Марая Кери и One Direction във Варна?

Гласят голям фестивал в морската столица през август
17 мар 2015 14:56, Александър Попов
5
Марая Кери и One Direction във Варна?
Снимка: Reuters

Най-актуалната бой банда - One Direction, може да акостира у нас в разгара на лятото. Във Варна готвят мащабен фест Blacksea Rocks - трети етап на международния проект Stargate, чието пилотно издание ще е тази година.

Предвижда се концертите да са от 12 до 14 август в Двореца на културата и спорта.

Освен с групата, която е гласена за концерт на 13 август, се водят преговори с Марая Кери за финалния ден. Нейният хонарар обаче надхвърля милион и половина долара и ако не бъде свален ще се търси друга опция - Бруно Марс, заяви Иван Кутиков, който организира Stargate.

Филип Киркоров и дует Ритон ще бъдат звездите на 12 август.

Проектът Stargate всъщност е конкурс за откриване на млади и талантливи певци от цял свят. Надпреварата ще бъде на три етапа, като първите два ще са в Лос Анджелис и Лас Вегас.

Организаторите са поискали 600 000 лева подкрепа от община Варна за реализирането на музикалния фестивал. Според Кутиков фестът в морската столица ще струва три милиона евро, като той представи разчетите пред общинските съветници в града.

Патрон на Blacksea Rocks ще бъде кметът на Варна Иван Портних, с когото вече има подписан меморандум за сътрудничество, разкри зам.-кметът Пламена Маринова.

На свое заседание преди минути постоянната комисия по култура отложи становището си за петък. Дотогава се чака становище от кмета и текста на меморандум, който общината е подписала за сътрудничество с проекта на Кутиков. Също до петък по исканите финансови средства трябва да се произнесе и постоянната комисия по финанси и бюджет, съобщава Chernomore.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Aнонимен преди 9 години
Организаторите знаят ли че One Direction имат световно турне и точно през Август месец са в Щатите? Хаха, много бих се надявала да дойдат в БГ и да имам възможност да ги видя но е твърде хубаво за да е истина!
3
1
 
1
 
! Отговори
Някакво име. преди 9 години
Дали организаторите осъзнават, че феновете на този тип музика в България, въпреки вероятно големият им брой, не биха платили нищо за музика. Особено пари за път, за да отидат и да видят концерт извън собственият си град. Феновете на One Direction разчитат на финансиране от родителите си(особено предвид средната възраст на целевата им аудитория), а феновете на Марая Кери вероятно не биха платили и песен в itunes да си купят. Разбира се пожелавам успех на фестивала и дано има интерес.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Варна, първо си оправете дупките по улиците, че на Марая не хонорар ами 10 хонорара ще и плащате ако разчекне нещо :))
1
1
 
3
 
! Отговори
Назарио Гонзалес преди 9 години
Саше, ти шегуваш ли се?