участва на Евровизия, както и ромски хитове като "Джелем, джелем" и "Василица".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
12
 
! Отговори
tolkova преди 12 години
obraha mi vilata i sa izsraha v sredata na staqta,edin vid eb...sme ti ,mai..ta....za kvo priobshtavane stava duma,da si gi zemat deputatite v tqh 4e da rahatqsame
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"не сме се познавали достатъчно едни други", ама едните може да не плащат данък сгради, да се настаняват незаконно на полянките, да си строят бараките, а аз ако закъснея с данък сгради ще ми ударят глобите. Другото е, че аз ако преспя с 15 годишна ще бъда съден за педофилия, а когато 15 годишна ражда в родилното там няма да дойде полиция и след раждането да бъде съдена за педофилия тя и бащата. Едните може да не плащат данъци и да не бъдат преследвани от държавата, а другите са задължени...
55
1
 
20
 
! Отговори
мярка 2 преди 12 години
2. *** ше видят , че ако не полагат усилия да бъдат наистина "български граждани" и не скъсат с ПРЕДИЗВИКАТЕЛНОТО и АРОГАНТНО държание на биячи, убийци, крадци посред бял ден, СА САМО едни животни, НЕНУЖНИ на НИКОГО!!!!Но да се ограничи и раждаемостта им, както направиха в Китай.Каква полза от осакатение физически и духовно, които създават????
54
1
 
25
 
! Отговори
към 56 преди 12 години
А за Софи Маринова какво да кажа? Тя се е самоинтегрирала и към нея нямам никакви претенции. Къде да се интегрират и на една десета от нея останалите ***!! Тогава и ние останалите няма да имаме проблеми. Няма значение етническия ти произход - от значение са хигиената, поведението , кражбите и живеенето само от помощи и нежеланието да се промениш, нагласата, че имаш само права и все някой ти е длъжен. И накрая - двойните стандарти прилагани от политиците и държавата за единия глас на изборите.
53
2
 
22
 
! Отговори
мярка преди 12 години
Трябва да бъде като в Италия: ***, които не "влизат в пътя"- живеят в катуни, не се образоват, не спазват хигиена, закони, не работят, ЧАКАТ на социални помощи БЕЗ да променят положението с поколения наред- НЯМАТ ПРАВО да ГЛАСУВАТ!!! Кога и при нас ще бъде така за животните, които само раждата, колят се ( НИ), гледат ( ни) на кръв, крадат ни, убиват ни??!Защо не ги лиши Държавата в лицето на НС, Премиер, Премиер от правото да гласуват!1.Държавниците ще видят БЛАГОДАРЕНИЕ на кого са на власт
52
0
 
16
 
! Отговори
към 56 преди 12 години
Каракачаните са нагледен пример от днешния ден, че интеграцията е възможна САМО ако е желана и за нея се полагат неимоверни усилия. Те се интегрираха само с "помоща" на конфискацията и отнемането на поминака им и принудителното заселване - това беше държавната помощ и подкрепа. Всичко останало са техния труд и техните усилия. Отнемете възможноста на *** да крадът, оземлете ги и им спрете помощите - каквото изкарат, това да ядът. Санкции и затвор за малолетни женитби и неходене на училище
51
5
 
11
 
! Отговори
сладкопойна чучулига преди 12 години
тая пък как не се поошлайфа малко? ни приказка - ни нищо! Чухте ли я вчера в интервю преди "изпълнението"!? ужас! *** и проста цигойнерин(на немски ;))!Права е "блонди" - от де накъде тая ще ме представлява?Ама то с Евровизията е като с изборите - колкото повече хора не гласуват, толкова повече са значими платените и организирани гласове.Т.нар. "Евровизия" е голяма измишльотина?! Не знам кой ги гледа?Явно добри пари се печелят от нея! Що не се отказаха тая година - ЗАРАДИ КРИЗАТА,а?
50
1
 
23
 
! Отговори
към 56 преди 12 години
Интеграцията наиститина е мисия невъзможна за ромите, защото те самите не я искат, или поне във вида в който я разбираме ние останалите граждани на България - равни права, равни задължения и лична отговорност за собствения живот и неговия просперитет. В България има много малцинствени и етнически групи, но най-неинтегрираната са именно ромите. Питам се как се интегрираха каракачаните, които до 1960 год. живееха в горите в колиби и къде са днес в образователната и социална стълба техните потомци
49
1
 
16
 
! Отговори
dragko преди 12 години
"Ромите са дискриминирани в цяла Европа, сега има доста отрицателни настроения към тях. Това, което трябва да разберем, е че проблемите идват от това, че не се познаваме едни други". МДАААА.......ами запознайте се!По-отблизо.И да сте с пълни джобове.
48
1
 
24
 
! Отговори
Der Furer преди 12 години
ЛИПСВАМ ЛИ ВИ?
47
1
 
13
 
! Отговори
ЦинГ преди 12 години
Цинга манга фук, пълни *** с лудДа ги интегрират всички *** в европарламента
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ZIVEEM NA BALKANITE ... NALI
45
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Днес.бг, стига с простотии бе. Или и на вас ви плащат да изпростачвате и вциганявате нацията.
44
0
 
14
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Купувате ли вече *** гласове, гербери?
43
4
 
5
 
! Отговори
Воев преди 12 години
Човек със анцунг грухти през града, с дебел пръст ме сочи на свойта *** и те любезно на смърт ме осъждат, а своето семе в "Москвича" развъждат. Аз съм едно малко перде и ти ако искаш, ела да сме две. Така на прозореца ще стоим закачени, за да закрием всички вътрешни проблеми. Ленски и Болев останаха само на камък, славеят на Славейков паниран е по-сладък, а ваш'то сърце се разтваря в чиния за "сръбско", "хеви метал" и гроздова ракия
42
2
 
39
 
! Отговори
Rocker преди 12 години
Добре, че в космоса звучи "Дельо хайдутин" поне пред извънземните да не се излагаме ! :)
41
2
 
14
 
! Отговори
. преди 12 години
"Това, което трябва да разберем, е че проблемите идват от това, че не се познаваме едни други".Проблемите идват от това, че *** ни мислят за гостоприемници, и понеже сме големи толерасти с нищо не оправдаваме това мислене. Като ги подпукаме с *** ще видим кой кого.
40
1
 
13
 
! Отговори
Ташунко преди 12 години
Като немаме с друго с кво да се похвалим се хвалим с това дето го имаме най- много. С ***. То и Европа е един катун...
39
1
 
8
 
! Отговори
Ciganija преди 12 години
Kato Evroparlamenta tolkova haresva *** i se e zakaharil za tjah,da zaseli tazi napast kraj parlamenta i da gi obgrijva i da im se radva !
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха - *** не се чувстват дискриминирани само когато другите са затворени в клетки или са техни слуги които те могат да бият изнасилват и грабят.Едва когато това се случи ромските ..... люде не пищят прекалено много и силно че дискриминацията е нечовешка жестока и брутална.Разбирам ги еврейте-през ВСВ със номер на ръката под строй в газовата камера или на бесилката било е като някакъв конвейр на смъртта.Сигурно е било адско.А ***- 200 години ги хранят поят гледат и те пак недоволни