Звукът на Юга на родна сцена. Готови за танци с Algiers

Басистът Ryan Mahan преди шоуто им днес в Терминал 1
0
Звукът на Юга на родна сцена. Готови за танци с Algiers
Снимка: Терминал 1

Тази вечер американската банда Algiers се завръща у нас за втори концерт. Той ще бъде в столичния клуб Терминал 1. Може би малцина знаят, че тяхна музика звучи в сериала "Истински дететкив". Ето какво сподели басистът на групата от Атланта Ryan Mahan преди изявата им.

Ще свирите за втори път в София. Какви бяха емоциите след първата ви изява?

Когато нашият агент планираше това турне с различни промоутъри из цяла Европа, ние държахме да свирим отново в София. Последното ни шоу беше прекрасно. Хората се отнасяха с нас толкова добре, забавлявахме се, имаше танци.

Започнахте своето турне в Европа, имате ли предпочитано място или фенове?

Обичаме да свирим в Европа. Вече имахме някои фантастични концерта. Обичам Стокхолм, Вилнюс и Киев, но всяко място е специално.
 
Чувствате ли се различно, ако свирите пред голяма или по-малобройна публика?

Знам, че има музиканти, които се плашат да свирят пред по-малко публика. Ние обичаме всички. Фактът, че хората идват да ни видят, е всичко, което можем да поискаме.
 
Вашите песни са част от популярния сериал на HBO "Истински детектив". Каква е историята?

Знаехме, че Ти Боун Бърнет (музикалният директор на поредицата - б.а.) е почитател на нашата музика от дълго време. Той просто трябваше да намери правилния епизод за нашия звук. Обичам първите серии, защото те улавят насилието в сърцето на Юга, както и много от южняшките готик елементи на нашата музика.
 
Вие сте политически ангажирана група. Какво мислите за Тръмп и Brexit?

Чувстваме се ядосани и безсилни на цялата тази абсурдност. Ето защо правим музика, можем да изразим своята позиция и да обединим своята енергия заедно. Надяваме се, заедно с другите хора да можем да променим тази ситуация.
 
Кога да очакваме от вас нов албум?

Тази есен! И ще чуете нови песни в София.

Ако трябва да изберете нещо на първо място, което ви се е случило през 2018 година, кое ще бъде то?

Това е възможността да пътувам по света, да свиря и да се запознавам с толкова много хора. Срещнахме и много от любимите си музиканти - от Хайро Коун (Hiro Kone) до Uniform!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари