"Джелем, джелем" разтърси Брюксел

Софи Маринова пя в Европарламента за интеграцията
Обновена: 28 мар 2012 16:13 | 28 мар 2012 15:45,
128
"Джелем, джелем" разтърси Брюксел
Снимка: БНТ

Софи Маринова извиси глас в Европейския парламент в Брюксел. Тя беше поканена от българските евродепутати от ГЕРБ, за да участва в отбелязването на Международния ден на ромите.

Българската певица пя в Европарламента пред депутати и официални гости, след които вицепрезидентът на Европейската комисия Вивиан Рединг и вицепрезидентът на Европейския парламент Отмар Карас.

Ливия Ярока, депутат в Европейския парламент, ЕНП, каза пред БНТ: "Ромите са дискриминирани в цяла Европа, сега има доста отрицателни настроения към тях. Това, което трябва да разберем, е че проблемите идват от това, че не се познаваме едни други".

Въпреки усилията на европейските политици, все още към тях има предразсъдъци, допълни евродепутатката, която е част от това малцинство.

Българският евродепутат Андрей Ковачев, който е докладчик по темата за интеграцията на ромите допълни:

"Приобщаването е двупосочна улица - трябва да има желание и от двете страни, както от мнозинството, така и от малцинството. Не трябва да говорим само за права. Когато си част от едно общество, трябва да изпълняваш и всички свои задължения".

Софи Маринова изпълни песента "Любов без граници", с която ще участва на Евровизия, както и ромски хитове като "Джелем, джелем" и "Василица".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
2
 
! Отговори
Евангелос преди 12 години
Вулгарите пак мучат за нещо.
36
2
 
12
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
АМИ ПРОБЛЕМА Е ТЕ МОЖЕ И ДА НЕ ГИ ПОЗНАВАТ В СКАНДИНАВИА НАПРИМЕР..ИЛИ В АВСТРИА НАПРИМЕР..НО НИЕ СЪРБИТЕ ИСПАНЦИТЕ ЧЕХИТЕ, УНГАРЦИТЕ АААА..И РУМЪНЦИТЕ СИ ГИ ПОЗНАВАМЕ МНОГО ДОБРЕ...И ЗАТОВА НЕ СИ ГИ ОБИЧАМЕ..А НАПРОТИВ СИ ГИ НЕНАВИЖДАМЕ..И ВОБЩЕ НЕ СИ ГИ ЯЕМ ТУК..НЕКА СИ ГИ ПРИБЕРАТ В БРЮКСЕЛ ДА СИ ГИ ОПОЗНАВАТ И ОБГРИЖВАТ..МОЖЕ И ДА СИ ГИ ИНТЕГРИРАТ...АМА НЕ ИСКАТ НЕЩО ТАЗИ МИРИЗЛИВА ЗГАН МАЙ..НАПРОТИВ ПРЕДИ ПОКОЛЕНИЯ СА ГИ ИЗБИЛИ И ПРОКУДИЛИ..МИЗЕРНИЦИ
35
0
 
20
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Другите държави изнасят автомобили, ние изнасяме ***...
34
0
 
16
 
! Отговори
азаза преди 12 години
Разбира се,*** преди всичко та да може да ни дават пари за тях и те да продължават да лентяйстват и да ни мислят за *** нация.Българите свършиха та умниците от ГЕРБ поканиха ***.
33
3
 
25
 
! Отговори
блонди преди 12 години
Не, не ми харесва. Тя не може да ме представя пред света. Аз съм бяла жена. Не се женя за някой,после за чичото на сина си.. Тя пищи, не пее. *** работа. До Европарламента ли е дошла вече ***? Леле мале!
32
0
 
24
 
! Отговори
Мариета преди 12 години
"Ромите са дискриминирани в цяла Европа, сега има доста отрицателни настроения към тях..."Какво да ми е настроението към хора, които по цял ден се шляят и правят деца? Хора, които не уважават собствения си дом и го съсипват, хора които не си купуват билетче в трамвая, не плащат ток, вода и парно. КАКВО ДА МИ Е НАСТРОЕНИЕТО КЪМ ХОРА, КОИТО ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ?!? Аз ако не си платя тока два месеца ме режат, а на тях им прощават (поощряват). Кой е дискриминиран?!?
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ковачев: "Приобщаването е двупосочна улица - трябва да има желание и от двете страни, както от мнозинството, така и от малцинството. Не трябва да говорим само за права. Когато си част от едно общество, трябва да изпълняваш и всички свои задължения".Аз: Тогава не виждам светлина в тунела, а ако я има - сигурно е влака.
30
1
 
11
 
! Отговори
до АЗ преди 12 години
А ти какво очакваш от един *** да каже истината ли?Това ако не излъже ,то не знае че живее!!
29
0
 
14
 
! Отговори
тцтцтц преди 12 години
Не знам по коя ТВ. го гледах, но тази Вивиан Рединг такива лицемерни усмивки показваше, макар точно тя никаква, ама никаква представа да си няма от тези индийски извивки на Софито!Явно тази Вивиан Рединг изкарва доста пари от това заставане зад ***!
28
2
 
21
 
! Отговори
Индже преди 12 години
Само си мисля, че можеше да изпее и някоя народна песен. "Излел е Дельо.." или "Руфинка болна...". Щото, лицето на България по света не е Стоичков, а джебчии, ***, мулета и какви ли още не... И в Европарламента ще ни припознават с "Джелем, джелем"...
27
0
 
24
 
! Отговори
bbb преди 12 години
Да иде да попее в село Мечка,плевенско...
26
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
долна *** на *** евроконкурс - кво се впечатлявате толкова от Евровизия?
25
1
 
40
 
! Отговори
AZ преди 12 години
Нали тя каза чене знае дума Интеграция???
24
1
 
9
 
! Отговори
Branik преди 12 години
Samo aushvitz,zeksenhausen,dahau moze da gi integrira tija podobriteli na Ariel smart i ogan za tova prokazno pleme.
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
скоро ще ги разтре яко ДЖЕЛЕМИЯТА...
22
32
 
4
 
! Отговори
хахха преди 12 години
думите ви по разни жалки форумчета нямат стойност, Софи като запее и ви затапва в земята с главата надолу!
21
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1977 - запис на песента "Излел е Делю хайдутин" е включен в Златната плоча, прикрепена към Вояджър 1....2009 година - Изпращаме Краси Аврамов на "Евровизия", въпреки съмнения за вота и въпреки тоталното обществено недоволство - класираме се на едно от последните места.2012 година - погледни заглавието на новината...Спирам да коментирам просто ...
20
1
 
44
 
! Отговори
. преди 12 години
нали оня ден се нарече българка пред един журналист ??? ама ако трябва да пее в брюксел за международния ден на ромите няма проблеми ... пффф не се издържа вече с тия мазни долни ***
19
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изпитах голямо вълнение и гордост от вълшебния й глас.За политиката има достатъчно не по-малко крадливи от *** политици. Който може да пее, да пее!Браво, Софи!
18
2
 
1
 
! Отговори
* преди 12 години
не си гласувал*